Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Sárgacsekk-per elhalasztva

MTI, 2012. október 12. - péntek 12:31
Címkék: csekk, díj, per
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Fővárosi Törvényszék jövő év január 30-ára halasztotta a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) és a Magyar Telekom Távközlési Nyrt. közötti pert a pénteki első tárgyalási napon, a bíró azt kérte a felektől, hogy az tárgyaláson szóban elhangzott kiegészítéseket írásban is tegyék meg.


A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége azért indított polgári peres eljárást a Magyar Telekom Távközlési Nyrt. ellen, mert tisztességtelenségnek tartja, hogy a szolgáltató tranzakciós költséget számít fel a sárga csekken történő fizetéskor.

A tárgyaláson Kispál Edit, a FEOSZ jogi képviselője hangsúlyozta: szerintük a Magyar Telekom egyoldalúan módosította a szolgáltatói szerződést, mert a fogyasztónak nem volt beleszólása a sárga csekkes befizetés költségének kiszámlázásába. A FEOSZ szerint tisztességtelen a fogyasztótól azért díjat kérni, hogy a számláját ki tudja elégíteni, ez a díjbeszedés-szolgáltatásba bele van árazva.

Török Éva, a Magyar Telekom jogi képviselője a tárgyaláson kifejtette: nem egyoldalú szerződés módosításról van szó, mert az elektronikus hírközlési törvényben szabályozott kétoldalú szerződés módosítás alapján jártak el. Kifejtette: a díjfizetési módok közül a csoportos beszedés díját - a banki költséget, az átutalásért felszámított összeget - a fogyasztók fizetik a banknak. A sárga csekken befizetők eddig azt a költséget, amit a távközlési szolgáltató ad a Magyar Postának, eddig nem viselték. Szerinte ezzel egyfajta hátrányos megkülönböztetést számoltak fel.

Kispál Edit nem értett egyet a Magyar Telekom jogi képviselőjének érvelésével, mert szerinte nem most derült ki, hogy a sárga csekknek díja van, ez bele volt árazva minden egyes díjcsomagba, s továbbra is kitartott amellett, hogy a Magyar Telekom eljárása a fogyasztók szempontjából egyoldalú.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza