Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

-, 2012. október 12. - péntek 13:41
Címkék: TIGÁZ, gázóra
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti.


Tavaly szeptemberben a végrehajtótól vásároltunk egy házat. A házban gázóra nem volt, nem volt jelezve sehol, hogy gáztartozás igényt érvényesítenének. Amikor a Tigázhoz bementünk és jeleztük, hogy szeretnénk, ha visszakötnék a gázórát közölték, hogy 45000 Ft tartozás van a házon, és amíg ezt valaki nem fizeti ki, addig nem teszik vissza a mérőt.

A végrehajtót felhívtam, ezt elmondtam neki, és ő mondta, hogy vissza kell hogy tegyék a gázórát, mert a házat mi per és tehermentesen vettük meg. Ennek ellenére a Tigáz nem hajlandó felrakni a gázórát.

Ebben az esetben mi a teendő?

Marianna

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Bereczk János, 2018. március 19. - hétfő 15:45

Érdekes helyzet, hogy kinek van igaza, nem tudom, de valaki hibázott! Ma nagy "divat" házat venni végrehajtásból, mondjuk 10M-ért, egy 20m-ós házat. A házról már azelőtt leszerelték az órát, hogy a végrehajtóhoz került, tartozás miatt! A szolgáltató, nem köteles jelenteni, így ezzel a végrehajtó nem foglalkozik! Tőle szintén megveszik a házat, a szolgáltatási hellyel és a tartozással. A régi tulaj nem elérhető, kérheti-e a szolgáltató az elmaradást? Ha számolunk egy picit, a vevő nyert 10M-t, a problémát ebből rendezhetné, így tiszta lenne a ház. Ha kamatot nem kérnek, még nyer is. Éppen most egy villany ügyről hallottam, az órát a tulaj adta le, vízzel, gázzal együtt, kifizetve, de a villanyóra mérete megváltozott, így új bekötésre van szükség, ami nem 100Ft. A vevőt terheli. Meg is csináltatta, aztán eltűnt, sok más probléma miatt. Most aki megint megveszi, nem mondhatja, hogy ki van fizetve, hisz a végrehajtó elszámolt a tartozások felé, tehát elvileg olyan házat vesz, amin nincs teher. Már jönnek az új vevők, ha jól tudom, ez egy tisztán eladható ház 15M- ért, ha közben nem fizetés miatt kikötik a villanyt? Újra kell kezdeni! Nagyon meg kell nézni, a dolgok hogy állnak, most egy másik megvette a telket, a ház alattit, majd telek használati díjat kér, vagy féláron megveszi a második balektól a házat, és még örüljön, ha megszabadul tőle? A vevők úgy jöttek, nekik megéri Csok, Nok, lesz lóvé, ikrek a babakocsiban!!! Lógó orral kullogtak el, többet nem jöttek vissza! A Csengeri örökséget Lajos is bekapta!! (megéri?)

MARIAN NELSON, 2018. január 27. - szombat 20:40

hitel! hitel!! hitel!!! Olyan jóhírű és akkreditált magánhitel-társaságot keres, amely hiteleket biztosít élethosszig. Nagyon gyorsan és könnyedén kínálunk mindenféle hitelt, személyi kölcsönöket, autóhiteleket, jelzáloghiteleket, diákhiteleket, üzleti kölcsönöket, befektetési hiteleket, adósságkonszolidációt és még sok mást. Elutasították a bankok és más pénzügyi intézmények? Szükség van egy konszolidációs hitelre vagy egy jelzálogra? Ne nézz többet, mintha itt lennénk, hogy minden pénzügyi problémádat a múlté tegyük. Adományokat nyújtunk olyan magánszemélyeknek és vállalatoknak, amelyek pénzügyi támogatásra szorulnak 2% -os arányban. Nincs szükség társadalombiztosítási számra és nem szükséges hitelellenőrzés, 100% garantált. Szeretném használni ezt a médiát, hogy tájékoztassuk Önt arról, hogy megbízható és támogató segítséget nyújtunk, és örömmel nyújtunk hitelt. Ezután küldjön nekünk egy e-mailt a következő címre: (mariannelson2012@gmail.com), hogy kölcsönt kérjen

MARIAN NELSON, 2018. január 27. - szombat 20:38

hitel! hitel!! hitel!!! Olyan jóhírű és akkreditált magánhitel-társaságot keres, amely hiteleket biztosít élethosszig. Nagyon gyorsan és könnyedén kínálunk mindenféle hitelt, személyi kölcsönöket, autóhiteleket, jelzáloghiteleket, diákhiteleket, üzleti kölcsönöket, befektetési hiteleket, adósságkonszolidációt és még sok mást. Elutasították a bankok és más pénzügyi intézmények? Szükség van egy konszolidációs hitelre vagy egy jelzálogra? Ne nézz többet, mintha itt lennénk, hogy minden pénzügyi problémádat a múlté tegyük. Adományokat nyújtunk olyan magánszemélyeknek és vállalatoknak, amelyek pénzügyi támogatásra szorulnak 2% -os arányban. Nincs szükség társadalombiztosítási számra és nem szükséges hitelellenőrzés, 100% garantált. Szeretném használni ezt a médiát, hogy tájékoztassuk Önt arról, hogy megbízható és támogató segítséget nyújtunk, és örömmel nyújtunk hitelt. Ezután küldjön nekünk egy e-mailt a következő címre: (mariannelson2012@gmail.com), hogy kölcsönt kérjen

merlyn, 2013. december 22. - vasárnap 20:33

Ne is tegyék vissza!

Matus László, 2013. augusztus 27. - kedd 14:06

Ez még mindig nem az igazi,szerintem.A szerződés nem egy épület /egy tárgy/ és a gázművek között jön létre,hanem a tárgy tulajdonosa /szerződő fél/ és a gázművek között. Ha új /másik személy/ a tulajdonos akkor új szerződést is kell kötni és ekkor véleményem szerint a réginek semmi köze az újhoz. Itt inkább az lehet,hogy a gázműveknek kényelmesebb ez a szemlélet és mivel erőfölényben van,visszaél vele, gondolván /tudván/ hogy úgy is kifizeti az új tulajdonos a tartozást mintsem megfagyjon télen.

aser, 2013. augusztus 27. - kedd 10:23

A mai gáz-szerződésekben van valami jogosult fél,akinek fizetnie kell.Vagyis addig tényleg nem kötik vissza,amíg valaki ki nem fizette a tartozást. Mivel a vevő tehermentesen vette meg,az eladó(végrehajtó)kötelessége fizetni.Ameddig ezt nem teszi,addig az ezt pótló palackos gáz felszerelését és fogyasztását is nekik kell fizetnie.vagyis fel kell szólítani a fizetésre,és ha 8 napon belül nem rendezi,be kell perelni.És a a Bíróí ítélet ki fogja mondani fizetési kötelezettségét.Hiszen a lakás vételár már ki lett fizetve.

Matus László, 2013. február 16. - szombat 08:48

Tisztelt Balogh úr! Nem tudom,hogy esetleg Ön jogász-e? Az " öntsünk már tiszta vizet a pohárba-ból gondolom ",de még mindig más a véleményem. 1. a végrehajtókat a legkisebb mértékben sem szeretném védeni,mert a legalja népség,de szerintem a ház tehermentes volt,mivel a gáztartozás nem szerepel a tulajdoni lapon.Az ügyben pedig elő kellene venni a szolgáltatót és ha a legkisebb mértékben is akadályozza az új tulajjal az új szerződés megkötését akkor az illetékes felügyeleti hatóságnak ki kellene szabni pár milliós bírságot a szolgáltató felé. Nem egy ejnye-ejnyét és nem százezer forintot,mert addig nem lesz itt rend amíg a szolgáltató azt tehet amit akar és senki nem szedi ráncba őket.

Balogh István, 2013. február 15. - péntek 19:04

Kedves Hozzászólók! Öntsünk már tiszta vizet a pohárba: 1. A vevő jogviszonya a végrehajtóval szemben áll fenn, aki felelős azért, hogy tehermentesen adja át az ingatlant az árvevési vevő részére. Következésképpen a végrehajtó köteles intézkedni, akár saját költségén is ha kell, mert kárt okozott és ezért ugyan olyan kár felelősséggel tartozik, mint bármely, közönséges civil állampolgár. 2. Helyesen írta Lajos, szerintem is a TIGÁZ jogviszonya a korábbi tulajdonossal, mint személlyel szemben áll fenn, ezt tudhatta volna a végrehajtó is, illetve a részére befolyt ingatlan vételárból lenne köteles kielégíteni a TIGÁZ részére az adós tartozását, hogy a VHT előírása szerint teljesen tehermentesítse átadáskor az ingatlant a vevő részére, ahogy Levente is írta. Azonban különbséget kell tenni abban, hogy ez esetben a TIGÁZ nem csak fogyasztási szolgáltató, hanem egyetemes gáz elosztó szolgáltató, akinek felelőssége és kötelessége a műszaki biztonsági előírások betartásának szigorú ellenőrzése az óra visszaszerelése során, amely a vele kötendő fogyasztási szolgáltatási szerződés megkötésével hatályosul. Az óra visszaszerelésekor valószínű, hogy nyomáspróba elvégzését írja elő a szolgáltató. Helyén való Matus László azon felvetése is, hogy az ingatlan átvételi VH iratok tartalmazzák e ezt a kellékhiányt, hogy nincs gázóra és ezáltal a komfortos lakás nem fűthető, sőt meleg víz ellátás sem igen lehetséges ennek okán. A végrehajtó törvénytelen intézkedése ellen, az őt felügyelő törvényszéken van helye kifogást előterjeszteni. Sok sikert!

Matus László, 2013. február 07. - csütörtök 11:58

Szerintem pedig az új tulajdonosnak és a végrehajtónak sincs semmi köze a dologhoz. Az új tulajdonos,mint magánszemély teljesen új szerződéssel új bekötést létesít. A gázművek meg perelje be a régi tulajdonost,mert vele volt szerződése és ő nem fizetett. A szerencsétlen háznak meg semmi köze az egészhez,mert az nem tud írni tehát szerződése sem lehetett a gázművekkel.Az órát nem azért szerelik le mert nem akarják,hogy a ház melegedjen,hanem azért,hogy ne fogyasszon az aki nem fizet.

Lajos, 2013. február 07. - csütörtök 11:02

A jogviszonyok a következôk: 1) Tigáz elôzô tulajdonos 2) Ön végrehajtó 3) végrehajtó elôzô tulajdonos Véleményem szerint a végrehajtó perelendô amennyiben "per és tehermentes" ingatlant vásárolt. A Tigáz sem az elôzô tulajdonost tudja perelni, hanem a végrehajtót. Mindettôl függetlenül a gázt az új tulajdonosnak szolgáltatni kell. Erre megvannak a megfelelô törvényi hátterek is: számviteli törvény ahol csak az értékesített termék/szolgáltatás ellenében kell fizetni (nyilván az új tulajdonos nem vett/kapott semmit) valamint (emlékeim szerint) téli idôszakban a "közüzemi kódex" is irányadó (védett fogyasztók, kötbérek, stb)


1 2

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza