Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Geotermikus energiával spórolhat Csongrád

MTI, 2012. október 15. - hétfő 09:01
Címkék: energetika, geotermikus fűtés,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Befejeződött az önkormányzati intézmények és mintegy félezer lakás környezetbarát és olcsó fűtését biztosító geotermikus kaszkádrendszer kialakítása, az uniós támogatással megvalósult beruházás energiabiztonságot és energiafüggetlenséget teremt az itt élők számára - jelentette ki Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter pénteken a Tisza-parti városban


A nemzeti energiastratégiába illeszkedő fejlesztés a lakosság mellett hőenergiát biztosít oktatási, szociális és egészségügyi intézményeknek is - mondta a miniszter a 415 millió forintos összköltségű beruházás átadásán.

A csongrádi geotermikus kaszkádrendszer kialakítása olyan fejlesztés, amely bizonyítja mindenki számára, hogy előnyös módon lehet változtatni a helyi közszolgáltatások működési rendszerén - hangsúlyozta a fejlesztési tárca vezetője.

Pap Gabriella (Fidesz) alpolgármester elmondta, a 18 ezer lakosú település egyik lakótelepi városrészét és központját érintő fejlesztést egy többségében önkormányzati tulajdonú projektcég, a Csoterm Kft. valósította meg. A termálvíz energiáját teljes egészében hasznosító beruházás költségeinek 36 százalékát fedezte uniós támogatás.

A fejlesztés során felújították az alacsony hatásfokkal működő bökényi termálkutat, amely így újra 80-82 Celsius fokos vizet ad. Új fogyasztókat kapcsoltak be távfűtési rendszerbe, és bár a korábbiakhoz képest növekedett a geotermikus energiával fűtött épületek száma, a korszerűsítésnek köszönhetően ezt kevesebb termálvízzel biztosítják - közölte az alpolgármester.

A kaszkádrendszer végén a 40 Celsius fokosra lehűlt vizet a városi fürdőben hasznosítják. Már folynak a vizsgálatok a gyógyvízzé nyilvánítás érdekében - az előzetes tapasztalatok alapján reumatikus panaszok kezelésére alkalmas a víz -, így a beruházás további egészségturisztikai fejlesztések alapját is megteremtheti - mondta Pap Gabriella.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza