Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Elfogták a nagy juharsziruplopás elkövetőit

MTI, 2012. december 19. - szerda 09:01
Címkék: juharszirup, rablás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Biztonságosabb vált a világ juharszirup-ellátása, miután egy Észak-Amerika nagy részére kiterjedő hajtóvadászat során elfogták az augusztusi nagy kanadai juharsziruplopás tetteseinek egy részét és visszaszerezték az 5 ezer tonnás zsákmány kétharmadát.


A québeci rendőrség keddi bejelentése szerint nagyszabású nyomozás eredményeként három személyt letartóztattak, további öt gyanúsított ellen elfogatóparancsot adtak ki, és visszaszerezték a 20 millió dollárt érő zsákmány kétharmadát, 3400 tonna juharszirupot.

A nagy feltűnést keltő, szokatlan bűncselekményt rutinellenőrzés során fedezték fel egy Montréaltól északra fekvő gigantikus juharszirupraktárban.

A nagy szakértelemmel végrehajtott lopásra talán az késztette a tolvajokat, hogy a szokatlanul enyhe tavalyi tél miatt gyenge volt a termés, és magasba szökött a szerte Észak-Amerikában kedvelt édesítőszer ára.

A juharszirupot főleg palacsinta és gofri ízesítésére használják, de számos más élelmiszerben is alkalmazzák adalékként.

A lopás miatt azért "került veszélybe" a világ juharszirup-utánpótlása, mert a világtermelés 75 százalékát a kanadai Québec tartomány adja.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Magosin Dezső, 2012. december 28. - péntek 07:58

A különbözó ingatlanhirdetési portálokon meghirdetett Eladó Dömsödi házamra, az elmúlt fél évben több Új Zélandi és Nigériai érdeklődő volt, természetesen mindegyik nem az ingatlanra, hanem a bankszámla számomra volt kiváncsi. Hirdetők vigyázzatok ! CSALÓK!!!

Kommentek

liza, 2019. október 22.


Üdvözlet mindenkinek, Liza vagyok, aki magyar vagyok, és csak egy nagyon üdvözlettel sz...

Patika trükk

liza, 2019. október 22.


Üdvözlet mindenkinek, Liza vagyok, aki magyar vagyok, és csak egy nagyon üdvözlettel sz...

Nincs tartozásom, de feketelistán vagyok...

Mr. Richard Cosmos, 2019. október 22.

Szüksége van hitelre? személyi kölcsönök? üzleti kölcsönök? karácsony kölcsön? jelzálo...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés