Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

GMO-kisokos tudatos vásárlóknak

MTI, 2012. november 14. - szerda 13:31
Címkék: GMO,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Európában az emberek több mint 70 százaléka utasítja el a génmódosított (GMO) összetevőket tartalmazó élelmiszerek fogyasztását, ez az arány Magyarországon is hasonló - mondta Tömöri Balázs, a Greenpeace Magyarország kampányfelelőse szerdán Budapesten azon a sajtótájékoztatón, amelyen bemutatták a GMO-kisokos - Élelmiszer-kalauz tudatos vásárlóknak című kiadványt.


Az ismertető füzet egyebek mellett számba veszi, hogy a Magyarországon működő, mintegy 180 legfontosabb élelmiszergyártó és -forgalmazó cég közül melyek garantálják a GMO-mentes áruk előállítását és forgalmazását. A megkeresett vállalkozások 65 százaléka válaszolt a kérdésekre, a válaszadók 92 százaléka vállalta a GMO-mentesség biztosítását.

Rodics Katalin regionális kampányfelelős szerint azért fontos a GMO-mentes élelmiszerek fogyasztása, mert a génmódosított összetevőket tartalmazó élelmiszerek károsak lehetnek az emberi egészségre a legújabb független tudományos vizsgálatok szerint.

Hozzátette: ennek ellenére a GMO-üzletben érdekelt nemzetközi nagyvállalatok egyre inkább igyekeznek nyomást gyakorolni a felhasználókra - a gazdálkodókra, élelmiszergyártókra, forgalmazókra, fogyasztókra -, hogy ne álljanak ellen a GMO-t tartalmazó élelmiszereknek.

Tömöri Balázs utalt arra, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium csütörtökön indítja el GMO-mentességet népszerűsítő roadshow-ját, amelynek keretében a gazdálkodókat kívánja tájékoztatni a GMO-val kapcsolatos tudnivalókról. Emlékeztetett arra, hogy Magyarország GMO-mentessége széles politikai és társadalmi egyetértésen nyugszik.

A Greenpeace Magyarország kiadványához az érdeklődők a különböző civil szervezeteknél juthatnak hozzá, de megtalálhatják azt több termelői piacon és az interneten is.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza