Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kiemelt ellenőrzéseket végző csoport a Nébih-nél

MTI, 2012. december 06. - csütörtök 15:51
Címkék: NÉBIH,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Országos hatáskörű, kiemelt ellenőrzéseket végző csoport működik szeptember óta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalban (Nébih), és ez vizsgálja az élelmiszerláncot, valamint az élelmiszerbiztonságot fokozottan veszélyeztető ügyeket - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.


Bognár Lajos hozzátette: a kiemelt ügyek csoportja - amely belátható időn belül igazgatósági keretek között végzi majd munkáját - a fogyasztók jelentős részét érintő vészhelyzetekben, például csalások és hamisítások esetén jár el.

Helik Ferenc hatósági főállatorvos elmondta: szeptember óta a kiemelt csoport 47 ellenőrzést végzett, megsemmisítését rendelte el mintegy 8,42 tonna lefoglalt élelmiszernek. Az ellenőrök forgalmi korlátozás alá vontak további 21 tonna élelmiszert, megsemmisíttettek mintegy 500 tonna zöldséget és gyümölcsöt. A kiszabott bírság 65 millió forintot tett ki.

A helyettes államtitkár - aki a tárcánál az agrárigazgatási területért is felel - jelezte, hogy a kiemelt csoport működését indokolta az élelmiszerek és más élelmiszerlánc-termékek nemzetközi forgalmának kiszélesedése, a globalizációs folyamatok térnyerése. Úgy vélte, a fogyasztók fokozottan elvárják az erős állami, hatósági jelenlétet az élelmiszerbiztonság területén.

Ezért a kiemelt ügyeket vizsgáló csoport nagy figyelmet fordít többek között az élelmiszer-előállítás és -forgalmazás területén előforduló csalások, hamisítások feltárására. Erre példaként hozta Helik Ferenc, hogy a héten tártak fel szabálytalanságokat egy olyan esetben, amikor egy termelő jelöletlen - saját vágásból származó húst dolgozott fel, a vágóhídról szabályosan beszerzett hús mellett. De vizsgáltak az ellenőrök Budapesten, a Kőbányai úti piacon egy kereskedelmi egységben távol-keleti árukat is, ahol szintén sok szabálytalanságot tapasztaltak.

Demeter Tamás, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bevetési főigazgatója arról beszélt, hogy jó a szakmai együttműködés a NAV és a Nébih szakemberei között. Az idén összesen 21 közös ellenőrzést végeztek. Ennek során 650 tonna árut foglaltak le, és a Nébih mintegy 88 millió forint bírságot szabott ki.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza