Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nem gyűjtjük az italos kartondobozokat

MTI, 2012. december 04. - kedd 15:31
Címkék: italos kartondoboz,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Bár egyre nő az italos kartondobozokat szelektíven gyűjtők köre Magyarországon, a mennyiség még mindig az EU tagállamok átlaga alatt van - derült ki egy felmérésből.


A magyar háztartások évente mintegy 125 darab italos kartondobozt használnak el, ám ezekből csupán 26 italos kartondoboz kerül szelektíven visszagyűjtésre és újrahasznosításra. Ez az arány az Európai Unió tagállamaiban 35-40 darab, de egyes tagállamokban eléri a 60-65 darabot is.

A Tetra Pak Hungária Zrt. megbízásából a GfK Piackutató Intézet által készített lakossági felmérés arra keresett választ, hogy a lakosság szelektíven gyűjthetőnek tartja-e az italos kartondobozokat, milyen mennyiségben gyűjtik szelektíven e hulladéktípust,

A felmérés eredményei szerint a lakosság 89 százaléka tartja szelektíven gyűjthetőnek a tejes és gyümölcsleves dobozokat, miközben 6 százalékra csökkent azok aránya, akik szerint az ilyen csomagolás nem gyűjthető szelektíven, a bizonytalanok aránya pedig továbbra is 5 százalék.

Regionális összehasonlításban a Nyugat-Dunántúlon élők bizonyultak a leginkább környezettudatosnak. Az itt élők 68 százaléka, az Észak-Alföld régió lakosságának 66 százaléka, míg Pest megye lakosságának 59 százaléka vesz részt a szelektálásban, jellemzően hetente egy vagy havonta 1-2 alkalommal.

A gyűjtési hajlandóság Észak-Magyarországon és a Dél-Dunántúlon a legalacsonyabb, ahol mindössze a lakosság 45 illetve 41 százaléka alacsony rendszerességgel vesz részt az elkülönített gyűjtésben.

A lakosság tájékoztatását és ismereteinek bővítését a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatban a következő években is folytatni kell, mivel az italos dobozok 75 százaléka papír, amely akár 5-6 alkalommal is újrahasznosítható - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Matus László, 2012. december 05. - szerda 08:37

Miért is gyűjtenénk? Mióta betört a válság már senkinek sem fontos. Mindenki mindent leépít,megszüntet. Kicsinyke városunkban sincs már csak talán két helyen gyűjtő.A többit felgyújtották vagy megszüntették. Felgyújtották mert ennyire primitív emberek vagyunk és megszüntették mert mindig volt valaki akinek pont ott nem volt jó helyen és mert nincs pénz a begyűjtésre és elszállításra. Mert már nem fontos a gyűjtés csak a haszonszerzés és a profit.Valószínűleg soha nem is volt ez fontos csak EU előírás volt, esetleg virítottunk,hogy mi mennyire környezetvédők vagyunk. De mióta bejött /behozták/ a válságnak nevezett szabad rablást, már nincs rá pénz.Azt meg persze nem gondolja senki komolyan,hogy 5-10 km-t szállítom a hulladékot a tárolóig?!

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza