Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nagycsaládosok tesztelik set top boxokat

MTI, 2012. december 21. - péntek 10:01
Címkék: set top box, NMHH
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) húsz nagycsaládnak biztosít a digitális televízióadás vételére alkalmas vevőkészüléket, úgynevezett set top boxot, együttműködve a Nagycsaládosok Országos Egyesületével (NOE). A családok civil fogyasztói teszttel, a többi közt a gyermekvédő zár próbájának eredményével segítik a hatóságot.


Szalai Annamária, az NMHH elnöke szerdán ünnepélyes keretek között adta át a készülékeket Kutassy Jenőnek, a NOE elnökségi tagjának. A hatóság vezetője hangsúlyozta: mindenkinek lehetőséget kell biztosítani arra, hogy egyenlő eséllyel juthasson hozzá a közjóhoz, valamint a közösségi és infokommunikációs tartalmakhoz.

Mint arra rámutatott, a hatóság a médiakultúra javítását, a médiatudatosság erősítését is fontos feladatának tekinti, különösen a gyermekek és a fiatalok esetében, de elsődleges tevékenységei közé tartozik a kiskorúak védelme is a káros tartalmaktól. Hangsúlyozta: bár ebben a legfontosabb szerepe megának a családnak van, mégis segítséget nyújthat a készülék, amely lehetőséget biztosít például a 12 vagy 16 éven felülieknek szóló tartalmak, esetleg teljes csatornák kiszűrésére.

mti

Szalai Annamária emlékeztetett arra: a tesztelések során a digitális átállás folyamatát másfél hónappal ezelőtt indította útjára a hatóság.

Kutassy Jenő beszámolt arról, hogy a NOE 14 ezer tagcsaládja közül sokaknak nem áll rendelkezésére olyan televízió, amellyel nézhetőek a digitális adások. Egyetértett abban, hogy a gyermekekre elsősorban maguknak a családoknak kell figyelniük, ehhez azonban a set top boxok mellett maguk a televíziós társaságok is segítséget nyújthatnak abban, hogy műsoraikat megfelelő besorolással látják el és a lehetséges idősávban sugározzák.

Hozzátette: a nagycsaládosok nagy örömmel várják az M2-n december 22-én induló gyermekcsatornát, bízva abban, hogy a gyermekek és a fiatalok számára a legjobb tartalmakat kínálja majd.

Az esemény tájékoztató anyagából kiderült, hogy az NMHH a gyermekvédő funkció népszerűsítésére, valamint a digitális átállási folyamat megismertetése érdekében hívta segítségül a NOE-t, a civil fogyasztói tesztet pedig közösen dolgozták ki. A programban résztvevő húsz család kéthavonta tájékoztatja az NMHH szakértőit a tapasztalatokról. Az NMHH előírásai szerint a digitális átálláshoz szükséges készülékek mindegyikének és a már forgalomban lévő beltéri televízióegységek zömének is rendelkeznie kell gyermekvédő zárral.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza