Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nemi egyenlőség a biztosítóknál

MTI, 2012. december 20. - csütörtök 14:51
Címkék: biztosító, nem, férfi,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A pénteken hatályba lépő új szabályok szerint az Európai Unióban a biztosító társaságok nem állapíthatnak meg eltérő árakat a nők és a férfiak számára ugyanazon biztosítási termékre.


Ennek megfelelően egyes ügyfél-kategóriák számára a biztosítások árai rövid távon nőhetnek vagy csökkenhetnek majd, ám idővel valószínűleg kiegyenlítődnek. A változás oka az az európai bírósági ítélet, amely szerint az Európai Unió Alapjogi Chartájával és a nemek közötti egyenlőségre vonatkozó uniós joganyagban foglalt uniszex árazás elvével ellentétes az, hogy a nők és a férfiak pusztán nemük különbözősége miatt eltérő biztosítási díjakat fizessenek.

"A nemek közötti egyenlőség alapjog az Európai Unióban, és a Bíróság világossá tette, hogy ez a biztosítások árazására is vonatkozik" - jelentette ki Viviane Reding alelnök, az EU jogérvényesülési, alapjogi biztosa.

"A biztosítási ágazatnak több mint egy éve volt arra, hogy felkészüljön az uniszex árazásra, és az Európai Bizottság segítette a felkészülést. A Bizottság nyomon követi majd, hogyan hajtják végre a biztosítók az új szabályokat a gyakorlatban" - tette hozzá.

Egy belgiumi jogvitában, a Test-Achats-ügyben 2011. március 1-jén hozott ítéletében az Európai Unió Bírósága 2012. december 21-éig adott határidőt a biztosítóknak arra, hogy egyenlő bánásmódot alkalmazzanak a férfi és női egyéni ügyfelekkel szemben a biztosítási díjak és juttatások tekintetében.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2019. november 13.

Szüksége van hitelre, vagy újrafinanszírozza otthonát, számlát fizet, bővíti vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2019. november 13.

Szüksége van bármilyen pénzügyi segítségre? Személyes kölcsönök? Üzleti kölcsönök? Je...

Menekülés a UPC-től

Valeria Marco, 2019. november 10.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés