Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Sikeres a PSZÁF számlaválasztója

MTI, 2013. január 10. - csütörtök 13:51
Címkék: PSZÁF, számla
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Eddig mintegy 71 ezer ügyfél vette igénybe a PSZÁF bankszámla-választó programját - mondta Binder István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) szóvivője a főhatóság csütörtöki sajtóbeszélgetésén Budapesten.


A PSZÁF tavaly december közepén a lakossági ügyfelek tájékozódását segítő számlaválasztó programot indított el a honlapján. Az interaktív internetes alkalmazás összehasonlíthatóvá teszi a forint folyószámlák, a betéti bankkártyák és a belföldi forint pénzforgalmi műveletek kondícióit.

Szolnokiné Pap Judit, a felügyelet főosztályvezetője elmondta: a pénzügyi szolgáltatók számlatermékekhez és pénzforgalmi szolgáltatásokhoz kötődő díjstruktúrája bonyolult, sokszor átláthatatlan, így a bankok ügyfelei számára nehezen összehasonlíthatók az egyes csomagok feltételei, kondíciói. Ez gyakran gátolja a bankváltást és ezzel párhuzamosan a piaci versenyt, holott az idén január 1-jétől bevezetett pénzügyi tranzakciós illeték hatására a pénzügyi szolgáltatók árazásában a korábbinál jelentősebb eltérések várhatók.

Kifejtette: a már számlával rendelkező mintegy 8,2 millió lakos, illetve az új számlát nyitók számára jelenleg 156 bank, fióktelep és takarékszövetkezet mintegy 700 számlatermékének és 760 bankkártyájának kondíciói váltak összehasonlíthatóvá.

A lakossági bankszámlák esetében igen magas a piaci koncentráció, a fogyasztók 87 százaléka mindössze 12 bank számlaszolgáltatásait veszi igénybe - fűzte hozzá.

Elmondta: a hitelintézetek a PSZÁF vonatkozó rendelete alapján kötelesek folyamatosan rendelkezésre bocsátani az aktuális, hatályban lévő adatokat az internetes alkalmazáshoz, attól az időponttól, ahogy az adott csomag kondíciójában változás történik.

A felügyelet számlaválasztó programja bemutatja a 18 év feletti lakossági ügyfelek számára elérhető forint folyószámlák és betéti bankkártyák, illetve a belföldi forint tranzakciók jellemzőit és hatályos költségeit. A program a széles fogyasztói kör számára kínált termékeket jeleníti meg, nem tartalmazza azokat a konstrukciókat, amelyek csak egy szűk réteget céloznak meg, így például a privát banki szolgáltatások díjait nem mutatja be.

A főosztályvezető kiemelte: ha egy ügyfél a számlavezetési költségek megfelelő összehasonlításával, esetleg a számlaváltással vagy a bankváltással megfelelő időben él, évente számlánként akár 35-50 ezer forintot is megtakaríthat.

Binder István arról is szólt, hogy a PSZÁF korábbi programjai közül a betét- és megtakarítás-kereső programot, amelyet a felügyelet 2011. június elsején indított, mintegy 883 ezer ügyfél tekintette meg, míg a 2010 áprilisától startoló hitel- és lízingválasztó programot mintegy 456 ezer ügyfél vette igénybe eddig.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Sanchez, 2020. június 06.

Ha sürgõs hitre van szüksége a pénzügyi igények megoldására, akkor 3000 és 80 000 000 doll...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza