Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Félévre való pezsgő fogy decemberben

MTI, 2012. december 19. - szerda 13:01
Címkék: GfK, femérés, pezsgő, virlsi
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Pezsgőből az éves mennyiség csaknem fele, virsliből a hatoda decemberben fogy el - közölte a GfK Hungária Piackutató Intézet szerdán az MTI-vel.


A GfK által huszadik éve készített Háztartáspanel adatai szerint egy átlagos hónapban csupán a családok 3-5 százaléka, decemberben viszont több mint 30 százaléka vesz pezsgőt. Év közben elsősorban a magasabb jövedelmű, illetve az idősebb háztartások a vevők, szilveszter előtt viszont a nagycsaládok és a kistelepülésen élők kosarába is kerül az italból.

A piackutató szerint az év közben alig vásárolt alkoholmentes pezsgők piaca is megélénkül az év végén. Az ünnepi vásárlók egyharmada "gyerekpezsgőt" is vitt haza, ahol pedig 14 év alatti gyermek is él a családban, ott az alkoholmentes változat elterjedtsége 60 százalék felett volt a tavalyi főszezonban.Változatlanul az édes pezsgő a legnépszerűbb, tavaly decemberben az értékesített mennyiség háromnegyede ebbe a kategóriába tartozott. Egy évvel korábban még csaknem 80 százalék volt ez az arány, azóta a száraz és félszáraz pezsgők néhány százalékpontnyi piacrészt el tudtak hódítani.

A pezsgőértékesítésben a hipermarketek járnak az élen. Tavaly az összes mennyiség csaknem felét a hipermarketekben adták el, és az év utolsó hónapjában is hasonló volt az arány.

Virsliből az éves mennyiség hatoda fogy el az év végén. Az adatok szerint az év utolsó hónapjában minden második háztartás vesz ebből a húskészítményből. A vásárolt mennyiség is megugrik: míg az év többi részében az alkalmanként beszerzett mennyiség valamivel 60 dekagramm alatti, decemberben egy-egy vásárlás során átlagosan csaknem 80 dekagramm kerül a kosarakba.

A virsli értékesítésében szintén a hipermarketek szerepe a legnagyobb, itt fogyott el tavaly decemberben a teljes eladott mennyiség 35 százaléka.

A szilveszteri virslihez fogyasztott mustár iránti kereslet is csaknem kétszerese az átlagos havi forgalomnak decemberben - közölte a GfK.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza