Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Óvják a nőket a rohamivászattól Amerikában

MTI, 2013. január 09. - szerda 13:59
Címkék: USA, alkohol, , felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Több mint 14 millió amerikai nő és középiskolás lány havonta legalább három alkalommal rohamivászatot folytat, amikor alkalmanként átlag hat pohár alkoholt fogyaszt el - derült ki az amerikai betegségmegelőző központ (CDC) legújabb jelentéséből.


A túlzott italozás, a rohamivászat - amely nők esetében négy vagy több pohár szeszesital elfogyasztását jelenti alkalmanként - évente 23 ezer nő és lány halálát okozza, növeli esetükben a mellrák, a szívbetegségek, a nemi betegségek, a nem kívánt terhesség és más problémák kockázatát.

-

A kockázatok ellenére a felnőtt nők egy nyolcada, minden öt középiskolás lány közül pedig egy rohamivó. A probléma különösen jelentős a középiskolás lányok, a fiatal nők - fehérek, spanyolok - esetében, illetve azoknak a nőknek a körében, akiknek jövedelme évi átlag 75 ezer dollár vagy afölött van. Az alkoholt fogyasztó középiskolások lányok fele rohamivó - tárta fel a jelentés.

A nők és a lányok szervezete másképp reagál az alkoholra, mint a férfiaké. Kevesebb alkohol is elegendő ahhoz, hogy ittasak legyenek, részben méreteik miatt, részben pedig amiatt, ahogyan szervezetük feldolgozza az alkoholt.

A rohamivászat nem kívánt terhességhez vezethet, és azok a nők és lányok, akik nem számolnak a terhességgel, később fedezik fel, hogy várandósak. Ha terhesség idején a nők folytatják a túlzott szeszesital-fogyasztást, nagy mennyiségű alkoholnak teszik ki a magzatot is a terhesség korai szakaszában, ami vetéléshez, alacsony születési súlyhoz, hirtelen gyermekhalálhoz, figyelemhiányos, hiperaktív gyermekhez és más betegségekhez vezethet.

A CDC szakemberei jelentésükhöz 278 ezer 18 év fölötti amerikai nő és 7500 középiskolás alkoholfogyasztási szokásait elemezték.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Valeria Marco, 2019. augusztus 08.

A nevem Valeria Marco, 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

József Kardos, 2019. augusztus 06.

Hű, ma reggel 25 000 euró hitelt kaptam William Rogers-től. Örülök, hogy találkozom a legáli...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2019. július 26.

Helló, jogos és megbízható pénzügyi hitelezőt keres? Kell egy kölcsön? Szükség van sürg...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés