Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Idén is gyűjtik az italos kartonokat a gyerekek

MTI, 2012. november 22. - csütörtök 16:01
Címkék: italos kartondoboz,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Több mint 68 ezer gyermek vesz részt az idei tanévben az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) iskolák és óvodák számára meghirdetett italos kartondoboz gyűjtőprogramjában.


Húsz városban és 60 kistelepülésen 300 oktatási intézmény csatlakozott a helyi közszolgáltatók szakmai bevonásával megvalósuló környezetvédelmi programhoz, amelynek célja, hogy a gyerekek elsajátítsák az italos kartonok szelektív gyűjtésének helyes gyakorlatát, és hogy a program keretében tavaly begyűjtött 95 tonnás mennyiséget tovább tudják növelni - olvasható az IKSZ MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az egyesülés a környezeti nevelés segítése mellett - a visszagyűjtött dobozok mennyiségének arányában - anyagi támogatást is ad a részt vevő intézmények számára. A legsikeresebbek ezen felül akár 100 ezer forintos különdíjban is részesülhetnek.

Egy átlagos tejes vagy gyümölcsleves doboz minimum 75 százalékban jó minőségű papírból készül, egyéb összetevői a műanyag és az alumínium. Magyarországon évente több mint 12 ezer tonna, vagyis 450 millió darab italos kartondoboz kerül forgalomba, ennek csupán 19 százaléka kerül szelektív visszagyűjtésre.

A programról részletes információk a http://www.italoskarton.hu honlapon érhetők el.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza