Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Sikeres a PSZÁF számlaválasztója

MTI, 2013. január 10. - csütörtök 13:51
Címkék: PSZÁF, számla
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Eddig mintegy 71 ezer ügyfél vette igénybe a PSZÁF bankszámla-választó programját - mondta Binder István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) szóvivője a főhatóság csütörtöki sajtóbeszélgetésén Budapesten.


A PSZÁF tavaly december közepén a lakossági ügyfelek tájékozódását segítő számlaválasztó programot indított el a honlapján. Az interaktív internetes alkalmazás összehasonlíthatóvá teszi a forint folyószámlák, a betéti bankkártyák és a belföldi forint pénzforgalmi műveletek kondícióit.

Szolnokiné Pap Judit, a felügyelet főosztályvezetője elmondta: a pénzügyi szolgáltatók számlatermékekhez és pénzforgalmi szolgáltatásokhoz kötődő díjstruktúrája bonyolult, sokszor átláthatatlan, így a bankok ügyfelei számára nehezen összehasonlíthatók az egyes csomagok feltételei, kondíciói. Ez gyakran gátolja a bankváltást és ezzel párhuzamosan a piaci versenyt, holott az idén január 1-jétől bevezetett pénzügyi tranzakciós illeték hatására a pénzügyi szolgáltatók árazásában a korábbinál jelentősebb eltérések várhatók.

Kifejtette: a már számlával rendelkező mintegy 8,2 millió lakos, illetve az új számlát nyitók számára jelenleg 156 bank, fióktelep és takarékszövetkezet mintegy 700 számlatermékének és 760 bankkártyájának kondíciói váltak összehasonlíthatóvá.

A lakossági bankszámlák esetében igen magas a piaci koncentráció, a fogyasztók 87 százaléka mindössze 12 bank számlaszolgáltatásait veszi igénybe - fűzte hozzá.

Elmondta: a hitelintézetek a PSZÁF vonatkozó rendelete alapján kötelesek folyamatosan rendelkezésre bocsátani az aktuális, hatályban lévő adatokat az internetes alkalmazáshoz, attól az időponttól, ahogy az adott csomag kondíciójában változás történik.

A felügyelet számlaválasztó programja bemutatja a 18 év feletti lakossági ügyfelek számára elérhető forint folyószámlák és betéti bankkártyák, illetve a belföldi forint tranzakciók jellemzőit és hatályos költségeit. A program a széles fogyasztói kör számára kínált termékeket jeleníti meg, nem tartalmazza azokat a konstrukciókat, amelyek csak egy szűk réteget céloznak meg, így például a privát banki szolgáltatások díjait nem mutatja be.

A főosztályvezető kiemelte: ha egy ügyfél a számlavezetési költségek megfelelő összehasonlításával, esetleg a számlaváltással vagy a bankváltással megfelelő időben él, évente számlánként akár 35-50 ezer forintot is megtakaríthat.

Binder István arról is szólt, hogy a PSZÁF korábbi programjai közül a betét- és megtakarítás-kereső programot, amelyet a felügyelet 2011. június elsején indított, mintegy 883 ezer ügyfél tekintette meg, míg a 2010 áprilisától startoló hitel- és lízingválasztó programot mintegy 456 ezer ügyfél vette igénybe eddig.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Richard Cosmos, 2020. január 24.

Szüksége van kölcsönre? személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzáloghitel? Mezőgazdasági...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza