Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Sárgacsekk-per elhalasztva

MTI, 2012. október 12. - péntek 12:31
Címkék: csekk, díj, per
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Fővárosi Törvényszék jövő év január 30-ára halasztotta a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) és a Magyar Telekom Távközlési Nyrt. közötti pert a pénteki első tárgyalási napon, a bíró azt kérte a felektől, hogy az tárgyaláson szóban elhangzott kiegészítéseket írásban is tegyék meg.


A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége azért indított polgári peres eljárást a Magyar Telekom Távközlési Nyrt. ellen, mert tisztességtelenségnek tartja, hogy a szolgáltató tranzakciós költséget számít fel a sárga csekken történő fizetéskor.

A tárgyaláson Kispál Edit, a FEOSZ jogi képviselője hangsúlyozta: szerintük a Magyar Telekom egyoldalúan módosította a szolgáltatói szerződést, mert a fogyasztónak nem volt beleszólása a sárga csekkes befizetés költségének kiszámlázásába. A FEOSZ szerint tisztességtelen a fogyasztótól azért díjat kérni, hogy a számláját ki tudja elégíteni, ez a díjbeszedés-szolgáltatásba bele van árazva.

Török Éva, a Magyar Telekom jogi képviselője a tárgyaláson kifejtette: nem egyoldalú szerződés módosításról van szó, mert az elektronikus hírközlési törvényben szabályozott kétoldalú szerződés módosítás alapján jártak el. Kifejtette: a díjfizetési módok közül a csoportos beszedés díját - a banki költséget, az átutalásért felszámított összeget - a fogyasztók fizetik a banknak. A sárga csekken befizetők eddig azt a költséget, amit a távközlési szolgáltató ad a Magyar Postának, eddig nem viselték. Szerinte ezzel egyfajta hátrányos megkülönböztetést számoltak fel.

Kispál Edit nem értett egyet a Magyar Telekom jogi képviselőjének érvelésével, mert szerinte nem most derült ki, hogy a sárga csekknek díja van, ez bele volt árazva minden egyes díjcsomagba, s továbbra is kitartott amellett, hogy a Magyar Telekom eljárása a fogyasztók szempontjából egyoldalú.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Luis Roland, 2018. október 13.

Az én nevem Luis Roland, kedves feleségem és 3 gyerekem van. egy héttel ezelőtt kétségbeesett...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 13.

Sürgős hitre van szüksége? Adunk üzleti hiteleket, személyi kölcsönöket, diákhiteleket, au...

Évi egy fogkefe

Mária Ádám, 2018. október 13.

A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hag...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés