Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

BKK - Bérletigazolvány helyett jó a személyi is

MTI, 2012. december 21. - péntek 11:31
Címkék: BKK, bérlet, igazolvány
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A személyi igazolvány, vagy a kártya formátumú jogosítvány számával is érvényesek lesznek január elsejétől a teljes árú fővárosi, Budapest környéki és HÉV-bérletszelvények - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.


A vásárlók tetszőlegesen választhatnak, hogy továbbra is arcképes bérletigazolványt váltanak és tartanak maguknál, vagy a személyi igazolvány, illetve a jogosítvány számát írják rá a bérletszelvényre.

Fogyasztók/Tóth Sándor Péter

A BKK hangsúlyozta: annak az igazolványnak a számát írják fel az utasok a szelvényre, amelyet ellenőrzéskor fel tudnak mutatni. Ha az utas nem tudja felmutatni az adott igazolványt, amelynek számát a bérletszelvényre ráírta, bérlete érvénytelennek minősül, ezért vele szemben jogosan kezdeményeznek pótdíjazást a jegyellenőrök.

A kedvezményes árú bérletekre - így a diák- és nyugdíjas bérletekre - továbbra is a korábbi feltételek vonatkoznak, hiszen a diákigazolvány bemutatása nélkül a kedvezményre jogosultság nem ellenőrizhető.

A központ közölte továbbá: januártól fokozottabban ellenőrzik azt, hogy a bérlet tulajdonosa ráírta-e a szelvényre az igazolvány számát, mivel a tapasztalatok szerint a bérlethamisítók többnyire azokat a bérleteket gyűjtik be, amelyeken az igazolvány száma nem szerepel. Figyelmeztettek, hogy akkor is pótdíjat kell fizetni, ha a szelvényen nincs igazolványszám.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza