Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kefirt iszik vagy vezet?

MTI, 2012. október 10. - szerda 11:01
Címkék: kefir, alkohol
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Még a kefirről is lebeszéli az autósokat Gennagyij Onyiscsenko, Oroszország tiszti főorvosa, jóllehet az erjesztett tejből készült élelmiszer szesztartalma 1 százalék alatt van.


Bár kefirtől lerészegedni gyakorlatilag lehetetlen, Onyiscsenko a leghatározottabban ellenzi, hogy autót vezessen az, aki előtte "bekefirezett". Mindezt azon a fórumon hangoztatta, amelyen felmerült, hogy a nulláról fel kellene emelni a gépjárművezetőknél megengedett alkoholszintet. Ezt azok javasolják, akik szerint a zéró tolerancia inkább csak a rendőri korrupciónak kedvez, és akár kefirezésért is bűnösnek találhatnak bárkit ittas vezetésben.

-

Az orosz utakon évente 30 ezren halnak meg, ugyanannyian, mint az Európai Unióban, jóllehet az oroszok csak harmadannyian vannak, mint az EU polgárai, és hatodannyi a kocsijuk. Miután szeptemberben egy részeg autós hét embert gázolt halálra egy moszkvai buszmegállóban, több honatya javasolta, hogy akár halállal is büntethető legyen az, aki ittasan halálos balesetet okoz.

Onyiscsenko egyébként kefirpárti, sőt, közlekedési rendőröknek kifejezetten javasolta már, hogy igyanak kefirt. Ezt még 2010 nyarán, a kánikularekordok idején tette, védőitalnak léptetve elő az erjedt tejterméket. Az orosz tiszti főorvos állandóan viccek céltáblája, mivel politikai szélkakasként javasol vagy ellenez ételeket és italokat. Amikor Moszkva viszálya Kijevvel erősödik, Onyiscsenko lebeszéli a népet az ukrán sajtokról, ha Moszkva Tbiliszivel akasztja össze a bajszát, akkor a grúz bor lesz hirtelen egészségtelen.

Onyiscsenko eddigi legemlékezetesebb egészségoltalmi felhívása tavaly decemberben hangzott el: amikor példátlan tüntetés kezdett szerveződni Vlagyimir Putyin elnök ellen, a tiszti főorvos arra figyelmeztette az embereket, hogy ne menjenek az utcákra, mert fél, hogy megfáznak.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Elek Barbara, 2012. október 12. - péntek 16:25

Remélem azért kávét szabad inni... El sem tudnék indulni nélküle. Egyetlen, amit ébredés után mostanában teszek, hogy megnézzem milyen kávé illik épp a hangulatomhoz :-) http://fon.gs/hangulatkavezo

Kommentek

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza