Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Metil-alkoholt loptak a MOL-tól

MTI, 2012. december 12. - szerda 11:21
Címkék: metil-alkohol, szesz,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Mintegy 20 ezer liter metil-alkoholt loptak el Bács-Kiskun megyei Mol-telephelyekről. Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára elrendelte az alkoholos termékek szigorú felügyeletét.


A VM kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az elmúlt két hétben Bács-Kiskun megyében a Mol Zrt. telephelyeiről ismeretlen tettesek lopták el a jelentős mennyiségű metil-alkoholt. A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság az első esetben a területileg illetékes Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatalt, a második esetet követőn a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt értesítette arról, hogy ismeretlen tettesek 15 711 illetve 4300 liter metanolt loptak el a Mol Zrt. Bács-Kiskun megyei telephelyeinek tárolóiból.

"Az ügyben még tart a rendőrségi nyomozás, ám annak eredményétől függetlenül szükséges a fokozott óvatosság" - hangsúlyozta a minisztérium. A tárca szerint nem valószínű, hogy az ellopott metil-alkoholból a tolvajok szeszes italt vagy más élelmiszert készítenek, elképzelhetőbb, hogy üzemanyagként próbálják majd felhasználni.

Az elővigyázatosság érdekében Kardeván Endre elrendelte az alkoholos termékek szigorú felügyeletét. Az államtitkár emellett arra figyelmeztetette az ismeretlen elkövetőket: tartózkodjanak attól, hogy az eltulajdonított alkoholt élelmiszerek előállításánál próbálják meg felhasználni, mert a remélt nyereség helyett szigorú büntetésben részesülnek - olvasható a VM közleményében.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza