Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Balesetveszélyes az ünnepi készülődés

MTI, 2012. december 20. - csütörtök 12:11
Címkék: baleset, ünnep, felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Csaknem ötven százalékkal nő a figyelmetlenségből eredő háztartási balesetek, lakástüzek száma december 23. és január 5. között, miközben az átlagnál másfélszer több káreseményt jelentenek be ebben az időszakban - közölte a PBA Biztosítási Alkusz Kft. szerdán.


A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) adatai szerint az év első kilenc hónapjában tűz- és elemi károkra 22 milliárd forintot fizettek ki a biztosítók.

Ez további 10-15 milliárddal nőhet az október-decemberi időszakban, s a közelgő ünnepek miatt várhatóan az év utolsó három hónapjában idén is megnő a szezonális balesetek száma - írja közleményében a PBA. Az év végén ugyanis olyan balesetek fordulnak elő, amelyek az év többi részében nem annyira jellemzőek: ilyen a hó, ónos eső és jég okozta károk, vagy az ünnepek alatt a lakásban történő káresemények, lakástüzek.

-

Az összesítések szerint 2009-ben 28 milliárd forintot fizettek ki a biztosítók tűz- és elemi károkra, 2010-ben 51 milliárdot, tavaly pedig 34 milliárd forintot.

Vass Gábor, a PBA ügyvezetője a közleményben kiemeli: az ünnepi előkészületek miatt ebben az időszakban több háztartási baleset történik. A tűzesetek számának emelkedésében szerepet játszanak a rossz minőségű karácsonyfaizzók és az őrizetlenül hagyott gyertyák, csillagszórók.

A közlekedési balesetek számának növekedését befolyásolják a rossz időjárási viszonyok, emellett ebben az időszakban több olyan ember ül autóba, aki az év többi részében az átlagosnál lényegesen kevesebbet közlekedik. Gyakoriak a csúszós utak miatt bekövetkező közlekedési balesetek, sok gyalogos esik el a jeges járdákon, és a tetőről lezuhanó hótömbök is jelentős károkat okozhatnak.

A közlemény emlékeztet, az ingatlan tulajdonosa a felelős azért, hogy a ház előtti járda, útszakasz ne legyen síkos. Abban az esetben, ha valaki elcsúszik és balesetet szenved, a tulajdonosé a kártérítési kötelezettség - hívja fel a figyelmet a szakember.

A tájékoztatás szerint a PBA Praeventio Biztosítási Alkusz Kft. több mint 200 000 ügyféllel, a harmadik legnagyobb biztosításközvetítő.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza