Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Megyét válthat Nagykőrös

MTI, 2012. december 17. - hétfő 12:01
Címkék: megye, váltás, Nagykőrös
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Nagykőrösön jövő év április 7-én lesz népszavazás arról, hogy Pest megye helyett a jövőben Bács-Kiskun megyéhez tartozzon-e a település. A tavaszi népszavazáson további három kérdésben is döntenek Nagykőrös lakói - tájékoztatta Czira Szabolcs polgármester (Fidesz) szombaton az MTI-t.


A városvezető hozzátette: amennyiben érvényes és eredményes lesz a szavazás, a parlament 2013 őszén hagyhatja azt jóvá, a csatlakozás leghamarabb 2014 tavasza, az országgyűlési választások után történne meg, így nem kellene átrajzolni a mostani választási körzettérképet. A csütörtöki testületi ülésen határoztak a referendum kiírásának időpontjáról és a négy népszavazásra bocsátandó kérdésről. A helyiek jövő év áprilisában a megyeváltás mellett arról is döntenek, hogy létesüljön-e több új munkahely Nagykőrösön; a munkahelyteremtés érdekében a város segítse-e a helyi konzervgyár termelésének újraindítását és hogy munkahelyteremtésre fordítsa-e saját segélykeretét a település.

-

Czira Szabolcs elmondta: sokak régi vágya teljesülne, ha a 25 ezer lakosú település (egyben leendő járási székhely) a jövőben Bács-Kiskunhoz tartozna, mivel a Budapesttel közös közép-magyarországi régióhoz való besorolásuk miatt a szükségesnél lényegesen kevesebb uniós forráshoz jutnak.

A polgármester hangsúlyozta: a dél-alföldi régióhoz történő átkerülés a munkahelyteremtés, illetve a pályázati esélyek szempontjából is jobb lenne Nagykőrös számára. "Nemcsak az önkormányzat, de a vállalkozások szempontjából is előnyösebb, hiszen több pályázati forráshoz, nagyobb intenzitású támogatásokhoz juthatnának" - mondta, példaként említve a Nagykőröstől csupán 15 kilométerre fekvő Kecskemétet, ahová "sokkal szívesebben viszik a pénzüket a nyugati befektetők, mint a közép-magyarországi régió fővárostól távolabb eső területeire."

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza