Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Csökkent a fogyasztói bizalom indexe

MTI, 2012. október 04. - csütörtök 13:31
Címkék: fogyasztó, bizalom, GfK
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Komplex Fogyasztói Bizalom Index (FBI) értéke 6 ponttal csökkent a második negyedévhez képest: szeptemberben a mutató 126,8 ponton állt, megközelítette a 2012 márciusi, 125,3 pontos szintet - közölte a GfK Hungária Piackutató Intézet csütörtökön.


A tovább romló várakozások alapján Magyarországon tíz megkérdezettből kilencen a fogyasztói árak további emelkedésére számítanak, és minden második válaszadó a munkanélküliek számának növekedését várja.

A következő 12 hónapra az átlagos inflációs várakozás 11 százalék, a júniusi 87 százalékkal szemben most 93 százalék számít az árak növekedésére.

A munkanélküliség alakulásával kapcsolatos vélekedések 2012 szeptemberében hasonló képet mutattak, mint az előző negyedévben: a lakosság közel fele, 49 százaléka számít a munkanélküliség növekedésére, ez az arány a megelőző három hónapban 50 százalék volt.

A hitelfelvételi kedv sem nőtt júniushoz képest: a lakosság 27 százaléka gondolja úgy, hogy most nem alkalmas az idő kölcsön felvételére. Tízből heten pedig úgy nyilatkoztak, hogy soha nem vennének fel hitelt.

A megtakarításokkal kapcsolatban a válaszadók 38 százaléka bizonytalan annak a kérdésnek az eldöntésében, hogy felhasználja-e megtakarításait egy korábban tervezett vásárlásra, míg 21 százalék szerint most egyáltalán nem érdemes nagyobb háztartási eszközt vásárolni.

A komplex mutató résztét képező Fogyasztói Várakozások Indexe mintegy 10 pontos csökkenéssel jelenleg 142,1 ponton áll, a Vásárlási Hajlandóság Index (VHI) 1 ponttal csökkent, 2012 szeptemberében 109,8 ponton áll.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Dobbs, 2018. május 23.

Vannak pénzügyi nehézségei? HA IGEN! Vegye fel a kapcsolatot a Dobbs Finance and Mortgages Limit...

Telefonok a szervizben

Mehmet Hakan, 2018. május 22.

Kadri Zoltan vagyok, kölcsönöket kínálunk magánszemélyeknek és cégeknek, akik sürgős köl...

Emeltdíjas telefonszám álláshirdetésekben

Trust Fund, 2018. május 22.

Voltál már keresni, hogy hová kölcsönt kapj 3% -os diszkontrátával? nem tudott hitelt szerezn...

Évi egy fogkefe

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés