Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Így spórolnak az osztrákok

MTI, 2012. október 11. - csütörtök 12:35
Címkék: spórolás, bank
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Havonta átlagosan 170 euróval növelik megtakarításaikat az osztrákok az Erste Csoport csütörtökön ismertetett tanulmánya szerint.


Az osztrákok 70 százaléka tartja fontosnak, hogy legyen megtakarítása, és minden második rendszeresen tesz félre. Havi átlagban 170 euróval növelik megtakarításaikat, ami nominális értéken két euróval több, mint tavaly volt - írták a felmérésről kiadott közleményben.

2006-hoz képest 30 százalékkal emelkedett a havi átlag. Ugyanakkor jelentősen csökkent a megtakarítások dinamikája az utóbbi években - mutatott rá Peter Bosek, az Erste Bank lakossági és vállalati ágazatért felelős igazgatósági tagja.

A legnépszerűbb takarékossági forma változatlanul a takarékbetétkönyv az Erste felmérése szerint, annak ellenére, hogy négy százalékkal visszaesett az elterjedtsége tavaly óta. Tízből nyolc embernek van Ausztriában takarékbetétkönyve. Lakás-előtakarékossággal 67 százalékuk él. Minden második rendelkezik életbiztosítással, 30 százalék értékpapírokkal.

A megtakarítások átlagosan a jövedelem 8,4 százalékát teszik ki.

A megtakarítással rendelkezők 86 százaléka számára fontos szempont, hogy szükség esetére legyen biztonsági tartaléka. Saját lakásra vagy gépkocsira ötven százalékuk gyűjt, nyaralásra 36 százalékuk.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Yx@.hu, 2012. október 11. - csütörtök 19:49

Már az egyik leg szemetebb bankok közé tartozik ez is!Összemosták a kölcsönt úgy,hogy a korábbit egy újabbal,ami már ki lett fizetve és a 650 ezres tartosásból fabrikáltak 6 és fél milliós tartozást egy legkorruptabb behajtó céggel összejátszva.DUNACORP,ha ismerős.Tiltólistás!Aztán pofázhatnak!Nem fizetünk többszörös uzsorát! Börtönbe velük az ilyen vezetőknek!

Matus László, 2012. október 11. - csütörtök 17:29

Gondolom,hogy nem a Matolcsy féle "47.000 Ft-ból meg lehet élni" program résztvevői!

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza