Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

-, 2012. október 03. - szerda 17:31
Címkék: energia, szolgáltató, mérőóra csere,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk.


Tisztelt Hölgyem-Uram!

Nem tudom hova forduljak panaszommal!Az E.ON áramszolgáltató emberei bejelentkeztek mérőóracserére, mivel lejárt az ideje.

A megbeszélt idő előtt érkeztek. Mire haza értem, már le bontották a mérőt. Közölték hogy egy plomba hiányzik a mérőről, s hogy a mérőt el kell küldeni bevizsgálásra! A helyszínen azt nyilatkozták, hogy a mérőt, ebben az állapotban lehetetlen lett volna manipulálni!

A bevizsgáláskor egy szakértő(?) megállapította - nem tudom mi alapján-, hogy áram lopás történt! Ez NEM igaz! 250 000 forint büntetést sóztak a nyakamba! Tudom, hogy semmiféle manipuláció nem történt! Nem loptam! Csak úgy vádolhatnak valakit? Tolvajnak nevezhetnek? Van valaki, aki vissza adhatja a Becsületemet?

Miklós

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Matus László, 2014. október 27. - hétfő 16:47

A jogi részhez nem értek,bevallom,de a bíróságokon lehet kérni un.: ingyenes jogsegélyt. Megérne egy próbát,elmenni és ott szakemberek segítenek a jogi dolgokban. Például abban,hogy ha nincs otthon nagykorú akkor behatolhatnak-e egyáltalán oda /akár a kiskorú engedélyével/ és ott tobzódhatnak-e.

konyecsni bianka, 2014. október 27. - hétfő 13:19

2012 évben kiskorunak számitottam. Jött az eon elenorizni én beengedtem öket, már megbántam. Áramlopásal vádolnak minket. Édesanyámmal 2 en élunk egyikünk sem ért ahoz mit hogyan kell kötni elöre töltös villanyoránál,hogy lopni lehesen a vilanyt. Édesanyám nem tartozkodot othon levágtak egy vezetéket avval a cimszóval hogy a bemenetele ismeretlen de áramot nem tartalmaz. Hivtam anyámat hogy baj van mert lopjuk az áramot mit csináljak mert levágtág a vezetéket. Se szó se beszéd az elötte vásárolt számktogépemet gajra vágták mert pont tanultam és elment az egesz lakásban az áram. A papirt nem engedték hogy alá irjam. Édesanyámmal Zalaegerszegen beszéltek meg találkozot ahol mondta hogy ö nem hajlando aláirni a papirt mert nem loptuk az áramot! Erre megfenyegeték hogy akkor kihivják rá a rendörséget de én ekkor már sirva hivtam hogy jöjön mert nincs áram az egész lakásban és már sötétedet. Aláirta. Pár hétre tobb mint fél millio forint büntetést kaptuk. És pedig a hibaelháritós ugyan azt a vezetéket kötötevissza amit az eon levágot az oránál. Kérdem én hol van az hogy mi betelefonáltunk hogy nincs villany. És mivel kezdödik minden beszélgetès....... miat a beszélgetést rögzityük. És hol?hogymégsincs nyoma. Továbbmentünk fel jelentetük öket fogyaszto védelem stb stb. Ma jott egy papir mivel a birosági tárgyaláson nem vett részt ezert 600ezer forint büntetèst kap. Nah de mien birosági tárgyaláson mikor arrol semmi papir nem jött!! Kérem aki volt hasonlo vagy ilyen helyzetbe az segitsen valami tanácsal 15 napunk van felebezni, de mit tegyünk hogy bebizonyitsuk hogy nem loptuk az áramot. Ez az incidens 2 éve huzodik. Kérem segitsen valaki.

Barabás Ferenc, 2014. október 16. - csütörtök 17:36

Kedves Szilvia ugyan így jártam augusztus 26-án, önnel mi történt tovább?

Virágné fokos szilvia, 2014. augusztus 09. - szombat 19:25

Kérem aki tudd segitsen ! EON kint volt nálam villanyt leolvasni és blomba hiányt állapitottak meg.Kicserélték aláirtam a papirt és elmentek ,egy hét mulva jött 250000ft -os csekk .Kihez forduljak én nem csináltam semmit .Nem fizetem ki 3 kiskoru gyereket nevelek,és nincs ki megmondja kihez forduljak.

dujmov jozsef, 2014. április 23. - szerda 12:44

van ugy hogy van szerencsed meg latjuk villanyszerelo vagyok tavaly nyertunk egy pert +36702365469 jozsefvilldujmov@freemail.hu keress meg szedd ossze minden iratod scenneld be es kuld el , valaszolok szerintem hogyan tovabb

bajbajutott, 2013. október 10. - csütörtök 14:26

Ezek össze vissza számláznak! Egyszer kifizették az ismerőseim az"általuk elmaradásban lévő 171 ezres"tartozást!Másodszor az "ügyvédjük követel tőlük már több,mint 200 ezres "tartozást,mert neki elmaradást mutat a "rendszere"!Utánna jött a rendszeres havi elszámoló számla.Ebben a tartozás csak 138 Ft.Most kiküldték újra a felszólítót,hogy ez év 11 hó.03.tól felmondták a szerződést és 171500 Ft. elmaradás végett kikapcsolják az áramot! Érdekessége az egésznek,hogy ki van fizetve!Ma meg jött az áramszámla,hogy január 01.-óta van 15 676 Ft.megtakarítás.Ezt visszafizetik postai úton.Ebben az évben nem volt villany használat,mert nem lakik már az épületben senki!Ez egy hegyi hajlék.De a felszólítás érvényes és kikapcsolják az áramot! MILYEN JOGON?KICSODÁK EZEK A HANYAG MUNKÁT VÉGZŐ SZÁMLÁZÓK? Rengeteg a panasz hasonló esetekkel kapcsolatosan! Nem kellene kirugdosni az ilyen emberkéket? Közeledik a moratórium és nálam most sincs visszakapcsolva,pedig nyert ügyem van ellenük és még a mai napig nem kaptam kártérítést sem. Na ezt ki érti,hogy micsoda szemét eljárás ez az a "HÍRES E.ON részéről?Aztán még az EOS behajtójukkal is zaklatnak,holott több alkalommal fel lettek jelentve!Ezek szerint semilyen bírságot nem kaptak! Pedig rendszeres a zaklatásuk,már színte zsarolnak!Ezért tesszük közzé,mert másképpen nem állnak le soha rólunk! Lássák a hatóságok!

aser, 2013. augusztus 27. - kedd 10:31

Mivel ott sem volt az óra leszerelésénél,így nem kell elfogadnia a plomba hiányt. És a büntetést sem. Biztos,hogy bele van írva a levélben,a jogorvoslat is.Oda kell írni. Lehet ingyenes jogászt is felkérni,az Önkormányzatoknál tudnak ebben segíteni

Gyuri, 2013. május 10. - péntek 19:22

Sándor mi lett az ügyedben ? Tart még a per, mit tanácsolsz ? Hasonló dolog történt velem....

Matus László, 2013. február 01. - péntek 15:58

Én azt hallottam egyszer a TV-ben,hogy számlatartozásért ki lehet kapcsolni a szolgáltatást,más egyébért /költségek,késedelmi díj,stb. / nem. Ez persze,ha igaz is, a szolgáltatót - aki mint tudjuk állam az államban - nem izgatja,levágja a zsinórt ha neki úgy tetszik és kész. Érdemes lenne azért a minisztériumot megkérdezni, ha lehet írásban, mert akkor a szerelő orra alá lehet dörgölni és ha mégis kikapcsol akkor lehet perelni a szolgáltatót. Tudom,hogy ez gyenge vigasz,mert áram attól még nem lesz, de hát ez Mo-n így működik.

jocomano77, 2013. február 01. - péntek 14:59

Tisztelt Sándor! "Tudja-e valaki konkrétan, hogy amig a per zajlik, a szolgáltató megszüntetheti-e a szolgáltatást,...." Jó kérdés? Ehhez ismerni kellene az általános szerződési feltételeket is. Mert bizony az apró betüs részben vannak a részletek. A Jegyző könyv alá írása nagy hiba volt! Szerintem. A jegyző könyvből te is kaptál egy példányt? Mit tartalmaz a jegyző könyv? Ön magába nem köteles ki várni, a jog erős itéletet! De egy esetleges perben, kezdeményezhetsz olyat, hogy ameddig nincs jog erős ítélet az ügyedben ne szüntessék meg a szolgálatást. De ehhez az kell, hogy a per alatt ne legyen számla tartozásod, és az esetleges számlákat minden esetben fizetési határidőre, ki kell fizetned!


1 2 3 4

Kommentek

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza