Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Tíz dobozból hat csempészcigaretta New York államban

MTI, 2013. január 11. - péntek 09:01
Címkék: New York, cigaretta, csempész
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az amerikai szövetségi államok közül New Yorkban árusítják a legtöbb csempészett cigarettát: egy csütörtökön közzétett elemzés szerint az eladott szívnivalók 60,9 százaléka nem törvényes módon kerül a fogyasztókhoz.


A washingtoni székhelyű Tax Foundation adókutatási intézet Arizonát és Új-Mexikót nevezte meg a lista második, illetve harmadik helyén: az előbbi államban 54,4 százalék az illegálisan forgalmazott cigaretták aránya, az utóbbiban 53,0.

A szervezet kimutatása szerint New York rója ki a legmagasabb állami adót a cigarettára, csomagonként 4,35 dollárt, hozzávetőleg ezer forintot. Az összeg nem tartalmazza a New York Cityben alkalmazott helyi adót, amelynek mértéke további 1,5 dollár.

"A cigaretta után fizetendő állami adó drasztikus emelése pótlólagos bevételt biztosított olyan elsődleges fontosságú szolgáltatásokra, mint a közegészségügy, egyidejűleg továbbgerjesztette a szervezett bűnözést, és hozzájárult a rendészeti szerveknél tapasztalható korrupció növekedéséhez" - állapította meg Scott Drenkard, az intézet közgazdásza.

Az illegális cigarettaárusításnak különböző forrásai és módszerei léteznek, beleértve a dohánytermékeket olcsóbban forgalmazó szomszédos államokból átcsempészett szállítmányokat, a dobozokra ragasztott hamisított adóbélyegeket, a hivatalos szervek alkalmazottainak a megvesztegetését.

A USA Today című lap elemzői a közelmúltban ismertetett felmérésükben úgy becsülték: azóta, hogy Barack Obama elnök 2009-ben 39 centtel megemelte a cigaretta után fizetendő szövetségi adót, legkevesebb hárommillió amerikai adta fel szenvedélyét.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza