Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

BKK - Bérletigazolvány helyett jó a személyi is

MTI, 2012. december 21. - péntek 11:31
Címkék: BKK, bérlet, igazolvány
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A személyi igazolvány, vagy a kártya formátumú jogosítvány számával is érvényesek lesznek január elsejétől a teljes árú fővárosi, Budapest környéki és HÉV-bérletszelvények - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.


A vásárlók tetszőlegesen választhatnak, hogy továbbra is arcképes bérletigazolványt váltanak és tartanak maguknál, vagy a személyi igazolvány, illetve a jogosítvány számát írják rá a bérletszelvényre.

Fogyasztók/Tóth Sándor Péter

A BKK hangsúlyozta: annak az igazolványnak a számát írják fel az utasok a szelvényre, amelyet ellenőrzéskor fel tudnak mutatni. Ha az utas nem tudja felmutatni az adott igazolványt, amelynek számát a bérletszelvényre ráírta, bérlete érvénytelennek minősül, ezért vele szemben jogosan kezdeményeznek pótdíjazást a jegyellenőrök.

A kedvezményes árú bérletekre - így a diák- és nyugdíjas bérletekre - továbbra is a korábbi feltételek vonatkoznak, hiszen a diákigazolvány bemutatása nélkül a kedvezményre jogosultság nem ellenőrizhető.

A központ közölte továbbá: januártól fokozottabban ellenőrzik azt, hogy a bérlet tulajdonosa ráírta-e a szelvényre az igazolvány számát, mivel a tapasztalatok szerint a bérlethamisítók többnyire azokat a bérleteket gyűjtik be, amelyeken az igazolvány száma nem szerepel. Figyelmeztettek, hogy akkor is pótdíjat kell fizetni, ha a szelvényen nincs igazolványszám.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

oceanicfinance, 2017. november 22.

Hitelre van szüksége? Keresett már hol lehet kölcsön? Megpróbált valamilyen kölcsönt kapni?...

Nincs több egyoldalú szerződésmódosítás

Hobelman Finance, 2017. november 21.

Hitelre van szüksége? HA IGEN! Vegye fel a kapcsolatot a Hobelman Finance and Mortgages Limited c...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

REMY.CREDIT, 2017. november 21.

XMAS HITEL IS MOST MÓDOSan alacsony áron 1%{REMY.CREDIT111@gmail.com}

Szüksége va...

A gyóntatófülke nem szauna

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés