Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Több térfigyelő lesz Nyíregyházán

MTI, 2012. december 06. - csütörtök 11:01
Címkék: kamera, Nyíregyháza
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Bővítik a térfigyelőkamera-hálózatot Nyíregyházán - közölték a helyi önkormányzat, valamint a rendőrség közös sajtótájékoztatóján csütörtökön a nyírségi nagyvárosban.


Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta: a Belügyminisztérium által meghirdetett közbiztonság-fejlesztési pályázaton a helyhatóság több mint 9,5 millió forint támogatást nyert, s a 2,4 milliós önerővel együtt csaknem 12 millió forintot fordíthatnak a további térfigyelő kamerák elhelyezésére.

Az összegből bővítik az érkerti rendőrsön lévő megfigyelőközpontot, valamint a kamerarendszer gerinchálózatát, illetve tíz kamerát helyeznek el a városközpont legforgalmasabb helyein, illetve az egyik legnagyobb lakótelepen, a mintegy húszezer lakosú Jósavárosban.

Kovács Ferenc megjegyezte, hogy a közbiztonság erősítésében a kamerahálózat bővítése "az idei második lépés", nemrég ugyanis a rendőrség és a közterület felügyelőség együttműködési szerződést kötött a közös ellenőrzésekre, járőrözésekre.

Tarcsa Csaba ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője arról tájékoztatott, hogy a 2003-ban elsőként létrehozott, a város állomásának környékét figyelő kamerahálózatnak köszönhetően jelentősen javult a pályaudvaron és a környező utcákon, tereken a közbiztonság.

A korábbi, évenkénti húsz közterületen elkövetett rablás száma 2006-ra 5-6 esetre csökkent, ma pedig már 80-85 százalékos a rendőrség felderítési mutatója. A közterületi kamerák az utcai prostitúciót is visszaszorították Nyíregyházán.

A rendőrségi megfigyelőközpont ügyeletese ugyanis a kamerák által jelzett bűncselekménygyanús eseteknél azonnal intézkedni tud, járőrt küld a helyszínre, és az elkövetőket így hamar elfoghatják.

Ferencz Róbert alezredes, a nyíregyházi rendőrkapitányság helyettes vezetője a sajtótájékoztatón az MTI kérdésére válaszolva azt közölte, hogy a 120 ezres nagyvárosban jelenleg 29 kamera figyeli a közbiztonsági szempontból legveszélyesebb közterületeket. Megjegyezte, hogy a felvételek nem csak a bűnelkövetők gyors elfogását segítik, hanem visszatartó hatásuk is van, továbbá bizonyítékként szolgálnak az érintettek felelősségre vonásánál.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza