Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

E-cigarettákat foglalt le a NAV

MTI, 2012. december 04. - kedd 14:01
Címkék: NAV, e-cigaretta
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Összesen 6,6 millió forint értékben foglalt le e-cigarettákat és a töltésükhöz használható anyagokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az engedély nélküli forgalmazók kiszűrésére szervezett országos akcióban - közölte a NAV az MTI-vel kedden.


A közlemény szerint a NAV az Országos Gyógyszerészeti Intézet közreműködésével múlt csütörtökön "Nikotin stop" néven tartott országos akciót, amelyben részt vett valamennyi vám- és pénzügyőri igazgatóság, illetve a bevetési főigazgatóság, összesen 96 járőrrel.

NAV

Az akció során az ország több nagyvárosában, főként megyeszékhelyeken 19 esetben állapítottak meg jogsértést. A pénzügyőrök hétezer különféle eszközt - utántöltő patront, utántöltő folyadékot, eldobható elektromos cigarettát, valamint elektromos cigarettakészletet - foglaltak le, összesen 6,6 millió forint értékben.

A hatóság gyógyszerrendészeti szabálysértés elkövetése miatt valamennyi esetben eljárást indított.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

torzonborz, 2012. december 04. - kedd 15:48

Gratulálok, szép fogás... Máskor egy tisztviselő legalább 10 mFt-os nagyságrendben foglal le - jogszerűen - például zárjegy nélküli dohánytermékeket. Most pedig minden jogalap nélkül elektromos cigaretta eszközöket, fejenként 69 eFt értékben. Mindezt 96 járőr legalább 40 személygépkocsi használatával érte el egy nap alatt. Biztos megérte.... Ezzel sok embert megfosztottak annak a lehetőségétől, hogy saját egészségét kevésbé, környezetét pedig semmilyen módon nem veszélyeztetve éljen szenvedélyének. A büdös cigarettáját viszont mindenki nyugodtan szívhatja, füstjét hozzátartozóira fújhatja, csikkjét eldobhatja, lehet rákos, ha kedve úgy tartja. Fő, hogy fizessen jövedéki adót, biztosítva ezzel saját gyógykezelésének töredékét...

tiszibácsi, 2012. december 04. - kedd 15:45

Most már engem is érdekelne az ilyen akciók törvényi háttere...

Talmai, 2012. december 04. - kedd 15:02

Kérem, valaki idézzen be konkrét jogszabályt erre! Melyik évi melyik számú, hányadik bekezdésért sérti az e-cigaretta forgalmazása. És arra külön kíváncsi vagyok, hogy milyen büntetőjogi felelősség tudatában kell nyilatkoznia a NAV felé annak a felhasználónak, akinek a külföldről rendelt elektronikai cikkéről, pl. li-ion akkumulátor cellájáról is nyilatkoznia kell, hogy nem nikotin tartalmú e-liquidet fog benne elpárologtatni? Mert ilyen büntetőjogi felelősség jelenleg Magyarországon nem létezik. Csak kormányzati szándék az e-cigaretta ellehetetlenítésére, de az egy jogállamban édes kevés.

zozo67, 2012. december 04. - kedd 14:26

milyen törvényt vét aki ilyet árul? nem találkoztam még vele. kérem valaki világosítson fel és mióta is tilos? és miért is? Rengeteg dologban van nikotin, azokat sem szabad? Összeszedik a burgonyát, paradicsomot,...

Kommentek

Sanchez, 2020. június 06.

Ha sürgõs hitre van szüksége a pénzügyi igények megoldására, akkor 3000 és 80 000 000 doll...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza