Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Sztrájk lehet a BKV-nál

MTI, 2012. november 30. - péntek 11:11
Címkék: sztrájk, BKV,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Jövő héten egységes sztrájk lehet a Budapesti Közlekedési Vállalatnál (BKV), miután a szakszervezetek a csütörtöki tárgyalásokon sem állapodtak meg a munkáltatóval a munkaügyi vitát érintő kérdésekben.


Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) elnöke az MTI-nek azt mondta: érdekképviseletük a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) mellett szintén létrehozott egy sztrájkbizottságot. Az érdekvédelmi tömörülések egyeztetéseket kezdeményeznek egymással azért, hogy egységes sztrájk legyen. Ennek legkorábbi időpontja a jövő hét második felére tehető.

Elmondása szerint a BKV-nál a tervhez képest egymilliárd forintos bérmegtakarítás keletkezett, ezt az összeget ki kellett volna fizetni a dolgozóknak, és a cafetéria keretéről is meg kellett volna állapodniuk november közepéig. A következő tárgyalási forduló jövő hét elején lesz.

mti

A szakszervezetek a munkahelyek védelme, a tervezett létszámcsökkentések és azok elkerülésének érdekében tervezett intézkedések, a buszkiszervezések munkavállalókra vonatkozó hatása és a műszaki állapotok miatt kezdeményeztek munkaügyi vitát a BKV vezetésével.

A BKV MTI-hez küldött közleményében azt írta, folyamatosan tárgyalnak a szakszervezetekkel, és törekednek a megegyezésre, a sztrájk elkerülésére.

Tájékoztatásuk szerint a BKV keresi a megoldásokat, de fontos látni: a gazdasági változások és a BKV pénzügyi helyzete nem teszi lehetővé, hogy az elmúlt évtizedek alatt berögzült összes folyamat változatlanul maradjon. Hangsúlyozták: együtt kell dolgozni azért, hogy "a legkevesebb veszteséggel" jussanak túl ezen az időszakon, ha nem alkalmazkodnak, annak fájdalmasabb következményei lesznek.

A VTDSZSZ kedden jelentette be, hogy sztrájkbizottságot alakított, mivel úgy látja: nem haladnak megfelelő ütemben a tárgyalások.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

oceanicfinance, 2017. november 22.

Hitelre van szüksége? Keresett már hol lehet kölcsön? Megpróbált valamilyen kölcsönt kapni?...

Nincs több egyoldalú szerződésmódosítás

Hobelman Finance, 2017. november 21.

Hitelre van szüksége? HA IGEN! Vegye fel a kapcsolatot a Hobelman Finance and Mortgages Limited c...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

REMY.CREDIT, 2017. november 21.

XMAS HITEL IS MOST MÓDOSan alacsony áron 1%{REMY.CREDIT111@gmail.com}

Szüksége va...

A gyóntatófülke nem szauna

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés