Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kiemelt ellenőrzéseket végző csoport a Nébih-nél

MTI, 2012. december 06. - csütörtök 15:51
Címkék: NÉBIH,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Országos hatáskörű, kiemelt ellenőrzéseket végző csoport működik szeptember óta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalban (Nébih), és ez vizsgálja az élelmiszerláncot, valamint az élelmiszerbiztonságot fokozottan veszélyeztető ügyeket - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.


Bognár Lajos hozzátette: a kiemelt ügyek csoportja - amely belátható időn belül igazgatósági keretek között végzi majd munkáját - a fogyasztók jelentős részét érintő vészhelyzetekben, például csalások és hamisítások esetén jár el.

Helik Ferenc hatósági főállatorvos elmondta: szeptember óta a kiemelt csoport 47 ellenőrzést végzett, megsemmisítését rendelte el mintegy 8,42 tonna lefoglalt élelmiszernek. Az ellenőrök forgalmi korlátozás alá vontak további 21 tonna élelmiszert, megsemmisíttettek mintegy 500 tonna zöldséget és gyümölcsöt. A kiszabott bírság 65 millió forintot tett ki.

A helyettes államtitkár - aki a tárcánál az agrárigazgatási területért is felel - jelezte, hogy a kiemelt csoport működését indokolta az élelmiszerek és más élelmiszerlánc-termékek nemzetközi forgalmának kiszélesedése, a globalizációs folyamatok térnyerése. Úgy vélte, a fogyasztók fokozottan elvárják az erős állami, hatósági jelenlétet az élelmiszerbiztonság területén.

Ezért a kiemelt ügyeket vizsgáló csoport nagy figyelmet fordít többek között az élelmiszer-előállítás és -forgalmazás területén előforduló csalások, hamisítások feltárására. Erre példaként hozta Helik Ferenc, hogy a héten tártak fel szabálytalanságokat egy olyan esetben, amikor egy termelő jelöletlen - saját vágásból származó húst dolgozott fel, a vágóhídról szabályosan beszerzett hús mellett. De vizsgáltak az ellenőrök Budapesten, a Kőbányai úti piacon egy kereskedelmi egységben távol-keleti árukat is, ahol szintén sok szabálytalanságot tapasztaltak.

Demeter Tamás, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bevetési főigazgatója arról beszélt, hogy jó a szakmai együttműködés a NAV és a Nébih szakemberei között. Az idén összesen 21 közös ellenőrzést végeztek. Ennek során 650 tonna árut foglaltak le, és a Nébih mintegy 88 millió forint bírságot szabott ki.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

Mr. Dékány Endre, 2020. február 19.

Szüksége van sürgős kölcsönre pénzügyi problémájának megoldásához, valamint vállalkoz...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza