Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kgfb - Megjelentek a jövő évi tarifák

MTI, 2012. október 30. - kedd 10:51
Címkék: kgfb, díj, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Továbbra is 15 biztosító, ezúttal 96 oldalon hirdette meg jövő évi kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) díjait a keddi Napi Gazdaságban és a Magyar Hírlapban, a díjak azokra vonatkoznak, akik 2010 előtt vásárolták, illetve helyezték üzembe járművüket.


Akik 2010 első napja után kötöttek kötelező biztosítást, azoknak a kötés napján "fordul" a biztosításuk, tehát akkor mehetnek át másik biztosítóhoz.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) adatai szerint június 30-án 4 millió 268 ezer kgfb-szerződés volt érvényben, ebből mintegy 3,2 millió személygépkocsira, több mint egymillió pedig haszongépjárműre. Ezek háromnegyedére szólnak a most megjelentetett tarifák.

Az idei tarifák hat újság oldallal hosszabbak mint a tavalyiak. A leghosszabb az Allianz 16 oldallal, míg legrövidebb az MKB Általános Biztosító 2 oldallal. Az Aegon külön feltételeket szab a díj meghatározásakor a meglévő, és a vonzani kívánt ügyfeleinek. A flotta szerződéseknél pedig nevesíti a VIP partnereit.

>-

Az Allianz táblázatai alapján előbb egy alap-tarifát kell meghatározni, majd ezt kell különféle szorzókkal - például a hajtóanyaggal, vagy a kocsi korával - korrigálni.

Az Astra 9 területre osztja fel az országot, és ezeken belül 8 korcsoportot alkalmaz. Legolcsóbb a kgfb az 57 év feletti szerződőknek. A CIG Pannónia a flotta díjakból a cég adószáma alapján ad kedvezményt. A Generali-Providencia 9 területi és 4 életkori csoport alapján tesz különbséget a díjakban.

A Generali direkt - internetes - biztosítója, a Genertel az anyacég módszerét követi a díj meghatározáskor. A Genertel kiegészítő lopásbiztosítást kínál a kötelező biztosítás mellé, kedvezményesen. A töréskárra szóló, meglévő minicascóval együtt így jóval olcsóbb a teljes védelem.

A Groupama Garancia az alapdíjat módosító szorzók között sorolja fel a jármű hajtóanyagát, gyártmányát, a saját tömegét is. Kedvezmény jár a 14 év alatti gyermek és az OTP folyószámla után.

A K&H Biztosító kedvezményt ad - egyebek mellett - a meglévő ügyfeleinek, továbbá azoknak is, akik casco- és lakásbiztosítással rendelkeznek nála. A KÖBE a megyeszékhelyek, és a nagyobb városokat, továbbá a többi megyei települést különbözteti meg a díjaknál. A Magyar Posta Biztosító kedvezményt kínál az asszisztencia-, és a kocsiban ülők balesetbiztosítására.

Az MKB Biztosító több tucat autó márkához rendel - a motor teljesítményétől is függő - díjat. A Signal 5 területi és ugyanennyi életkori csoporttal operál. Az Union 6 területre osztotta az országot, és ezeken belül a díj nem az életkortól, hanem a jogosítvány megszerzésének az időpontjától függ.

Az Uniqa 6 területi-, és ugyanennyi korcsoportot különböztet meg.

A Wáberer Hungária Biztosító olyan kiegészítő biztosítást kínál, amely nem csökkenti a szerződő bonus-malus besorolást akkor, ha a járművet nem ő vezeti. Tipikusan ilyen helyzet az, ha a családtag okoz kárt a járművel másnak.

A lapokban megjelent táblázatokból, valamint a kedvezményeket és egyéb jellemzőket tartalmazó adatokból továbbra is bonyolult kiszámítani a díjat, így érdemes megvárni, amíg az internetes alkuszok elindítják kalkulátoraikat.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mumu, 2020. február 27.

Náágyon náágy hitél ájánlát ván Ámériká, én címem bishopberrysmith@gmail.com És csák...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. február 24.

Szüksége van egy hitel fizeti ki hitelek és adósságok? Azt kell finanszírozni, hogy hozzanak l...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza