Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Harmincéves a fővárosi hulladékhasznosító

MTI, 2012. október 04. - csütörtök 10:51
Címkék: Budapest, hulladékkezelés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A főpolgármester az egyik legfontosabb háttérintézménynek nevezte a 30 éves Fővárosi Hulladékhasznosítási Művet, amely a Budapesten keletkező települési hulladék ötven százalékát hasznosítja és energiává alakítja.


Tarlós István a rákospalotai létesítmény fennállásának évfordulója alkalmából tartott rendezvényen arról beszélt, hogy hiedelmek és tévhitek most is vannak a hulladékhasznosítóval összefüggésben, abba azonban kevesen gondolnak bele, hogy nélküle a hulladék már "beterítette volna az agglomerációt". Kiemelte: a mű nem szemétégető üzem, hanem hulladékhasznosító gyár, amely energiává alakítja a hulladékot.

fkf.hu

Magyarországon évente körülbelül 4 millió tonna hulladék keletkezik - ennek negyede a fővárosban. A budapesti szemét felét a rákospalotai feldolgozóba viszik, elégetése során évente több mint 1 gigajoule energia kerül vissza a háztartásokba. Ez a mennyiség 140 ezer ember évi villamosenergia-szükségletét és 25 ezer lakos távhőigényét elégíti ki - tette hozzá.

Tarlós István azt is elmondta a létesítménybe napi 1100-2200 tonna hulladékot szállítanak, amely tömörítetlenül annyi, amennyi egy futballpályát húsz méter magasan fedne be.

Az intézmény az elmúlt három évtizedben rengeteget fejlődött, a kibocsátott anyagok mindegyike a megengedett határérték alatt van. Ott semmisítik meg egyebek mellett a visszaélésre okot adó, forgalomból kivont vagy lejárt szavatosságú termékeket, hamisított márkajelzésű ruhákat, hatóságilag elkobzott árukat - sorolta.

Klug Lajos, a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) vezérigazgatója beszámolt arról is: az elmúlt 30 évben 9 millió tonna hulladékot tüzeltek el. Szemléltetésként elmondta: ha ezt a mennyiséget a Margitszigeten helyezték volna el, ma 30 méter magasan borítaná a szemét.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza