Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Új tisztítórendszerrel jut egészséges ivóvízhez Vajszló

MTI, 2013. január 11. - péntek 17:51
Címkék: Vajszló, víz, ivóvíz
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Egészséges ivóvízhez jut Vajszló lakossága annak az új víztisztító rendszernek köszönhetően, amelynek a műszaki átadását pénteken tartották az Ormánsághoz tartozó dél-baranyai településen.


A nagyközség önkormányzata korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a mintegy 150 millió forintos beruházás megvalósítását az Európai Unió 138 millió forinttal támogatta. A kivitelezés részeként a helyi vízműtelephelyen új kezelőépületet emeltek, és a vizet a metántól, az ammóniumtól, a vastól és az arzéntól mentesítő automatizált berendezést helyeztek üzembe. Emellett műanyagra cseréltek két kilométernyi vas és eternit csővezetéket.

-

A fejlesztésre azért volt szükség, mert Vajszló korábbi víztisztító rendszere nem volt alkalmas a kitermelt víz teljes tisztítására. A magas arzén- és ammóniumtartalmú helyi ivóvíz a "kifogásolható" kategóriába tartozott, vagyis minősége nem felelt meg a hatályos jogszabályoknak. Mostantól kétezer ember juthat egészséges ivóvízhez.

Tiffán Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke a műszaki átadás alkalmából mondott beszédében hangsúlyozta, hogy az európai színvonalú vízszolgáltatás biztosításával a nagyközség lekerül az átmeneti vízellátásra kötelezett hazai települések listájáról.

Megjegyezte: Vajszlónak kiemelt szerepe van az Ormánságban, amit az is bizonyít, hogy az állam átvállalta a nagyközség 90 millió forintos adósságát, s az 2010 óta 34 millió forintot kapott az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került településeket segítő keretből. Vajszlón januártól járási kirendeltség működik, tavasszal pedig megkezdődik a települést Péccsel összekötő út felújítása.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Valeria Marco, 2019. augusztus 08.

A nevem Valeria Marco, 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

József Kardos, 2019. augusztus 06.

Hű, ma reggel 25 000 euró hitelt kaptam William Rogers-től. Örülök, hogy találkozom a legáli...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2019. július 26.

Helló, jogos és megbízható pénzügyi hitelezőt keres? Kell egy kölcsön? Szükség van sürg...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés