Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

GMO-kisokos tudatos vásárlóknak

MTI, 2012. november 14. - szerda 13:31
Címkék: GMO,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Európában az emberek több mint 70 százaléka utasítja el a génmódosított (GMO) összetevőket tartalmazó élelmiszerek fogyasztását, ez az arány Magyarországon is hasonló - mondta Tömöri Balázs, a Greenpeace Magyarország kampányfelelőse szerdán Budapesten azon a sajtótájékoztatón, amelyen bemutatták a GMO-kisokos - Élelmiszer-kalauz tudatos vásárlóknak című kiadványt.


Az ismertető füzet egyebek mellett számba veszi, hogy a Magyarországon működő, mintegy 180 legfontosabb élelmiszergyártó és -forgalmazó cég közül melyek garantálják a GMO-mentes áruk előállítását és forgalmazását. A megkeresett vállalkozások 65 százaléka válaszolt a kérdésekre, a válaszadók 92 százaléka vállalta a GMO-mentesség biztosítását.

Rodics Katalin regionális kampányfelelős szerint azért fontos a GMO-mentes élelmiszerek fogyasztása, mert a génmódosított összetevőket tartalmazó élelmiszerek károsak lehetnek az emberi egészségre a legújabb független tudományos vizsgálatok szerint.

Hozzátette: ennek ellenére a GMO-üzletben érdekelt nemzetközi nagyvállalatok egyre inkább igyekeznek nyomást gyakorolni a felhasználókra - a gazdálkodókra, élelmiszergyártókra, forgalmazókra, fogyasztókra -, hogy ne álljanak ellen a GMO-t tartalmazó élelmiszereknek.

Tömöri Balázs utalt arra, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium csütörtökön indítja el GMO-mentességet népszerűsítő roadshow-ját, amelynek keretében a gazdálkodókat kívánja tájékoztatni a GMO-val kapcsolatos tudnivalókról. Emlékeztetett arra, hogy Magyarország GMO-mentessége széles politikai és társadalmi egyetértésen nyugszik.

A Greenpeace Magyarország kiadványához az érdeklődők a különböző civil szervezeteknél juthatnak hozzá, de megtalálhatják azt több termelői piacon és az interneten is.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Dobbs, 2018. május 23.

Vannak pénzügyi nehézségei? HA IGEN! Vegye fel a kapcsolatot a Dobbs Finance and Mortgages Limit...

Telefonok a szervizben

Mehmet Hakan, 2018. május 22.

Kadri Zoltan vagyok, kölcsönöket kínálunk magánszemélyeknek és cégeknek, akik sürgős köl...

Emeltdíjas telefonszám álláshirdetésekben

Trust Fund, 2018. május 22.

Voltál már keresni, hogy hová kölcsönt kapj 3% -os diszkontrátával? nem tudott hitelt szerezn...

Évi egy fogkefe

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés