Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Óvják a nőket a rohamivászattól Amerikában

MTI, 2013. január 09. - szerda 13:59
Címkék: USA, alkohol, , felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Több mint 14 millió amerikai nő és középiskolás lány havonta legalább három alkalommal rohamivászatot folytat, amikor alkalmanként átlag hat pohár alkoholt fogyaszt el - derült ki az amerikai betegségmegelőző központ (CDC) legújabb jelentéséből.


A túlzott italozás, a rohamivászat - amely nők esetében négy vagy több pohár szeszesital elfogyasztását jelenti alkalmanként - évente 23 ezer nő és lány halálát okozza, növeli esetükben a mellrák, a szívbetegségek, a nemi betegségek, a nem kívánt terhesség és más problémák kockázatát.

-

A kockázatok ellenére a felnőtt nők egy nyolcada, minden öt középiskolás lány közül pedig egy rohamivó. A probléma különösen jelentős a középiskolás lányok, a fiatal nők - fehérek, spanyolok - esetében, illetve azoknak a nőknek a körében, akiknek jövedelme évi átlag 75 ezer dollár vagy afölött van. Az alkoholt fogyasztó középiskolások lányok fele rohamivó - tárta fel a jelentés.

A nők és a lányok szervezete másképp reagál az alkoholra, mint a férfiaké. Kevesebb alkohol is elegendő ahhoz, hogy ittasak legyenek, részben méreteik miatt, részben pedig amiatt, ahogyan szervezetük feldolgozza az alkoholt.

A rohamivászat nem kívánt terhességhez vezethet, és azok a nők és lányok, akik nem számolnak a terhességgel, később fedezik fel, hogy várandósak. Ha terhesség idején a nők folytatják a túlzott szeszesital-fogyasztást, nagy mennyiségű alkoholnak teszik ki a magzatot is a terhesség korai szakaszában, ami vetéléshez, alacsony születési súlyhoz, hirtelen gyermekhalálhoz, figyelemhiányos, hiperaktív gyermekhez és más betegségekhez vezethet.

A CDC szakemberei jelentésükhöz 278 ezer 18 év fölötti amerikai nő és 7500 középiskolás alkoholfogyasztási szokásait elemezték.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza