Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Minél közelebb a kocsma, annál inkább berúgnak a finnek

MTI, 2012. november 06. - kedd 16:31
Címkék: kocsma, kutatás, részeg
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Minél közelebb lakik valaki egy kocsmához, annál nagyobb az esély, hogy a sárga földig leissza magát - áll egy finn tanulmányban.


Készítői 55 ezer finn felnőtt életvitelét követték nyomon hét esztendőn át, és ez alapján figyeltek fel a kocsmatávolság és az iszákosságintenzitás összefüggésére. A kuopiói munkaegészségügyi intézet kutatói arra jutottak, hogy ha valaki 1 kilométerrel közelebb költözik egy kocsmához, 17 százalékkal nagyobb eséllyel válik nagyivóvá.

A tanulmány készítői hangsúlyozzák, hogy nem pusztán egy kocsma közelsége okozza az emberek szeszesital-fogyasztásának emelkedését. Jaana Halonen, a kutatás vezetője feltárta, hogy kezdeti feltételezésük szerint az iszákosok hajlamosak közelebb költözni kocsmákhoz, csakhogy azoknak az alkoholfogyasztása is nőtt, akikhez kocsma költözött közelebb.

A meglehetősen népes vizsgálati alanysereg életének feltérképezéséből kiderült, hogy 9 százaléka nagyivó azoknak, akik csupán 120 méterre laknak kocsmától. Akiknek két és fél kilométert kell kutyagolniuk, azoknál a hányad 7,5 százalékos.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Hobelman, 2018. június 25.

Szüksége van egy sürgős kölcsönt indítani üzleti vagy fizetni az adósságát?
minden...

Nincs tartozásom, de feketelistán vagyok...

NORA SMITH, 2018. június 23.

Szüksége van egy kényelmes kölcsön az Ön elégedettségére? Kínálunk megfizethető hitel 2%...

Alakítsd elektromossá az autód!

Eric finance, 2018. június 23.

Szüksége van valamilyen kölcsönre, ha igen, e-mailt küldenünk ma arról, hogy hogyan szerezzü...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés