Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Januárban sztrájkolnak a mozdonyvezetők

MTI, 2012. december 06. - csütörtök 12:01
Címkék: MÁV, sztrájk
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Mozdonyvezetők Szakszervezetének (MOSZ) szerdai küldöttközgyűlése munkabeszüntetésről döntött: az első kétórás sztrájkot 2013. január 24-re hirdette meg.


Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében a MOSZ azzal indokolta döntését, hogy a munkáltató elutasította a kollektív munkaügyi vitára tett kezdeményezését a munkakörülmények javításáról.

A szakszervezet csütörtökön elkezdte a sztrájktámogató aláírások gyűjtését a mozdonyvezetők között. A szakszervezet a követelések jogszerűségének megállapítását előzetesen megkéri a bíróságtól, és továbbra is kész a tárgyalásokra - közölte a MOSZ.

A szakszervezet honlapján található sztrájkfelhívás szerint a MOSZ idén augusztusban felmérést készített a mozdonyvezetők munkavégzési körülményeiről és a járművek közlekedésbiztonsági állapotáról. A 24 órás felmérés eredményeit feldolgozták, és november 15-én kollektív munkaügyi vitát kezdeményeztek a MÁV-Trakció vezetésénél.

-

A munkáltató elzárkózott a munkaügyi vita lefolytatása, illetve az egyeztető bizottság felállítása elől. A MOSZ november 21-én megalakította a sztrájkbizottságot, és november 26-án ismét kérte a cégvezetést, hogy a kollektív munkaügyi vitát folytassa le, de válasz erre a levélre nem érkezett - közölte a szakszervezet.

A honlapon olvasható tájékoztatás szerint ezért hirdetett munkabeszüntetést a szakszervezet. A 2013. január 24-re tervezett kétórás, a személyszállítást érintő sztrájk után kétnapos munkabeszüntetést tartanának január 29-30-án. Ezt január 31-én kétórás, február 7-8-án pedig kétnapos sztrájk követné az árufuvarozásban. A február 11-től 15-éig tartó munkabeszüntetés ismét a személyszállítást, a február 18-tól 22-éig tartó pedig az árufuvarozást érintené. Február 25-én nulla órától kezdődne a határozatlan ideig tartó sztrájk a személyszállítás és az árufuvarozás területén is.

A MOSZ öt pontban foglalta össze követeléseit. Kérik, hogy a MÁV-Trakció lássa el klímaberendezéssel a saját és az általa üzemeltetett járművek vezetőállását, hogy a mozdonyvezetők ne kapjanak hőgutát a nyári tartós kánikulában. Kérik, hogy a vezetőállásokat védjék az egészségre káros erős huzattól, illetve azt, hogy a vasúttársaság lássa el megfelelő minőségű járművezetői székkel valamennyi saját és általa üzemeltetett járművet, így biztosítva a mozdonyvezetők egész testére ható káros rezgések elleni védelmet.

A szakszervezeti követelések között szerepel, hogy a munkáltató ne alkalmazza a sorozatos és egymást követő késő esti-kora hajnali kezdési vagy végzési munkaidő-beosztásokat. A vasúttársaság emellett biztosítsa a jelentkezési helyeken a jogszabályokban, a Nemzeti Közlekedési Hatóság által jóváhagyott vállalati utasításban, és az egyéb rendelkezésekben rögzített feltételeket - tette közzé a MOSZ.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza