Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Geotermikus energiával spórolhat Csongrád

MTI, 2012. október 15. - hétfő 09:01
Címkék: energetika, geotermikus fűtés,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Befejeződött az önkormányzati intézmények és mintegy félezer lakás környezetbarát és olcsó fűtését biztosító geotermikus kaszkádrendszer kialakítása, az uniós támogatással megvalósult beruházás energiabiztonságot és energiafüggetlenséget teremt az itt élők számára - jelentette ki Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter pénteken a Tisza-parti városban


A nemzeti energiastratégiába illeszkedő fejlesztés a lakosság mellett hőenergiát biztosít oktatási, szociális és egészségügyi intézményeknek is - mondta a miniszter a 415 millió forintos összköltségű beruházás átadásán.

A csongrádi geotermikus kaszkádrendszer kialakítása olyan fejlesztés, amely bizonyítja mindenki számára, hogy előnyös módon lehet változtatni a helyi közszolgáltatások működési rendszerén - hangsúlyozta a fejlesztési tárca vezetője.

Pap Gabriella (Fidesz) alpolgármester elmondta, a 18 ezer lakosú település egyik lakótelepi városrészét és központját érintő fejlesztést egy többségében önkormányzati tulajdonú projektcég, a Csoterm Kft. valósította meg. A termálvíz energiáját teljes egészében hasznosító beruházás költségeinek 36 százalékát fedezte uniós támogatás.

A fejlesztés során felújították az alacsony hatásfokkal működő bökényi termálkutat, amely így újra 80-82 Celsius fokos vizet ad. Új fogyasztókat kapcsoltak be távfűtési rendszerbe, és bár a korábbiakhoz képest növekedett a geotermikus energiával fűtött épületek száma, a korszerűsítésnek köszönhetően ezt kevesebb termálvízzel biztosítják - közölte az alpolgármester.

A kaszkádrendszer végén a 40 Celsius fokosra lehűlt vizet a városi fürdőben hasznosítják. Már folynak a vizsgálatok a gyógyvízzé nyilvánítás érdekében - az előzetes tapasztalatok alapján reumatikus panaszok kezelésére alkalmas a víz -, így a beruházás további egészségturisztikai fejlesztések alapját is megteremtheti - mondta Pap Gabriella.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

sara, 2019. október 15.

Üdv mindenkinek!
Sara vagyok, jelenleg Tata-ban él. Magyarországon özvegy vagyok, két gy...

Évi egy fogkefe

Helena Robert, 2019. október 15.

A nevem Helena Robert, néhány hónappal ezelőtt nagy szükségem volt hitelre, de csalás és ves...

Nincs tartozásom, de feketelistán vagyok...

Norbert , 2019. október 15.

Helló, Norbert vagyok, pénzügyi válságban van? mivel hazámban jelenleg pénzügyi válság va...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés