Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Sztrájk lehet a BKV-nál

MTI, 2012. november 30. - péntek 11:11
Címkék: sztrájk, BKV,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Jövő héten egységes sztrájk lehet a Budapesti Közlekedési Vállalatnál (BKV), miután a szakszervezetek a csütörtöki tárgyalásokon sem állapodtak meg a munkáltatóval a munkaügyi vitát érintő kérdésekben.


Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) elnöke az MTI-nek azt mondta: érdekképviseletük a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) mellett szintén létrehozott egy sztrájkbizottságot. Az érdekvédelmi tömörülések egyeztetéseket kezdeményeznek egymással azért, hogy egységes sztrájk legyen. Ennek legkorábbi időpontja a jövő hét második felére tehető.

Elmondása szerint a BKV-nál a tervhez képest egymilliárd forintos bérmegtakarítás keletkezett, ezt az összeget ki kellett volna fizetni a dolgozóknak, és a cafetéria keretéről is meg kellett volna állapodniuk november közepéig. A következő tárgyalási forduló jövő hét elején lesz.

mti

A szakszervezetek a munkahelyek védelme, a tervezett létszámcsökkentések és azok elkerülésének érdekében tervezett intézkedések, a buszkiszervezések munkavállalókra vonatkozó hatása és a műszaki állapotok miatt kezdeményeztek munkaügyi vitát a BKV vezetésével.

A BKV MTI-hez küldött közleményében azt írta, folyamatosan tárgyalnak a szakszervezetekkel, és törekednek a megegyezésre, a sztrájk elkerülésére.

Tájékoztatásuk szerint a BKV keresi a megoldásokat, de fontos látni: a gazdasági változások és a BKV pénzügyi helyzete nem teszi lehetővé, hogy az elmúlt évtizedek alatt berögzült összes folyamat változatlanul maradjon. Hangsúlyozták: együtt kell dolgozni azért, hogy "a legkevesebb veszteséggel" jussanak túl ezen az időszakon, ha nem alkalmazkodnak, annak fájdalmasabb következményei lesznek.

A VTDSZSZ kedden jelentette be, hogy sztrájkbizottságot alakított, mivel úgy látja: nem haladnak megfelelő ütemben a tárgyalások.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza