Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Több térfigyelő lesz Nyíregyházán

MTI, 2012. december 06. - csütörtök 11:01
Címkék: kamera, Nyíregyháza
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Bővítik a térfigyelőkamera-hálózatot Nyíregyházán - közölték a helyi önkormányzat, valamint a rendőrség közös sajtótájékoztatóján csütörtökön a nyírségi nagyvárosban.


Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta: a Belügyminisztérium által meghirdetett közbiztonság-fejlesztési pályázaton a helyhatóság több mint 9,5 millió forint támogatást nyert, s a 2,4 milliós önerővel együtt csaknem 12 millió forintot fordíthatnak a további térfigyelő kamerák elhelyezésére.

Az összegből bővítik az érkerti rendőrsön lévő megfigyelőközpontot, valamint a kamerarendszer gerinchálózatát, illetve tíz kamerát helyeznek el a városközpont legforgalmasabb helyein, illetve az egyik legnagyobb lakótelepen, a mintegy húszezer lakosú Jósavárosban.

Kovács Ferenc megjegyezte, hogy a közbiztonság erősítésében a kamerahálózat bővítése "az idei második lépés", nemrég ugyanis a rendőrség és a közterület felügyelőség együttműködési szerződést kötött a közös ellenőrzésekre, járőrözésekre.

Tarcsa Csaba ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője arról tájékoztatott, hogy a 2003-ban elsőként létrehozott, a város állomásának környékét figyelő kamerahálózatnak köszönhetően jelentősen javult a pályaudvaron és a környező utcákon, tereken a közbiztonság.

A korábbi, évenkénti húsz közterületen elkövetett rablás száma 2006-ra 5-6 esetre csökkent, ma pedig már 80-85 százalékos a rendőrség felderítési mutatója. A közterületi kamerák az utcai prostitúciót is visszaszorították Nyíregyházán.

A rendőrségi megfigyelőközpont ügyeletese ugyanis a kamerák által jelzett bűncselekménygyanús eseteknél azonnal intézkedni tud, járőrt küld a helyszínre, és az elkövetőket így hamar elfoghatják.

Ferencz Róbert alezredes, a nyíregyházi rendőrkapitányság helyettes vezetője a sajtótájékoztatón az MTI kérdésére válaszolva azt közölte, hogy a 120 ezres nagyvárosban jelenleg 29 kamera figyeli a közbiztonsági szempontból legveszélyesebb közterületeket. Megjegyezte, hogy a felvételek nem csak a bűnelkövetők gyors elfogását segítik, hanem visszatartó hatásuk is van, továbbá bizonyítékként szolgálnak az érintettek felelősségre vonásánál.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza