Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Sosem látott szinten az alkoholizmus Oroszországban

MTI, 2012. november 20. - kedd 14:21
Címkék: Oroszország, felmérés, alkohol
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Nagyjából minden harmadik ember alkoholizmusban szenved Oroszországban, ahol évente félmillióan halnak meg a ma már népbetegségnek számító szenvedélybetegség következtében - nyilatkozott kedden egy orosz kormányzati illetékes.


Jevgenyij Brune, az orosz egészségügyi minisztérium toxikológiai osztályának vezetője az Izvesztyija című orosz napilapnak adott interjúban elmondta: a mértéktelen alkoholfogyasztás a lakosság közel 30 százalékát érinti. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a hivatalos adatok ennél lényegesen kedvezőbb képet festenek: ezek szerint a 143,1 millió lakosú országban 2,7 millió a bejegyzett alkoholisták száma, míg 2009-ben 2,1 milliót tartottak számon.

-

Brune elmondta: a lakosság mintegy 10 százalékánál jelentkeznek az alkoholfüggőség okozta pszichés problémák, egynegyedük esetében gyógyíthatatlan betegségről van szó.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tavaly februári adatai szerint Oroszországban az éves töményital-fogyasztás fejenként eléri a franciaországi szintet, ahol "csupán" minden 20. ember halála hozható összefüggésbe ezzel a problémával. Az orosz kormányzati illetékes a magas halálozási arányt elsősorban a rossz minőségű, gyakorta hamisított szeszesitalok fogyasztásával magyarázta. Hozzátette: a probléma rányomja a bélyegét a várható élettartamra is, amely az orosz férfiak esetében alig 63 év, kevesebb, mint a jóval szegényebb Bangladesben vagy Hondurasban.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2019. december 11.

Szükség van egy sürgős hitelre? Magán kölcsön, üzleti kölcsön, anyasági hitel, lakáshite...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Fábián József, 2019. december 10.

Kedves ügyvéd úr!

Mi van fordított esetben? 2015-ben eladtam egy ingatlanomat, a ...

Közüzemi költségek lakásvásárláskor

vakhal ládzló, 2019. december 07.

van egy 50 literes hajdu bojlerem tönkre ment a fütöszál az eredeti az 600 Wattos volt amit kapt...

A hosszú életű villanybojler titka

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza