Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

USA - Több nőnek van jogosítványa, mint férfinak

MTI, 2012. november 13. - kedd 13:44
Címkék: USA, jogosítvány, felmérés,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Immár több nőnek van autóvezetői engedélye az Egyesült Államokban, mint férfinak, aminek - amerikai közlekedéselemzők szerint - biztonsági és gazdasági következményei lehetnek.


A nők inkább kisebb, biztonságosabb és üzemanyag-takarékosabb autókat vásárolnak, kevesebbet vezetnek és kevesebb halálos balesetet okoznak (ugyanakkora megtett távolságra számítva), mint a férfiak - áll a Michigani Egyetem Közlekedéskutatási Intézetének tanulmányában, amelyben az 1995 és 2010 közötti időszakot vizsgálták.

A tömegautózás hajnalától - a Ford T-modelljeitől - kezdve egészen a közelmúltig az Egyesült Államokban a férfiak voltak többségben a kormány mögött. 1995-re már nagyon összeszűkült a számbeli szakadék: 89,2 millió férfinak és 87,4 millió nőnek volt autóvezetői engedélye. 2010-re azután a nők megelőzték a férfiakat: 105,7 milliónak volt jogosítványa 104,3 millió férfival szemben.

A változás iránya feltehetően változatlan marad, és még jobban felülmúlják a nők a férfiakat, mivel várható élettartamuk hosszabb (80 év a férfiak 75 esztendejével szemben), és egyre többen vezetnek az idős korosztályból is autót.

A férfi autóvezetők a 44 év alatti korosztályban ugyan még valamennyivel többen vannak, ám a tanulmány szerint ennek csupán az az oka, hogy a teljes populációban a fiatalok között több a férfi mint a nő.

Érdekes a világháló hatása a jogosítványszerzési vágyra: csökkenti azt. Ugyanennek az intézetnek egy másik tanulmánya - amely az év elején készült - arra mutatott rá statisztikák alapján, hogy a többet netező országokban alacsonyabb az autót vezető fiatalok hányada. A jelenségre több magyarázat is van.

Az egyik szerint a világhálós kapcsolat révén kevésbé fontos a személyes találkozás, azaz elég a neten jönni-menni, nem kell annyit úton közlekedni. Egy másik nézet szerint a digitális technológia és média népszerűbbé teszi a tömegközlekedést és terhesebbé az autóvezetést, mert az utóbbi közben nem lehet zavartalanul telefonokon üzeneteket pötyögni, önfeledten laptopozni.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Fábián József, 2019. december 10.

Kedves ügyvéd úr!

Mi van fordított esetben? 2015-ben eladtam egy ingatlanomat, a ...

Közüzemi költségek lakásvásárláskor

vakhal ládzló, 2019. december 07.

van egy 50 literes hajdu bojlerem tönkre ment a fütöszál az eredeti az 600 Wattos volt amit kapt...

A hosszú életű villanybojler titka

vakhal ládzló, 2019. december 07.

van egy 50 literes hajdu bojlerem tönkre ment a fütöszál az eredeti az 600 Wattos volt amit kapt...

A hosszú életű villanybojler titka

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza