Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

USA - Több nőnek van jogosítványa, mint férfinak

MTI, 2012. november 13. - kedd 13:44
Címkék: USA, jogosítvány, felmérés,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Immár több nőnek van autóvezetői engedélye az Egyesült Államokban, mint férfinak, aminek - amerikai közlekedéselemzők szerint - biztonsági és gazdasági következményei lehetnek.


A nők inkább kisebb, biztonságosabb és üzemanyag-takarékosabb autókat vásárolnak, kevesebbet vezetnek és kevesebb halálos balesetet okoznak (ugyanakkora megtett távolságra számítva), mint a férfiak - áll a Michigani Egyetem Közlekedéskutatási Intézetének tanulmányában, amelyben az 1995 és 2010 közötti időszakot vizsgálták.

A tömegautózás hajnalától - a Ford T-modelljeitől - kezdve egészen a közelmúltig az Egyesült Államokban a férfiak voltak többségben a kormány mögött. 1995-re már nagyon összeszűkült a számbeli szakadék: 89,2 millió férfinak és 87,4 millió nőnek volt autóvezetői engedélye. 2010-re azután a nők megelőzték a férfiakat: 105,7 milliónak volt jogosítványa 104,3 millió férfival szemben.

A változás iránya feltehetően változatlan marad, és még jobban felülmúlják a nők a férfiakat, mivel várható élettartamuk hosszabb (80 év a férfiak 75 esztendejével szemben), és egyre többen vezetnek az idős korosztályból is autót.

A férfi autóvezetők a 44 év alatti korosztályban ugyan még valamennyivel többen vannak, ám a tanulmány szerint ennek csupán az az oka, hogy a teljes populációban a fiatalok között több a férfi mint a nő.

Érdekes a világháló hatása a jogosítványszerzési vágyra: csökkenti azt. Ugyanennek az intézetnek egy másik tanulmánya - amely az év elején készült - arra mutatott rá statisztikák alapján, hogy a többet netező országokban alacsonyabb az autót vezető fiatalok hányada. A jelenségre több magyarázat is van.

Az egyik szerint a világhálós kapcsolat révén kevésbé fontos a személyes találkozás, azaz elég a neten jönni-menni, nem kell annyit úton közlekedni. Egy másik nézet szerint a digitális technológia és média népszerűbbé teszi a tömegközlekedést és terhesebbé az autóvezetést, mert az utóbbi közben nem lehet zavartalanul telefonokon üzeneteket pötyögni, önfeledten laptopozni.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Sanchez, 2020. június 06.

Ha sürgõs hitre van szüksége a pénzügyi igények megoldására, akkor 3000 és 80 000 000 doll...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza