Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Javul a távhőszolgáltatás megítélése

MTI, 2012. november 07. - szerda 12:51
Címkék: távhő, felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Javul a hazai távhőszolgáltatók megítélése, sőt számos új magán- és intézményi fogyasztó is bekapcsolódott a rendszerbe, főként a fővárosban - jelentette ki a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének (MATÁSZ) elnöke a szövetség kétnapos visegrádi konferenciája kapcsán tartott hétfői sajtótájékoztatón.


Fekete Csaba elmondta: az idei konferenciára is több külföldi "távhős" szakembert hívtak meg, mert a másutt működtetett modellekről szóló előadások iránymutatóak lehetnek a szakma hazai képviselői számára.

Példaként említette: Dániában profit nélkül dolgoznak a távhőszolgáltatók, ugyanakkor Finnországban piaci alapon, minél nagyobb haszonra törekedve működnek ezek a cégek.
A hazai gyakorlatról Fekete Csaba azt mondta: a szakma most arra vár, hogy véglegesítsék az elmúlt 2 évben elkészült távhőfejlesztési cselekvési tervet, erről a tervről, valamint a múlt héten megjelent új árszabályozási rendeletről is szó lesz a konferencián. Az elnök aláhúzta: lakossági árváltozásra továbbra sem kell számítani.

Kitért arra is, hogy a szakma szempontjából fontos lenne a hosszú távú kiszámíthatóság, mert nem mindegy, hogy ha például csökkentik a költségeiket, akkor az mérsékli-e a lakossági kiadásokat. A panellakásokban élők panaszaira reagálva - miszerint igen magas a távhőszámla - Fekete Csaba hangsúlyozta: ha a lakások beszabályozása rendben van, akkor éves szinten akár pár százalékkal is olcsóbb lehet a távfűtés az egyéb fűtési módoknál. Ahol például gázkazánt üzemeltetnek, ott a kazán rendszeres felújítására is költeni kell - fűzte hozzá.

A hazai távhőszolgáltatóknak nincs miért szégyenkezniük, rendszerük nem elavult, versenyképességük javul, jelenleg 650 ezer lakossági fogyasztót tartanak nyilván - foglalta össze a MATÁSZ elnöke a konferencia első napján elhangzottakat.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 21.

Szüksége van egy gyors hitelfelvételre? Ha sürgős hitre van szüksége adósságának rendezés...

Évi egy fogkefe

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 19.

Pénzügyileg és szükséged van egy kölcsönre, hogy megváltoztasd a sürgős szükségletedet, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 19.

Kell hitel? Személyi kölcsönök? Üzleti kölcsönök? jelzálogkölcsönök? Mezőgazdasági és...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés