Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Sosem látott szinten az alkoholizmus Oroszországban

MTI, 2012. november 20. - kedd 14:21
Címkék: Oroszország, felmérés, alkohol
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Nagyjából minden harmadik ember alkoholizmusban szenved Oroszországban, ahol évente félmillióan halnak meg a ma már népbetegségnek számító szenvedélybetegség következtében - nyilatkozott kedden egy orosz kormányzati illetékes.


Jevgenyij Brune, az orosz egészségügyi minisztérium toxikológiai osztályának vezetője az Izvesztyija című orosz napilapnak adott interjúban elmondta: a mértéktelen alkoholfogyasztás a lakosság közel 30 százalékát érinti. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a hivatalos adatok ennél lényegesen kedvezőbb képet festenek: ezek szerint a 143,1 millió lakosú országban 2,7 millió a bejegyzett alkoholisták száma, míg 2009-ben 2,1 milliót tartottak számon.

-

Brune elmondta: a lakosság mintegy 10 százalékánál jelentkeznek az alkoholfüggőség okozta pszichés problémák, egynegyedük esetében gyógyíthatatlan betegségről van szó.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tavaly februári adatai szerint Oroszországban az éves töményital-fogyasztás fejenként eléri a franciaországi szintet, ahol "csupán" minden 20. ember halála hozható összefüggésbe ezzel a problémával. Az orosz kormányzati illetékes a magas halálozási arányt elsősorban a rossz minőségű, gyakorta hamisított szeszesitalok fogyasztásával magyarázta. Hozzátette: a probléma rányomja a bélyegét a várható élettartamra is, amely az orosz férfiak esetében alig 63 év, kevesebb, mint a jóval szegényebb Bangladesben vagy Hondurasban.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Sanchez, 2020. június 06.

Ha sürgõs hitre van szüksége a pénzügyi igények megoldására, akkor 3000 és 80 000 000 doll...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza