Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Jelentősen drágul az áram Németországban

MTI, 2012. november 16. - péntek 12:31
Címkék: áram, Németország
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Átlagosan tíz százalékkal, egyes területeken még ennél is nagyobb mértékben drágul a villamos energia Németországban jövő január 1-jétől. Ezt az úgynevezett energiafordulattal, azaz az atomenergiáról a megújuló energiára történő átállás költségeivel indokolják a szolgáltatók.


Hamburg és Berlin környékének legnagyobb szolgáltatója, a svéd Vattenfall például kilowattóránként 3,52 centtel fog többet kérni. Ez évi 2200 kilowattóra fogyasztást feltételezve 13 százalékos emelésnek felel meg, ami a legnagyobb azóta, hogy a svéd cégcsoport belépett a németországi piacra. A Vattenfall szerint a 3,52 centes emelésből 3 cent az energiafordulattal hozható összefüggésre.

Komoly áremelésre készül a többi németországi szolgáltató is, az új díjtételeket a jövő hét végéig kell nyilvánosságra hozniuk a cégeknek.

Németországban a Merkel-kormány a közvélemény nyomására az ország nyolc legidősebb reaktorának azonnali leállítása mellett döntött, és előrehozta a többi reaktor leállításának határidejét. Ugyanakkor az állam jelentősen támogatja a szél-és a napenergia hasznosítását, ennek költsége viszont beépül a villamos energia árába.

A németek Európában az egyik legmagasabb áramdíjat fizetik. Az átlagos ár kilowattóránként 24 eurócent, míg Franciaországban mindössze 13 cent, Nagy-Britanniában pedig 14 eurócentnek megfelelő összeg.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

Mr. Dékány Endre, 2020. február 19.

Szüksége van sürgős kölcsönre pénzügyi problémájának megoldásához, valamint vállalkoz...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza