Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Váratlan a HÉV-kiszervezés ötlete

MTI, 2013. január 08. - kedd 11:31
Címkék: HÉV, MÁV,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Népszava információi szerint a BKV-t, annak vagyonkezelőjét, a BKK-t és a MÁV-ot is váratlanul érte Tarlós István főpolgármester ötlete, hogy a Budapest határát átlépő HÉV-vonalak működtetését vegye át az állam.


A napilap keddi számában arról ír, hogy a javaslat - a dugódíj kiváltására a főpolgármester által "bedobott" hídpénzhez hasonlóan - előkészítetlen, mindenesetre a hírek szerint már akár január végi ülésén tárgyalhat róla a fővárosi közgyűlés, és biztosan szóba kerül Tarlós István és Németh Lászlóné fejlesztési miniszter e hétre tervezett találkozóján.

A terv részleteiről Szűcs Somlyó Mária, a Városháza kommunikációs igazgatója a lapnak nem tudott konkrétumokat mondani, de megismételte a főpolgármester indoklását, miszerint ha a BKV-s elővárosi buszok üzemeltetését a Volánra bízza a szaktárca, akkor a HÉV-ek üzemeltetését is vegye át a MÁV.

Az előzmény nélküli, váratlan ötletet ellenzi a BKV-nál működő VTDSZSZ szakszervezeti szövetség, melynek tagja a HÉV-es érdekképviselet is. Gulyás Attila, a VTDSZSZ elnöke a Népszavának azt mondta, nem világos, mi a főváros szándéka, de számukra úgy tűnik, kétségbeesett ötletelést folytat a főváros vezetése, miután nem tudni, hogy az állam részleges kivonulása után a közösségi közlekedés idei 140 milliárdos költségvetéséből hiányzó, mintegy 70-80 milliárdot miből teremtik elő.

A napilap emlékeztet, hogy négy éve már okozott sztrájkveszélyt a HÉV "kiszervezésének" ötlete. Akkor a főváros nemcsak a működtetést adta volna át, hanem a teljes HÉV-hálózatot - infrastruktúrával, járműparkkal és az ott dolgozókkal együtt - integrálták volna a MÁV személyszállító cégébe. Hogy ez most is felmerül-e, nem tudni. Akkor Tarlós István - még fővárosi Fidesz-frakcióvezetőként - rossz ötletnek, "rendkívül kockázatosnak" nevezte a vonalak átadását.

A Népszabadság a téma kapcsán arról ír, hogy a főpolgármesteri felvetés átgondolatlanságára utal, hogy a főváros éppen most nyert uniós pályázatot a metró és a HÉV integrálására. A HÉV pedig - kötött pályás üzemként - telephelyestül, vágányostul, járművestül a fővárosi törzsvagyon része, így nem idegeníthető el.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza