Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Tíz dobozból hat csempészcigaretta New York államban

MTI, 2013. január 11. - péntek 09:01
Címkék: New York, cigaretta, csempész
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az amerikai szövetségi államok közül New Yorkban árusítják a legtöbb csempészett cigarettát: egy csütörtökön közzétett elemzés szerint az eladott szívnivalók 60,9 százaléka nem törvényes módon kerül a fogyasztókhoz.


A washingtoni székhelyű Tax Foundation adókutatási intézet Arizonát és Új-Mexikót nevezte meg a lista második, illetve harmadik helyén: az előbbi államban 54,4 százalék az illegálisan forgalmazott cigaretták aránya, az utóbbiban 53,0.

A szervezet kimutatása szerint New York rója ki a legmagasabb állami adót a cigarettára, csomagonként 4,35 dollárt, hozzávetőleg ezer forintot. Az összeg nem tartalmazza a New York Cityben alkalmazott helyi adót, amelynek mértéke további 1,5 dollár.

"A cigaretta után fizetendő állami adó drasztikus emelése pótlólagos bevételt biztosított olyan elsődleges fontosságú szolgáltatásokra, mint a közegészségügy, egyidejűleg továbbgerjesztette a szervezett bűnözést, és hozzájárult a rendészeti szerveknél tapasztalható korrupció növekedéséhez" - állapította meg Scott Drenkard, az intézet közgazdásza.

Az illegális cigarettaárusításnak különböző forrásai és módszerei léteznek, beleértve a dohánytermékeket olcsóbban forgalmazó szomszédos államokból átcsempészett szállítmányokat, a dobozokra ragasztott hamisított adóbélyegeket, a hivatalos szervek alkalmazottainak a megvesztegetését.

A USA Today című lap elemzői a közelmúltban ismertetett felmérésükben úgy becsülték: azóta, hogy Barack Obama elnök 2009-ben 39 centtel megemelte a cigaretta után fizetendő szövetségi adót, legkevesebb hárommillió amerikai adta fel szenvedélyét.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

oceanicfinance, 2017. november 22.

Hitelre van szüksége? Keresett már hol lehet kölcsön? Megpróbált valamilyen kölcsönt kapni?...

Nincs több egyoldalú szerződésmódosítás

Hobelman Finance, 2017. november 21.

Hitelre van szüksége? HA IGEN! Vegye fel a kapcsolatot a Hobelman Finance and Mortgages Limited c...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

REMY.CREDIT, 2017. november 21.

XMAS HITEL IS MOST MÓDOSan alacsony áron 1%{REMY.CREDIT111@gmail.com}

Szüksége va...

A gyóntatófülke nem szauna

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés