Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kgfb - Megjelentek a jövő évi tarifák

MTI, 2012. október 30. - kedd 10:51
Címkék: kgfb, díj, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Továbbra is 15 biztosító, ezúttal 96 oldalon hirdette meg jövő évi kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) díjait a keddi Napi Gazdaságban és a Magyar Hírlapban, a díjak azokra vonatkoznak, akik 2010 előtt vásárolták, illetve helyezték üzembe járművüket.


Akik 2010 első napja után kötöttek kötelező biztosítást, azoknak a kötés napján "fordul" a biztosításuk, tehát akkor mehetnek át másik biztosítóhoz.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) adatai szerint június 30-án 4 millió 268 ezer kgfb-szerződés volt érvényben, ebből mintegy 3,2 millió személygépkocsira, több mint egymillió pedig haszongépjárműre. Ezek háromnegyedére szólnak a most megjelentetett tarifák.

Az idei tarifák hat újság oldallal hosszabbak mint a tavalyiak. A leghosszabb az Allianz 16 oldallal, míg legrövidebb az MKB Általános Biztosító 2 oldallal. Az Aegon külön feltételeket szab a díj meghatározásakor a meglévő, és a vonzani kívánt ügyfeleinek. A flotta szerződéseknél pedig nevesíti a VIP partnereit.

>-

Az Allianz táblázatai alapján előbb egy alap-tarifát kell meghatározni, majd ezt kell különféle szorzókkal - például a hajtóanyaggal, vagy a kocsi korával - korrigálni.

Az Astra 9 területre osztja fel az országot, és ezeken belül 8 korcsoportot alkalmaz. Legolcsóbb a kgfb az 57 év feletti szerződőknek. A CIG Pannónia a flotta díjakból a cég adószáma alapján ad kedvezményt. A Generali-Providencia 9 területi és 4 életkori csoport alapján tesz különbséget a díjakban.

A Generali direkt - internetes - biztosítója, a Genertel az anyacég módszerét követi a díj meghatározáskor. A Genertel kiegészítő lopásbiztosítást kínál a kötelező biztosítás mellé, kedvezményesen. A töréskárra szóló, meglévő minicascóval együtt így jóval olcsóbb a teljes védelem.

A Groupama Garancia az alapdíjat módosító szorzók között sorolja fel a jármű hajtóanyagát, gyártmányát, a saját tömegét is. Kedvezmény jár a 14 év alatti gyermek és az OTP folyószámla után.

A K&H Biztosító kedvezményt ad - egyebek mellett - a meglévő ügyfeleinek, továbbá azoknak is, akik casco- és lakásbiztosítással rendelkeznek nála. A KÖBE a megyeszékhelyek, és a nagyobb városokat, továbbá a többi megyei települést különbözteti meg a díjaknál. A Magyar Posta Biztosító kedvezményt kínál az asszisztencia-, és a kocsiban ülők balesetbiztosítására.

Az MKB Biztosító több tucat autó márkához rendel - a motor teljesítményétől is függő - díjat. A Signal 5 területi és ugyanennyi életkori csoporttal operál. Az Union 6 területre osztotta az országot, és ezeken belül a díj nem az életkortól, hanem a jogosítvány megszerzésének az időpontjától függ.

Az Uniqa 6 területi-, és ugyanennyi korcsoportot különböztet meg.

A Wáberer Hungária Biztosító olyan kiegészítő biztosítást kínál, amely nem csökkenti a szerződő bonus-malus besorolást akkor, ha a járművet nem ő vezeti. Tipikusan ilyen helyzet az, ha a családtag okoz kárt a járművel másnak.

A lapokban megjelent táblázatokból, valamint a kedvezményeket és egyéb jellemzőket tartalmazó adatokból továbbra is bonyolult kiszámítani a díjat, így érdemes megvárni, amíg az internetes alkuszok elindítják kalkulátoraikat.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. május 24.

Szüksége van befektetési kölcsönre? üzleti kölcsön? jelzálog hitel? személyi kölcsön? st...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. május 24.

Szüksége van befektetési kölcsönre? üzleti kölcsön? jelzálog hitel? személyi kölcsön? st...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. május 23.

Kínálunk kölcsönt 2% -os kamatlábbal. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot további részl...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza