Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Javul a távhőszolgáltatás megítélése

MTI, 2012. november 07. - szerda 12:51
Címkék: távhő, felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Javul a hazai távhőszolgáltatók megítélése, sőt számos új magán- és intézményi fogyasztó is bekapcsolódott a rendszerbe, főként a fővárosban - jelentette ki a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének (MATÁSZ) elnöke a szövetség kétnapos visegrádi konferenciája kapcsán tartott hétfői sajtótájékoztatón.


Fekete Csaba elmondta: az idei konferenciára is több külföldi "távhős" szakembert hívtak meg, mert a másutt működtetett modellekről szóló előadások iránymutatóak lehetnek a szakma hazai képviselői számára.

Példaként említette: Dániában profit nélkül dolgoznak a távhőszolgáltatók, ugyanakkor Finnországban piaci alapon, minél nagyobb haszonra törekedve működnek ezek a cégek.
A hazai gyakorlatról Fekete Csaba azt mondta: a szakma most arra vár, hogy véglegesítsék az elmúlt 2 évben elkészült távhőfejlesztési cselekvési tervet, erről a tervről, valamint a múlt héten megjelent új árszabályozási rendeletről is szó lesz a konferencián. Az elnök aláhúzta: lakossági árváltozásra továbbra sem kell számítani.

Kitért arra is, hogy a szakma szempontjából fontos lenne a hosszú távú kiszámíthatóság, mert nem mindegy, hogy ha például csökkentik a költségeiket, akkor az mérsékli-e a lakossági kiadásokat. A panellakásokban élők panaszaira reagálva - miszerint igen magas a távhőszámla - Fekete Csaba hangsúlyozta: ha a lakások beszabályozása rendben van, akkor éves szinten akár pár százalékkal is olcsóbb lehet a távfűtés az egyéb fűtési módoknál. Ahol például gázkazánt üzemeltetnek, ott a kazán rendszeres felújítására is költeni kell - fűzte hozzá.

A hazai távhőszolgáltatóknak nincs miért szégyenkezniük, rendszerük nem elavult, versenyképességük javul, jelenleg 650 ezer lakossági fogyasztót tartanak nyilván - foglalta össze a MATÁSZ elnöke a konferencia első napján elhangzottakat.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza