Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Dohányüzemre csapott le a NAV

MTI, 2012. november 30. - péntek 14:31
Címkék: NAV, dohányüzem,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Titokban termelő komplett dohányüzemet lepleztek le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói Szolnokon két telephelyen; a már előzetes letartóztatásban lévő román és magyar állampolgárok irányította bűnszervezet felderítése az illegális cigarettakereskedelem elleni küzdelem eddigi legjelentősebb sikere - közölte a NAV Központi Nyomozó Főosztályának vezetője csütörtökön a cigarettagyártásra berendezett telephelyen tartott sajtótájékoztatón.


Dávid Róbert alezredes elmondta : "a világviszonylatban is példa nélküli eredményhez" a Román Határőrség Nyomozó Szolgálata, illetve a Román Belső Védelmi Szolgálat segítségére is szükség volt, a leleplezéshez az összes titkos információ megszerzésére lehetőséget adó eszközzel éltek a nyomozók.

A főosztályvezető tájékoztatása szerint a két helyszínen összesen 45 ezer karton cigarettát, 33 ezer kilogramm dohányt, 1290 kilométer hosszú cigarettapapírt, 363 ezer hamis moldáv zárjegyet és 204 ezer cigarettás dobozra való papírt foglaltak le a nyomozók. A dohányipari szakemberek szerint ezekből összesen 1 millió 650 ezer doboz cigarettát lehetett volna előállítani, e mennyiség értéke megközelíti az 1 milliárd forintot. A Prugarul márkájú, olcsónak számító cigarettát Moldáviában szándékozták értékesíteni.

A bűnszervezet a törvénytelen gyártással csaknem 587 millió forint jövedéki adót és majdnem 294 és fél millió forint általános forgalmi adót próbált elcsalni.

Vidra István őrnagy, a NAV Központi Nyomozó Főosztályának helyettes vezetője elmondta: a nyomozókat is meglepte, műszakilag milyen jól megoldott, a cigarettagyártás minden fázisára képes gépsort szereltek össze a Piroskai úti telephelyen. Az eszközöket és a dohányt külföldön szerezték be, az üzemben 6-8 ember dolgozhatott, akik a telephelyen laktak többágyas szobákban. A bűnszervezet vezetői igyekeztek tevékenységüket a lehető legnagyobb titokban tartani, így egymással üzleti ügyben virágnyelven beszéltek telefonon, az üzemben pedig nagy teljesítményű ipari elszívó berendezéseket működtettek, nehogy a dohányszag a külső környezetbe jusson.

A nyomozást különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt folytatják.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza