Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Videojáték-kiállítás a Vam Design Centerben

MTI, 2012. október 11. - csütörtök 09:01
Címkék: videojáték, kiállítás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Több mint 120 videojátékon keresztül mutatja be a műfaj történetét a Vam Design Center október 19-én nyíló, Game On című interaktív kiállítása, amelynek látogatói az összes programmal a korhű szerkezeteken játszhatnak.


A videojátékok történetét a kezdetektől napjainkig áttekintő vándorkiállítást tíz éve állította össze a londoni Barbican Center; azóta 27 országban járt már, az anyag azonban minden állomáshelyen módosul - mondta a tárlat projektmenedzsere az MTI-nek.

Merker Viktor beszámolója szerint a mintegy ezer négyzetméter alapterületű kiállításon olyan játékokkal játszhatnak a látogatók, mint a Space Invaders, a Mario Bros., a Tetris, a Super Brakeout, a Prince of Persia vagy a Star Wars. Minden program a bemutatásakor használatos szerkezeteken fut, így a Vam Design Center tereiben többek között Commodore 64, Atari és ZX Spectrum gépek, korai videojátékok és konzolok várják a közönséget.

-

Mint közölte, igyekeznek felhívni a figyelmet a videojátékok történetének magyar vonatkozásaira is, hiszen a nyolcvanas évektől sok játékszoftverben van magyar munka, amiről a közönség gyakran nem is tud.

A kiállításban lehetőség lesz iskolai tanórák megtartására, és a Vam Design Center több kísérőprogrammal készül. Lesz például Mamamegőrző, ahol a videojátékok iránt nem érdeklődő édesanyák köthetik le magukat, de a tárlat hangsúlyosan meg kívánja szólítani a családok nőtagjait is.

Merker Viktor elmondta, hogy a 2013. január 8-ig látható kiállítás finisszázsa kapcsán rendezik meg a Mobil víkend elnevezésű programjukat, amelynek keretében fiatal számítástechnikusok és civilek dolgozhatnak ki és juttathatnak fejlesztésre alkalmas állapotba egy játéktervet, amelyből, ha sikerrel járnak, piaci termék lesz.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza