Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Megyét válthat Nagykőrös

MTI, 2012. december 17. - hétfő 12:01
Címkék: megye, váltás, Nagykőrös
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Nagykőrösön jövő év április 7-én lesz népszavazás arról, hogy Pest megye helyett a jövőben Bács-Kiskun megyéhez tartozzon-e a település. A tavaszi népszavazáson további három kérdésben is döntenek Nagykőrös lakói - tájékoztatta Czira Szabolcs polgármester (Fidesz) szombaton az MTI-t.


A városvezető hozzátette: amennyiben érvényes és eredményes lesz a szavazás, a parlament 2013 őszén hagyhatja azt jóvá, a csatlakozás leghamarabb 2014 tavasza, az országgyűlési választások után történne meg, így nem kellene átrajzolni a mostani választási körzettérképet. A csütörtöki testületi ülésen határoztak a referendum kiírásának időpontjáról és a négy népszavazásra bocsátandó kérdésről. A helyiek jövő év áprilisában a megyeváltás mellett arról is döntenek, hogy létesüljön-e több új munkahely Nagykőrösön; a munkahelyteremtés érdekében a város segítse-e a helyi konzervgyár termelésének újraindítását és hogy munkahelyteremtésre fordítsa-e saját segélykeretét a település.

-

Czira Szabolcs elmondta: sokak régi vágya teljesülne, ha a 25 ezer lakosú település (egyben leendő járási székhely) a jövőben Bács-Kiskunhoz tartozna, mivel a Budapesttel közös közép-magyarországi régióhoz való besorolásuk miatt a szükségesnél lényegesen kevesebb uniós forráshoz jutnak.

A polgármester hangsúlyozta: a dél-alföldi régióhoz történő átkerülés a munkahelyteremtés, illetve a pályázati esélyek szempontjából is jobb lenne Nagykőrös számára. "Nemcsak az önkormányzat, de a vállalkozások szempontjából is előnyösebb, hiszen több pályázati forráshoz, nagyobb intenzitású támogatásokhoz juthatnának" - mondta, példaként említve a Nagykőröstől csupán 15 kilométerre fekvő Kecskemétet, ahová "sokkal szívesebben viszik a pénzüket a nyugati befektetők, mint a közép-magyarországi régió fővárostól távolabb eső területeire."

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Valeria Marco, 2019. november 15.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. George Anderson, 2019. november 13.

Szüksége van hitelre, vagy újrafinanszírozza otthonát, számlát fizet, bővíti vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2019. november 13.

Szüksége van bármilyen pénzügyi segítségre? Személyes kölcsönök? Üzleti kölcsönök? Je...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés