Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Gombaszakellenőröket ajánl a Nébih

MTI, 2012. október 31. - szerda 12:01
Címkék: NÉBIH, gomba
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Közzétette a gombaszakellenőröket foglalkoztató piacok listáját és nyitva tartásukat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden az elmúlt napok halálos kimenetelű gombamérgezései miatt.


Az őszi gombaszezon a szárazság miatt egy hónappal később kezdődött, de a szokásostól eltérően a gombák nemcsak a hegyekben jelentek meg nagy számban, hanem az alföldi réteken, legelőkön és erdőkben is - hívta fel a figyelmet közleményében a Nébih, fokozott óvatosságra kérve a fogyasztókat.

A tájékoztatás szerint a szakemberek nemcsak a mérgező fajtákat tudják biztonsággal kiválogatni, hanem azokat a gombákat is, amelyek fogyaszthatóvá tételéhez speciális eljárás szükséges, például 20 percen túli főzést igényelnek, vagy alkohollal együtt nem fogyaszthatók.

Az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal figyelmeztet arra is: a vadon termő, gyűjtött gombákat csak állandó szakellenőri jelenlétet biztosító piacokon, szakellenőri igazolással együtt szabad értékesíteni, amelyet az árusnak a gomba mellé ki kell helyeznie.

A gombaszakellenőrt foglalkoztató piacok listája megtalálható a Nébih honlapján (www.nebih.gov.hu).

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza