Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Budapest - Egymilliárd forint patkánymentesítésre

MTI, 2012. október 17. - szerda 10:11
Címkék: patkány, Budapest
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A pályázati feltételek miatt egyetlen magyar cég, a Bábolna Környezetbiológiai Központ Kft. indulhat eséllyel a Budapest patkánymentességének fenntartására kiírt pályázaton; a nyertesnek öt év alatt 960 millió forintot fizet a főváros - írta szerdai számában a Világgazdaság.


A lap ismertette: a feladatra olyanok jelentkezhetnek, akiknek az elmúlt három évben legalább két, együttesen minimum 250 ezres lélekszámú település teljes területére kiterjedő, minimum két éves szerződésük volt patkánymentes állapot fenntartására. A bábolnaiak a lap szerint először 1971-ben nyertek és 40 éve partnerei a fővárosnak ebben.

A lap felidézte: az 1960-as évek végén az akkori KÖJÁL felmérése szerint 2 millió patkány élt Budapest területén. Az 1971-ben elkezdett szisztematikus irtásnak köszönhetően a korábbi csaknem 33 százalékról 2 százalék alá csökkent azoknak az épületeknek a száma, ahol még előfordultak patkányok. 1972 végén újságok és plakátok is a főváros patkánymentességét hirdették. Az egészségügyi világszervezet 1998 őszén megjelentetett esettanulmányában a budapesti patkány-mentesítést és az azt követő fenntartási munkálatokat a világon a legjobban szervezett hosszú távú patkányellenes programként mutatta be.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza