Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Videojáték-kiállítás a Vam Design Centerben

MTI, 2012. október 11. - csütörtök 09:01
Címkék: videojáték, kiállítás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Több mint 120 videojátékon keresztül mutatja be a műfaj történetét a Vam Design Center október 19-én nyíló, Game On című interaktív kiállítása, amelynek látogatói az összes programmal a korhű szerkezeteken játszhatnak.


A videojátékok történetét a kezdetektől napjainkig áttekintő vándorkiállítást tíz éve állította össze a londoni Barbican Center; azóta 27 országban járt már, az anyag azonban minden állomáshelyen módosul - mondta a tárlat projektmenedzsere az MTI-nek.

Merker Viktor beszámolója szerint a mintegy ezer négyzetméter alapterületű kiállításon olyan játékokkal játszhatnak a látogatók, mint a Space Invaders, a Mario Bros., a Tetris, a Super Brakeout, a Prince of Persia vagy a Star Wars. Minden program a bemutatásakor használatos szerkezeteken fut, így a Vam Design Center tereiben többek között Commodore 64, Atari és ZX Spectrum gépek, korai videojátékok és konzolok várják a közönséget.

-

Mint közölte, igyekeznek felhívni a figyelmet a videojátékok történetének magyar vonatkozásaira is, hiszen a nyolcvanas évektől sok játékszoftverben van magyar munka, amiről a közönség gyakran nem is tud.

A kiállításban lehetőség lesz iskolai tanórák megtartására, és a Vam Design Center több kísérőprogrammal készül. Lesz például Mamamegőrző, ahol a videojátékok iránt nem érdeklődő édesanyák köthetik le magukat, de a tárlat hangsúlyosan meg kívánja szólítani a családok nőtagjait is.

Merker Viktor elmondta, hogy a 2013. január 8-ig látható kiállítás finisszázsa kapcsán rendezik meg a Mobil víkend elnevezésű programjukat, amelynek keretében fiatal számítástechnikusok és civilek dolgozhatnak ki és juttathatnak fejlesztésre alkalmas állapotba egy játéktervet, amelyből, ha sikerrel járnak, piaci termék lesz.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza