Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

KGFB - Nemet mondott a PSZÁF a bonusvédelemre

MTI, 2012. november 13. - kedd 12:11
Címkék: KGFb, bonus, PSZÁF
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Négy biztosítónak és egy alkusznak megtiltotta a bonusvédelmi biztosítás nyújtását, két további biztosítót pedig a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) díjhirdetési hiányosságainak pótlására kötelezett a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) - közölte a hatóság hétfőn az MTI-vel.


A tiltás a Genertelre, a Generali-Providenciára, KÖBÉ-re, a Wáberer Hungáriára és egy független biztosításközvetítőre, a Netrisk Első Online Biztosítási Alkusz Zrt.-re vonatkozik.

A bonusvédelmi biztosítás a biztosított károkozása esetén is a meglévő bonusfokozata megtartását, vagy az annak romlásából adódó díjfizetési kötelezettség ellensúlyozását szavatolja.

Az ilyen konstrukció ellentétes a bonus-malus rendszer alkalmazásával, a kgfb-hez kínált jogellenes kiegészítő terméknek minősül, és megsérti a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról rendelkező törvényt - állapította meg a PSZÁF.

A KÖBÉ-t arra is kötelezte a PSZÁF, hogy több táblázatát november 16-án, kijavítva tegye közzé. A Signal Biztosítónak is korrigálnia kell, és ugyancsak november 16-án közzétennie a személygépkocsikra vonatkozó kedvezmények és díjkorrekciók feltételeit. A K&H biztosítónak pedig a tarifája casco kedvezményre, valamint vagyonbiztosítási kedvezményre vonatkozó részét kell újra közzétennie.

Több biztosítónak, amely a bonus-malus díjszorzóikat jogsértő módon tette közzé, január 2-án új tarifát kell hirdetnie.

Egymillió forintos bírsággal sújtotta a PSZÁF az Aegon Magyarország Általános Biztosítót, mivel ugyanazt a díjhirdetési hibát követte el, mint egy évvel korábban. A társaság díjtarifájának egyik korrekciós tényezőjénél ugyanis a szöveges leírás szerint nem, a kiegészítő táblázat szerint viszont jár kedvezményesen korrigált díj a gazdálkodó szervezeteknek.

Kétmillió forint bírságot kell megfizetnie a Wáberer biztosítónak, mivel - a jogszabályi előírást megszegve - október 30-ig honlapján nem tette közzé a következő évre vonatkozó kgfb-díjtarifáit, továbbá díjhirdetménye több szempontból is kifogásolható volt. A Wáberer emellett nem árusíthatja tovább a Sofőr Felelősségbiztosítás (Bónuszőr) elnevezésű termékét.

Vezetői levélben tájékoztatta a PSZÁF a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökét arról, hogy egyes biztosítók (bizonyos feltételek teljesülése esetén) ingyenes kgfb-szerződést kínálnak, míg mások a kgfb-szerződéshez ingyenesen kiegészítő biztosításokat adnak. Ez a gyakorlat a kgfb díján alapuló baleseti adó - illetve egyes nem-életbiztosításoknál a biztosítási adó - kapcsán a felügyelet álláspontja szerint adójogi kérdéseket vet fel.

A PSZÁF döntésével összhangban a netrisk.hu megszüntette az érintett biztosítók bonusvédelem termékeinek forgalmazását - közölte az online alkusz az MTI-vel. Közleményükben hozzátették, hogy a netrisk.hu portálon a választott biztosítótól függetlenül, ingyenesen volt elérhető a bonusvédelem.

A CLB független alkusz cég arra hívta fel a figyelmet, hogy a bonusvédelmi biztosítás tiltása a négy biztosító mellett akár több tízezer olyan ügyfelet érint, akik éppen e kedvezmény miatt már meg is kötötték az új kgfb szerződésüket. Ezeket már nem lehet felbontani, ugyanis ezt is tiltja a törvény - fűzték hozzá.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

leo lobito, 2020. január 28.

Szüksége van sürgős pénzügyi segítségre? írjon nekünk e-mailben: leolobitohelpfunds@hotmai...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza