Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Budapest - Egymilliárd forint patkánymentesítésre

MTI, 2012. október 17. - szerda 10:11
Címkék: patkány, Budapest
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A pályázati feltételek miatt egyetlen magyar cég, a Bábolna Környezetbiológiai Központ Kft. indulhat eséllyel a Budapest patkánymentességének fenntartására kiírt pályázaton; a nyertesnek öt év alatt 960 millió forintot fizet a főváros - írta szerdai számában a Világgazdaság.


A lap ismertette: a feladatra olyanok jelentkezhetnek, akiknek az elmúlt három évben legalább két, együttesen minimum 250 ezres lélekszámú település teljes területére kiterjedő, minimum két éves szerződésük volt patkánymentes állapot fenntartására. A bábolnaiak a lap szerint először 1971-ben nyertek és 40 éve partnerei a fővárosnak ebben.

A lap felidézte: az 1960-as évek végén az akkori KÖJÁL felmérése szerint 2 millió patkány élt Budapest területén. Az 1971-ben elkezdett szisztematikus irtásnak köszönhetően a korábbi csaknem 33 százalékról 2 százalék alá csökkent azoknak az épületeknek a száma, ahol még előfordultak patkányok. 1972 végén újságok és plakátok is a főváros patkánymentességét hirdették. Az egészségügyi világszervezet 1998 őszén megjelentetett esettanulmányában a budapesti patkány-mentesítést és az azt követő fenntartási munkálatokat a világon a legjobban szervezett hosszú távú patkányellenes programként mutatta be.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2018. november 19.

A nevem Mária Ádám egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagy...

133/2007. (VI. 13.) Korm. rendelet az üzletek működésének rendjéről, valamint az egyes üzlet nélkül folytatható

Josef Lewis, 2018. november 16.

Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan ...

Telefonok a szervizben

Ella, 2018. november 15.

Helló mindenki itt vagyok, hogy bizonyságot tegyek arról, hogy megkaptam a kölcsönt John Hawkin...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés