Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Az olaszok többsége felhasználja az ételmaradékot

MTI, 2012. október 19. - péntek 15:51
Címkék: ételmaradék, olasz
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az olasz családok 59 százaléka nem dobja ki az ételmaradékot, hanem újra felhasználja főzéshez - áll a Coldiretti olasz élelmiszertermelő szövetség tanulmányában, amelyet pénteken tettek közzé.


A takarékosság oka a gazdasági válság. Lett légyen az tészta, kenyér vagy zöldség, az olasz családok az utóbbi időben újrahasznosítják a maradékot ételeikben, ami a tanulmány szerint jól példázza, hogy a megszorító gazdasági intézkedések és a munkanélküliség miként sújtja az embereket.

-

Olaszországban - amelynek lakossága híres kulináris szenvedélyéről - korábban évente 10 millió tonna élelem került a szemétbe 11 milliárd euró értékben.

"Számos olyan ételrecept ismert, amely maradékokból is készíthető. Csak egy kis találékonyság kell hozzá, és ízletes húsgombócok süthetők maradék marhasültből, tojásból, már megszikkadt kenyérből és sajtból" - mondta Sergio Marini, a Coldiretti elnöke a tanulmány sajtóismertetésén. Hozzátette, hogy az olasz családok 25 százaléka szegénységgel küszködik, és 3 százalékkal több a nehéz helyzetbe jutott família, mint egy évvel korábban.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

sara, 2019. október 15.

Üdv mindenkinek!
Sara vagyok, jelenleg Tata-ban él. Magyarországon özvegy vagyok, két gy...

Évi egy fogkefe

Helena Robert, 2019. október 15.

A nevem Helena Robert, néhány hónappal ezelőtt nagy szükségem volt hitelre, de csalás és ves...

Nincs tartozásom, de feketelistán vagyok...

Norbert , 2019. október 15.

Helló, Norbert vagyok, pénzügyi válságban van? mivel hazámban jelenleg pénzügyi válság va...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés