Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Tízmilliós PSZÁF-bírságot kapott az EOS követeléskezelő

MTI, 2012. november 05. - hétfő 13:21
Címkék: PSZÁF, EOS
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Tízmillió forintra bírságolta az EOS Faktor Magyarország Zrt.-t a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) és megtiltotta az általa elkövetett jogsértő magatartás további folytatását, mivel a társaság az ügyfeleinek küldött fenyegető sms-ekkel és levelezőlapokkal többszörösen megsértette az agresszív kereskedelmi gyakorlatot tiltó rendelkezést.


A PSZÁF hétfői közleménye szerint fogyasztói beadványok nyomán hivatalból fogyasztóvédelmi célvizsgálatot végeztek az EOS Faktor Magyarország Zrt.-nél, azt vizsgálva, hogy jogszerű volt-e a társaság által 2011-ben pénzügyi szolgáltatásból eredő követelések behajtása kapcsán az ügyfelek felé irányult kereskedelmi kommunikáció.

A pénzügyi felügyelet megállapította, hogy az EOS Faktor által az ügyfeleknek küldött sms-ek tartalma - egyebek között a "saját érdekében azonnali visszahívását várom", a "jogi eljárás elkerülése végett fizessen határidőre", vagy a "Szeretné, ha önnel szemben kényszerintézkedéseket foganatosítanánk?" kitételek -, és azok fenyegető jellege a fogyasztók megzavarásával pszichés nyomást fejtett ki.

Az üzenetek szóhasználata alkalmas volt arra, hogy - kényszerintézkedést vagy egyéb (például rendőrségi vagy büntetőjogi) hátrányos eljárást kilátásba helyezve - félelmet keltsen a fogyasztókban, és befolyásolhatta ügyleti döntésüket.

A több mint 61 500 fogyasztónak összesen mintegy 102 ezerszer kiküldött üzenetek megsértették az agresszív kereskedelmi gyakorlatot tiltó törvényi előírást.

Ugyancsak e jogszabály ellen vétett az EOS Faktor azzal, hogy a pénzügyi szolgáltatásból eredő követelések behajtása során jogsértő tartalmú nyílt levelezőlapokat küldött több mint 31 ezer, tartozással rendelkező fogyasztónak. A levelezőlapokban szereplő burkolt fenyegetés - "saját érdekében azonnali visszahívását várjuk"- ugyanis a PSZÁF szerint szintén alkalmas volt a fogyasztók ítélőképességének torzítására, s tisztességtelen módon befolyásolhatta döntésüket fizetési kötelezettségük teljesítése kapcsán.

A PSZÁF a társaság által elkövetett jogszabálysértést rendkívüli súlyúnak minősítette, és mindkét jogsértés esetében megtiltotta a társaságnak a jogsértő magatartás folytatását, egyúttal összesen 10 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a történtek miatt. Ebben jelentős szerepet játszott az esetek, illetve az érintett fogyasztók nagyon magas száma is - olvasható a közleményben.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

aktivista2, 2013. december 12. - csütörtök 21:33

Semilyen jogköre nincs!Zaklatás,zsarolás és uzsorázásért fel kell jelenteni őket!

tücsök, 2013. december 12. - csütörtök 07:38

Egyaltalan tilthat az eos faktor vagy hogy megy ez? Valaki segitsen! Ja köszönöm

tücsök, 2013. december 12. - csütörtök 07:35

Engem is fenyeget az eos faktor most a nyugdijamat akarja tiltani ha meghallom hogy csorog a telefon ojan fejgorcsom lesz hogy azonnal gyogyszert kel bevennem es az a hangnem amit megengednek maguknak az elkepeszto. Egyik masik ugy beszel velem mintha a seggebol rantott volna ki. Kerem valki segitsen mert ennek a kovetkezmenye nem lesz jo ram nezve ugyanis a tebojdaban fogok kikotni a zaklatasok miatt.

Egy segítő., 2013. szeptember 04. - szerda 14:03

Henrietta82!A DUNACORP-nak semmit! EOS-nak semmit!Feljelenteni őket csalásért ,zaklatásért ,zsarolásért!Ezek húzzák le legjobban az ügyfeleket! Lásd a példa: Tízmilliós PSZÁF-bírságot kapott az EOS követeléskezelő. De nem hagynak fel a tevékenységeikkel,mert kevés nekik!Összejátszanak! Ezek ellen több( EZER ) feljelentés van bűnvádi eljárásban folyamatban! Tehát a FŐÜGYÉSZSÉGEN?vagy a RENDŐRSÉGEN kell feljelentést kezdeményezni!

Henrietta82, 2013. szeptember 03. - kedd 17:02

Segítsetek hol tudom őket feljelenteni? Hol is kezdjem.... 5 évvel ezelőtt kötöttem az Erste Bankkal szerződést ahol a szerződésem mellé kaptam egy hitelkártyát egészen addig nem is volt problémám amíg nem jött a válság! Így az Erste Bank tovább adta az " ügyemet" a Dunacorp faktorháznak! 3 éve fizetek nekik becsületesen kezdtük 10000 Ft-tal az utóbbi másfél évben már 15000 Ft-nál járunk. A mai nap felhívott a Dunacorptól egy úr aki közölte velem, hogy ez idő alatt nemhogy csökkent , de nőtt a tartozásom és már nem elég ez a 15000 Ft amit fizetek jövőhónaptól 30000 ft ot kellene fizetnem ahhoz , hogy 3 év alatt kifuttassam az 520000 hitelt vagy én mér nem is tudom ,hogy hívjam! Amennyiben nem teszek eleget az ő kérésüknek úgy jogi útra terelik az ügyemet ráterhelik a házra a bank így elveszi tőlem a házat én pedig hajléktalan maradok! Ezzel a céggel nekem semmilyen féle szerződésem nincs én nem írtam velük alá semmi féle papírt és úgymond szemembe röhögött amikor azt mondtam, hogy akkor viszont én is perelni fogok, mert velük semmi szerződés nem jött létre!Telefonon hívogatnak smst küldenek nézik a facebook-omat és az iwiw-emet ahol ha profilképet változtatok akkor számon kérnek smsben, hogy a telefont nem veszem fel nekik, de a profilképemet tudom változtatni!!!!!Akkor tettem egy panaszt azóta havonta kétszer hívnak és 1 smst küldenek! Azért írtam Önöknek , mert tanácstalan vagyok , hogy kihez tudjak fordulni és az interneten találtam meg ezt a két email címet, hogy Önök foglalkoztak a Dunacorp faktorházzal! Nagy vonalakban írtam csak le a lényeget, hátha valaki tudna nekem segíteni és tanácsot adni hova és kihez forduljak! Csak a segítségüket szeretném kérni , hogy valami tanáccsal lássanak el legyenek szívesek, hogy mit tudjak ellenük tenni, mert ez biztos , hogy nem jogos és esetleg hogy tudnám én őket " jobb " belátásra bírni vagy mit tehetek ez ügyben?

egy átvert, 2013. február 20. - szerda 22:11

Csalók vigyázz! E forintot se nekik!

B.Bné, 2013. február 20. - szerda 18:55

Mindennap zaklat a Dunacorp ZRT-től valaki Már kifizettük a tartozást,de szerintük még mindig annyival tartozunk,amennyivel az elején tartoztunk.6 telefonszámról keresnek,mindig más.Ma azt állította az egyik,hogy akikkel eddig tárgyaltam,már érdemben nem tudnak hozzászólni az ügyhöz,mert már nem tartozik,hozzájuk,ő pedig nem lát bele abba,hogy az eddigiekkel mit egyezkedtem.Kötelességem felvenni a telefont?Szó szerint pszichikai terrorként élek meg minden beszélgetést.

hozzászóló@, 2013. február 15. - péntek 08:03

Feljelenteni őket zsarolásért,mert amit leírtál már az is a zaklatáson kívül!

Marcsi, 2013. február 14. - csütörtök 20:45

Én is tartoztam de megegyeztem velük hogy havi 5000-er forinttal fizetek nekik.minden hónapban legalább 10 szer felhívnak,hogy van-e még csekkem,meg hogy megtörtént-e a befizetés!én minden alkalommal elmondom hogy igen megtörtént a befizetés nekik.Nem tudom hova tudnék fordulni mert nagyon elegem van ebből a zaklatásból ami reggel 7-kor valamikor meg este 9 órakor van, ismeretlen számról.Kérem aki tud valamit segíteni ezzel kapcsolatosan az irjon.Köszi előre is!!

jocomano77@freemail.hu, 2012. november 16. - péntek 09:48

Tisztelt Éritettek / Sorostársak! Engemet is zaklatott ezen cég. Én is feljeletettem. Sőt bűnető feljeletést is tettem ellenük a tegnapi nap folyamán. Mindenkinek ajánlom hogy ne hagyja magát. Ha továbra is fenyegetöznek önökkel akkor tegyenek fel jelentést az éritett céggel szemben. Attól függetlenül tegyenek fel jeletést, hogy már korábban meg bünteték öket. Sőt a P.Sz.F. melletti bejeletéssel, eggyütt tegyen minden éritett rendőségi / büntető feljeletést is! Mivel ez már zaklatás, zsaorolás, és megfélemlités tényálásokat is meg valosítja. Illetve még személyes adatokkal való vissza élés is fennál, abban az esetben ha nyilt levelező lapon teszik ezt.


1 2

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza