Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Új tisztítórendszerrel jut egészséges ivóvízhez Vajszló

MTI, 2013. január 11. - péntek 17:51
Címkék: Vajszló, víz, ivóvíz
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Egészséges ivóvízhez jut Vajszló lakossága annak az új víztisztító rendszernek köszönhetően, amelynek a műszaki átadását pénteken tartották az Ormánsághoz tartozó dél-baranyai településen.


A nagyközség önkormányzata korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a mintegy 150 millió forintos beruházás megvalósítását az Európai Unió 138 millió forinttal támogatta. A kivitelezés részeként a helyi vízműtelephelyen új kezelőépületet emeltek, és a vizet a metántól, az ammóniumtól, a vastól és az arzéntól mentesítő automatizált berendezést helyeztek üzembe. Emellett műanyagra cseréltek két kilométernyi vas és eternit csővezetéket.

-

A fejlesztésre azért volt szükség, mert Vajszló korábbi víztisztító rendszere nem volt alkalmas a kitermelt víz teljes tisztítására. A magas arzén- és ammóniumtartalmú helyi ivóvíz a "kifogásolható" kategóriába tartozott, vagyis minősége nem felelt meg a hatályos jogszabályoknak. Mostantól kétezer ember juthat egészséges ivóvízhez.

Tiffán Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke a műszaki átadás alkalmából mondott beszédében hangsúlyozta, hogy az európai színvonalú vízszolgáltatás biztosításával a nagyközség lekerül az átmeneti vízellátásra kötelezett hazai települések listájáról.

Megjegyezte: Vajszlónak kiemelt szerepe van az Ormánságban, amit az is bizonyít, hogy az állam átvállalta a nagyközség 90 millió forintos adósságát, s az 2010 óta 34 millió forintot kapott az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került településeket segítő keretből. Vajszlón januártól járási kirendeltség működik, tavasszal pedig megkezdődik a települést Péccsel összekötő út felújítása.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza