Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nemi egyenlőség a biztosítóknál

MTI, 2012. december 20. - csütörtök 14:51
Címkék: biztosító, nem, férfi,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A pénteken hatályba lépő új szabályok szerint az Európai Unióban a biztosító társaságok nem állapíthatnak meg eltérő árakat a nők és a férfiak számára ugyanazon biztosítási termékre.


Ennek megfelelően egyes ügyfél-kategóriák számára a biztosítások árai rövid távon nőhetnek vagy csökkenhetnek majd, ám idővel valószínűleg kiegyenlítődnek. A változás oka az az európai bírósági ítélet, amely szerint az Európai Unió Alapjogi Chartájával és a nemek közötti egyenlőségre vonatkozó uniós joganyagban foglalt uniszex árazás elvével ellentétes az, hogy a nők és a férfiak pusztán nemük különbözősége miatt eltérő biztosítási díjakat fizessenek.

"A nemek közötti egyenlőség alapjog az Európai Unióban, és a Bíróság világossá tette, hogy ez a biztosítások árazására is vonatkozik" - jelentette ki Viviane Reding alelnök, az EU jogérvényesülési, alapjogi biztosa.

"A biztosítási ágazatnak több mint egy éve volt arra, hogy felkészüljön az uniszex árazásra, és az Európai Bizottság segítette a felkészülést. A Bizottság nyomon követi majd, hogyan hajtják végre a biztosítók az új szabályokat a gyakorlatban" - tette hozzá.

Egy belgiumi jogvitában, a Test-Achats-ügyben 2011. március 1-jén hozott ítéletében az Európai Unió Bírósága 2012. december 21-éig adott határidőt a biztosítóknak arra, hogy egyenlő bánásmódot alkalmazzanak a férfi és női egyéni ügyfelekkel szemben a biztosítási díjak és juttatások tekintetében.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2019. szeptember 11.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Menekülés a UPC-től

Valeria Marco, 2019. szeptember 10.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Valeria Marco, 2019. szeptember 10.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Nincs tartozásom, de feketelistán vagyok...

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés