Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Jelentősen drágul az áram Németországban

MTI, 2012. november 16. - péntek 12:31
Címkék: áram, Németország
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Átlagosan tíz százalékkal, egyes területeken még ennél is nagyobb mértékben drágul a villamos energia Németországban jövő január 1-jétől. Ezt az úgynevezett energiafordulattal, azaz az atomenergiáról a megújuló energiára történő átállás költségeivel indokolják a szolgáltatók.


Hamburg és Berlin környékének legnagyobb szolgáltatója, a svéd Vattenfall például kilowattóránként 3,52 centtel fog többet kérni. Ez évi 2200 kilowattóra fogyasztást feltételezve 13 százalékos emelésnek felel meg, ami a legnagyobb azóta, hogy a svéd cégcsoport belépett a németországi piacra. A Vattenfall szerint a 3,52 centes emelésből 3 cent az energiafordulattal hozható összefüggésre.

Komoly áremelésre készül a többi németországi szolgáltató is, az új díjtételeket a jövő hét végéig kell nyilvánosságra hozniuk a cégeknek.

Németországban a Merkel-kormány a közvélemény nyomására az ország nyolc legidősebb reaktorának azonnali leállítása mellett döntött, és előrehozta a többi reaktor leállításának határidejét. Ugyanakkor az állam jelentősen támogatja a szél-és a napenergia hasznosítását, ennek költsége viszont beépül a villamos energia árába.

A németek Európában az egyik legmagasabb áramdíjat fizetik. Az átlagos ár kilowattóránként 24 eurócent, míg Franciaországban mindössze 13 cent, Nagy-Britanniában pedig 14 eurócentnek megfelelő összeg.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza