Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Pilótasztrájk a repülés biztonságáért

MTI, 2012. december 01. - szombat 10:01
Címkék: pilóta, sztrájk, repülésbiztonság
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Január 22-én egynapos sztrájkot tartanak az európai pilóták és légi utaskísérők, hogy felhívják a figyelmet túlterheltségükre, az ebből származó balesetveszély növekedésére.


Az európai pilótaszövetség(ECA), valamint az európai szállítmányozási dolgozók szövetsége (ETWF) azért hirdet sztrájkot, hogy ezzel is követeljék a munkaidő csökkentését, illetve a műszakok közötti pihenőidő meghosszabbítását.

-

"A repülőgépeken szolgálatot teljesítő dolgozók évek óta hiába várnak arra, hogy Európában a korábbinál szigorúbb rendszabályokat alkossanak a repülés biztonságáért" - mondta pénteken Brüsszelben az ECA elnöke. Nico Voorbach kifejtette: vizsgálatok bizonyítják, hogy a pilóták és a személyzet tagjai kimerültek, a gépek vezetői el-elbóbiskolnak repülés közben.

A tiltakozók emlékeztetnek arra, hogy az Egyesült Államokban - nem utolsó sorban néhány súlyos légi katasztrófát követően - szigorították az előírásokat. Többek között rövidebb lett a munkaidő, és hosszabb a műszakok közötti pihenőidő.

Az amerikaihoz hasonló szabályozást követelnek az európai pilóták is, mivel a készülő - és várhatóan 2013 közepén elfogadandó - új előírásokat nem tartják elég szigorúnak.

"A fáradt pilóta életveszélyes" - foglalta összeg követelésük lényegét az EAC elnöke.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Barcsák Lászlóné, 2019. június 16.

Azt szeretném tudni, hogy lehet egy hirdetett üzletet ellenőrizni hogy valóban nem piramissal ke...

MLM vagy piramisjáték?

Mr. Richard Cosmos, 2019. június 15.

Jó napot,

Én egy bejegyzett magán pénzt hitelezo. Adunk hitelt, hogy segítse az ...

Menekülés a UPC-től

Mr. Richard Cosmos, 2019. június 15.

Jó napot,

Én egy bejegyzett magán pénzt hitelezo. Adunk hitelt, hogy segítse az ...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés