Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Csökkent a fogyasztói bizalom indexe

MTI, 2012. október 04. - csütörtök 13:31
Címkék: fogyasztó, bizalom, GfK
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Komplex Fogyasztói Bizalom Index (FBI) értéke 6 ponttal csökkent a második negyedévhez képest: szeptemberben a mutató 126,8 ponton állt, megközelítette a 2012 márciusi, 125,3 pontos szintet - közölte a GfK Hungária Piackutató Intézet csütörtökön.


A tovább romló várakozások alapján Magyarországon tíz megkérdezettből kilencen a fogyasztói árak további emelkedésére számítanak, és minden második válaszadó a munkanélküliek számának növekedését várja.

A következő 12 hónapra az átlagos inflációs várakozás 11 százalék, a júniusi 87 százalékkal szemben most 93 százalék számít az árak növekedésére.

A munkanélküliség alakulásával kapcsolatos vélekedések 2012 szeptemberében hasonló képet mutattak, mint az előző negyedévben: a lakosság közel fele, 49 százaléka számít a munkanélküliség növekedésére, ez az arány a megelőző három hónapban 50 százalék volt.

A hitelfelvételi kedv sem nőtt júniushoz képest: a lakosság 27 százaléka gondolja úgy, hogy most nem alkalmas az idő kölcsön felvételére. Tízből heten pedig úgy nyilatkoztak, hogy soha nem vennének fel hitelt.

A megtakarításokkal kapcsolatban a válaszadók 38 százaléka bizonytalan annak a kérdésnek az eldöntésében, hogy felhasználja-e megtakarításait egy korábban tervezett vásárlásra, míg 21 százalék szerint most egyáltalán nem érdemes nagyobb háztartási eszközt vásárolni.

A komplex mutató résztét képező Fogyasztói Várakozások Indexe mintegy 10 pontos csökkenéssel jelenleg 142,1 ponton áll, a Vásárlási Hajlandóság Index (VHI) 1 ponttal csökkent, 2012 szeptemberében 109,8 ponton áll.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza