Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Rekordmeleg volt szeptemberben a világon

MTI, 2012. október 16. - kedd 17:31
Címkék: meleg, rekord, Föld
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Rekordmeleget mértek a világon szeptemberben. A szeptemberi globális átlaghőmérséklet elérte a 15,6 Celsius fokot, ami 0,67 fokkal volt magasabb a szokásosnál.


Az amerikai Nemzeti Oceanográfiai és Légköri Hivatal (NOAA) hétfői jelentése szerint a szeptemberi globális átlaghőmérséklet elérte a 15,6 Celsius fokot, ami 0,67 fokkal volt magasabb a szokásosnál. A csúcshőmérséklet elérte a 2005. szeptemberi rekordot. A Földön 1880 óta rögzítik a hőmérsékleti értékeket.

Az év legnagyobb részében világszerte melegebb volt az átlagos értéknél, de az átlaghőmérséklet nem ért el rekordszintet. Az Egyesült Államokban ugyanakkor egymás után dőltek meg a hőségrekordok. Ez a tendencia azonban szeptemberben megfordult. A szeptemberi meleg globálisan csúcsot ért el, ám az Egyesült Államokban csak a 23. legmelegebb hónapként került be a feljegyzésekbe.

A legnagyobb hőséget Észak-Argentínában, Paraguayban, Japánban, valamint Oroszország középső, Kanada nyugati és Grönland déli részén mérték, míg Kelet-Oroszországban, Alaszka nyugati felén, Afrika déli részén, szinte egész Kínában, valamint az Egyesült Államok felső közép-nyugati és délkeleti részén az átlagnál jóval alacsonyabb volt a hőmérséklet.

A szeptember már a 331. az egymást követő hónapok sorában, amelyben a globális hőmérséklet meghaladja a XX. századi átlagot.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza