Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Januárban sztrájkolnak a mozdonyvezetők

MTI, 2012. december 06. - csütörtök 12:01
Címkék: MÁV, sztrájk
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Mozdonyvezetők Szakszervezetének (MOSZ) szerdai küldöttközgyűlése munkabeszüntetésről döntött: az első kétórás sztrájkot 2013. január 24-re hirdette meg.


Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében a MOSZ azzal indokolta döntését, hogy a munkáltató elutasította a kollektív munkaügyi vitára tett kezdeményezését a munkakörülmények javításáról.

A szakszervezet csütörtökön elkezdte a sztrájktámogató aláírások gyűjtését a mozdonyvezetők között. A szakszervezet a követelések jogszerűségének megállapítását előzetesen megkéri a bíróságtól, és továbbra is kész a tárgyalásokra - közölte a MOSZ.

A szakszervezet honlapján található sztrájkfelhívás szerint a MOSZ idén augusztusban felmérést készített a mozdonyvezetők munkavégzési körülményeiről és a járművek közlekedésbiztonsági állapotáról. A 24 órás felmérés eredményeit feldolgozták, és november 15-én kollektív munkaügyi vitát kezdeményeztek a MÁV-Trakció vezetésénél.

-

A munkáltató elzárkózott a munkaügyi vita lefolytatása, illetve az egyeztető bizottság felállítása elől. A MOSZ november 21-én megalakította a sztrájkbizottságot, és november 26-án ismét kérte a cégvezetést, hogy a kollektív munkaügyi vitát folytassa le, de válasz erre a levélre nem érkezett - közölte a szakszervezet.

A honlapon olvasható tájékoztatás szerint ezért hirdetett munkabeszüntetést a szakszervezet. A 2013. január 24-re tervezett kétórás, a személyszállítást érintő sztrájk után kétnapos munkabeszüntetést tartanának január 29-30-án. Ezt január 31-én kétórás, február 7-8-án pedig kétnapos sztrájk követné az árufuvarozásban. A február 11-től 15-éig tartó munkabeszüntetés ismét a személyszállítást, a február 18-tól 22-éig tartó pedig az árufuvarozást érintené. Február 25-én nulla órától kezdődne a határozatlan ideig tartó sztrájk a személyszállítás és az árufuvarozás területén is.

A MOSZ öt pontban foglalta össze követeléseit. Kérik, hogy a MÁV-Trakció lássa el klímaberendezéssel a saját és az általa üzemeltetett járművek vezetőállását, hogy a mozdonyvezetők ne kapjanak hőgutát a nyári tartós kánikulában. Kérik, hogy a vezetőállásokat védjék az egészségre káros erős huzattól, illetve azt, hogy a vasúttársaság lássa el megfelelő minőségű járművezetői székkel valamennyi saját és általa üzemeltetett járművet, így biztosítva a mozdonyvezetők egész testére ható káros rezgések elleni védelmet.

A szakszervezeti követelések között szerepel, hogy a munkáltató ne alkalmazza a sorozatos és egymást követő késő esti-kora hajnali kezdési vagy végzési munkaidő-beosztásokat. A vasúttársaság emellett biztosítsa a jelentkezési helyeken a jogszabályokban, a Nemzeti Közlekedési Hatóság által jóváhagyott vállalati utasításban, és az egyéb rendelkezésekben rögzített feltételeket - tette közzé a MOSZ.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza