Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Elterjedőben a táblagép Magyarországon

MTI, 2013. január 08. - kedd 11:01
Címkék: Magyarország, tablet,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Magyarországon 2012-ben több mint 65 ezer táblagép talált gazdára a teljes hazai állomány pedig átlépte a 150 ezer darabot - derül ki az eNET-Telekom, "Jelentés az internetgazdaságról" témájú kutatásából.


Az elemzés emlékeztetet: az újonnan megjelent képernyők már képesek kiváltani tartalomfogyasztás terén a laptopokat és számítógépeket. Az eladások is ezt tükrözik: a múlt év végéig 65 ezer tabletet és 145 ezer számítógépet értékesítettek. Ez pedig azt jelenti, hogy az ünnepi időszakban már ugyanannyi tablet talált gazdára, mint amennyi PC.

Az eNET legfrissebb kutatása szerint - amely a táblagépek használati szokásait vizsgálta - Magyarországon a nemzetközi trendekhez hasonlóan a táblagép használat elsősorban otthoni tevékenység. A magyar felhasználók 55 százalékban otthon, 4 százalékban utazás, tömegközlekedés közben és csak 5 százalékban használják a munkahelyen. Mindennek valószínűsíthetően az az oka - vélik a szakértők -, hogy a táblagép elsősorban tartalomfogyasztási és nem tartalom előállító vagy munkaeszköz.

-

A használat ciklusait vizsgálva a táblagépek használata hétköznapokon a kora reggeli órákban felszökik, megelőzi az okostelefont és a számítógépeket is - ez a reggeli, otthoni hírfogyasztás periódusa. A nappali órák nagy részében az emberek számítógép-használatot részesítik előnyben - ezek a munkaórák -, mivel az munkaeszköz. Az éjszakai órákban azonban újra a tabletek kerülnek előtérbe. Este 9 és éjfél között a felhasználók 62 százaléka ilyenkor használja készülékét. A használat időtartamára további adatokkal szolgál a kutatás. Eszerint: a táblagép használók 60 százaléka legalább 1 órán át használja naponta készülékét.

A szakértők megjegyzik: a tabletek tartalom tekintetében még nem tudnak igazából "többet" nyújtani, mint a számítógépek - mivel a tartalom adott az internet által - de mobilitásuknak és könnyű használhatóságuknak köszönhetően fokozatosan kezdik kiszorítani a szabadidős tartalomfogyasztásból a számítógépeket.

A kutatás 2012 októberében készült, 1000 fős mintából, országosan reprezentatívan 15 és 65 éves kor között - tartalmazza az összegzés.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza