Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Balesetveszélyes az ünnepi készülődés

MTI, 2012. december 20. - csütörtök 12:11
Címkék: baleset, ünnep, felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Csaknem ötven százalékkal nő a figyelmetlenségből eredő háztartási balesetek, lakástüzek száma december 23. és január 5. között, miközben az átlagnál másfélszer több káreseményt jelentenek be ebben az időszakban - közölte a PBA Biztosítási Alkusz Kft. szerdán.


A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) adatai szerint az év első kilenc hónapjában tűz- és elemi károkra 22 milliárd forintot fizettek ki a biztosítók.

Ez további 10-15 milliárddal nőhet az október-decemberi időszakban, s a közelgő ünnepek miatt várhatóan az év utolsó három hónapjában idén is megnő a szezonális balesetek száma - írja közleményében a PBA. Az év végén ugyanis olyan balesetek fordulnak elő, amelyek az év többi részében nem annyira jellemzőek: ilyen a hó, ónos eső és jég okozta károk, vagy az ünnepek alatt a lakásban történő káresemények, lakástüzek.

-

Az összesítések szerint 2009-ben 28 milliárd forintot fizettek ki a biztosítók tűz- és elemi károkra, 2010-ben 51 milliárdot, tavaly pedig 34 milliárd forintot.

Vass Gábor, a PBA ügyvezetője a közleményben kiemeli: az ünnepi előkészületek miatt ebben az időszakban több háztartási baleset történik. A tűzesetek számának emelkedésében szerepet játszanak a rossz minőségű karácsonyfaizzók és az őrizetlenül hagyott gyertyák, csillagszórók.

A közlekedési balesetek számának növekedését befolyásolják a rossz időjárási viszonyok, emellett ebben az időszakban több olyan ember ül autóba, aki az év többi részében az átlagosnál lényegesen kevesebbet közlekedik. Gyakoriak a csúszós utak miatt bekövetkező közlekedési balesetek, sok gyalogos esik el a jeges járdákon, és a tetőről lezuhanó hótömbök is jelentős károkat okozhatnak.

A közlemény emlékeztet, az ingatlan tulajdonosa a felelős azért, hogy a ház előtti járda, útszakasz ne legyen síkos. Abban az esetben, ha valaki elcsúszik és balesetet szenved, a tulajdonosé a kártérítési kötelezettség - hívja fel a figyelmet a szakember.

A tájékoztatás szerint a PBA Praeventio Biztosítási Alkusz Kft. több mint 200 000 ügyféllel, a harmadik legnagyobb biztosításközvetítő.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2019. március 21.

Szüksége van egy fedezett és fedezetlen hitel? Van szüksége lakáshitel javítása? Befektetői...

Menekülés a UPC-től

Dobson, 2019. március 21.

Szia,
Hiteleket adunk 1000 és 100 000 000 dollár között. Hiteleink jól biztosítottak, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2019. március 21.

Szükség van sürgős hitelre? Üzleti kölcsönöket, személyi kölcsönöket, hallgatói kölcs...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés