Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Dohányüzemre csapott le a NAV

MTI, 2012. november 30. - péntek 14:31
Címkék: NAV, dohányüzem,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Titokban termelő komplett dohányüzemet lepleztek le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói Szolnokon két telephelyen; a már előzetes letartóztatásban lévő román és magyar állampolgárok irányította bűnszervezet felderítése az illegális cigarettakereskedelem elleni küzdelem eddigi legjelentősebb sikere - közölte a NAV Központi Nyomozó Főosztályának vezetője csütörtökön a cigarettagyártásra berendezett telephelyen tartott sajtótájékoztatón.


Dávid Róbert alezredes elmondta : "a világviszonylatban is példa nélküli eredményhez" a Román Határőrség Nyomozó Szolgálata, illetve a Román Belső Védelmi Szolgálat segítségére is szükség volt, a leleplezéshez az összes titkos információ megszerzésére lehetőséget adó eszközzel éltek a nyomozók.

A főosztályvezető tájékoztatása szerint a két helyszínen összesen 45 ezer karton cigarettát, 33 ezer kilogramm dohányt, 1290 kilométer hosszú cigarettapapírt, 363 ezer hamis moldáv zárjegyet és 204 ezer cigarettás dobozra való papírt foglaltak le a nyomozók. A dohányipari szakemberek szerint ezekből összesen 1 millió 650 ezer doboz cigarettát lehetett volna előállítani, e mennyiség értéke megközelíti az 1 milliárd forintot. A Prugarul márkájú, olcsónak számító cigarettát Moldáviában szándékozták értékesíteni.

A bűnszervezet a törvénytelen gyártással csaknem 587 millió forint jövedéki adót és majdnem 294 és fél millió forint általános forgalmi adót próbált elcsalni.

Vidra István őrnagy, a NAV Központi Nyomozó Főosztályának helyettes vezetője elmondta: a nyomozókat is meglepte, műszakilag milyen jól megoldott, a cigarettagyártás minden fázisára képes gépsort szereltek össze a Piroskai úti telephelyen. Az eszközöket és a dohányt külföldön szerezték be, az üzemben 6-8 ember dolgozhatott, akik a telephelyen laktak többágyas szobákban. A bűnszervezet vezetői igyekeztek tevékenységüket a lehető legnagyobb titokban tartani, így egymással üzleti ügyben virágnyelven beszéltek telefonon, az üzemben pedig nagy teljesítményű ipari elszívó berendezéseket működtettek, nehogy a dohányszag a külső környezetbe jusson.

A nyomozást különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt folytatják.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Valeria Marco, 2019. augusztus 08.

A nevem Valeria Marco, 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

József Kardos, 2019. augusztus 06.

Hű, ma reggel 25 000 euró hitelt kaptam William Rogers-től. Örülök, hogy találkozom a legáli...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2019. július 26.

Helló, jogos és megbízható pénzügyi hitelezőt keres? Kell egy kölcsön? Szükség van sürg...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés