Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kipusztulás fenyegeti a bambuszt

MTI, 2012. november 14. - szerda 10:01
Címkék: bambusz,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az élőhelyük gyors pusztulása és az alacsony szaporodási arányszámuk miatt amúgy is veszélyeztetett óriáspandákra újabb veszély leselkedik: az általános felmelegedés miatt kipusztulhat fő eledelük, a bambusz - olvasható egy tanulmányban.


Még a legoptimistább forgatókönyvek szerint is a 21. század végére eltűnhet a bambusz, ami miatt természetes élőhelyük "lakhatatlanná" válik - írták a Michigani Egyetem kutatói a Nature Climat Change című folyóirat legutóbbi számában.

A kutatók több klímaváltozási forgatókönyvet tanulmányoztak, illetve azt, hogy a különböző ütemű felmelegedés milyen hatással lesz a Senhszi tartománybeli Csinling-hegységben élő pandák táplálékául szolgáló három bambuszfajra.

-

A térségben 270 óriáspanda él, azaz a világ pandapopulációjának egyötöde.

A biológiai sokféleség megőrzése jelképének számító óriáspandák szinte kizárólag bambusszal táplálkoznak, napi 38 kilogrammot is képesek naponta elfogyasztani belőle.

A tanulmányozott bambuszfajoknak is alacsony az újratermelődési mutatója (30-35 év), és nagyon lassan alkalmazkodnak az éghajlat változásaihoz.

Az erdőirtás miatt világszerte veszélyeztetettnek tekintik a bambuszfajok felét.

A tanulmánnyal a pandák éhezése megakadályozásának szükségességére akarják felhívni a figyelmet. "Más fajokhoz képest sokat tettek már a pandák védelmében. Olyan információkat szeretnénk nyújtani, amelyekkel ésszerűen lehet ezeket az intézkedéseket irányítani" - hangsúlyozta Mo-Ning Tuanmu, a tanulmány egyik szerzője.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Hobelman, 2018. június 25.

Szüksége van egy sürgős kölcsönt indítani üzleti vagy fizetni az adósságát?
minden...

Nincs tartozásom, de feketelistán vagyok...

NORA SMITH, 2018. június 23.

Szüksége van egy kényelmes kölcsön az Ön elégedettségére? Kínálunk megfizethető hitel 2%...

Alakítsd elektromossá az autód!

Eric finance, 2018. június 23.

Szüksége van valamilyen kölcsönre, ha igen, e-mailt küldenünk ma arról, hogy hogyan szerezzü...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés