Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nincs több Cora áruház Magyarországon

MTI, 2012. szeptember 28. - péntek 15:41
Címkék: Auchan, Cora, felvásárlás, kiskereskedelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A hetedik - egyben az utolsó - volt Cora áruházat is felavatták pénteken Törökbálinton az Auchan színeiben, így mostantól 19 Auchan áruház várja a vásárlókat. Az Auchan 14 év alatt mintegy 200 milliárd forintot fektetett be Magyarországon.


Az Auchan csoport és a Louis Delhaize csoport tavaly decemberben állapodott meg arról, hogy az Auchan Magyarország felvásárolja a Magyar Hipermarket hét magyarországi Cora hipermarketét, a hozzájuk tartozó üzletsorokat, parkolókat. Az Európai Bizottság április 18-án hagyta jóvá a tranzakciót. Az átvett áruházak közül elsőként a fóti hipermarketet avatták fel, majd a budakalászi, szegedi, szolnoki, miskolci, debreceni és végül törökbálinti áruház öltözött az új színekbe.

Az új tulajdonos ígéretéhez híven minden áruházban megtartotta a Corától átvett alkalmazottakat, a 2700 "megörökölt" munkatárssal nyolcezerre nőtt az Auchan alkalmazottainak száma, közülük a törökbálinti egység mintegy 280 főt foglalkoztat.

mti

Az átvétel óta az összes volt Cora áruház kívül-belül megújult, a hét egység átalakítása 6 milliárd forintba került. A törökbálintira különösen ráfért a korszerűsítés, hiszen első magyarországi hipermarketként, 1997 májusában nyílt meg, ezért ott több jelentős, a vásárlók komfortját, az áruellátás és kiszolgálás hatékonyságát javító beruházás történt: új kasszasort és önkiszolgáló mérlegeket, valamint új bevásárlókocsikat helyeztek üzembe, modernizálták a takarítási rendszert, a mosdókat felújították és a hulladékgyűjtést is korszerűsítették új üvegvisszaváltók elhelyezésével.

A volt Cora áruházakban a korábbihoz képest átlagosan 7 százalékkal csökkentek az árak, több mint ötezer termék ára mérséklődött. A Cora-vásárlók körében népszerű bizalomkártyák megmaradtak.

Kertai István, a törökbálinti áruház igazgatója az alacsonyabb árak s megújult áruválaszték mellett jelentős forgalombővülést vár attól is, hogy a volt Corák közül egyedül a törökbálintinál volt benzinkút, amely mostantól Auchan kútként, diszkont árakkal üzemel.

Dominique Ducoux márciusban arról számolt be, hogy az Auchan Magyarország Kft. a jelentős adóterhek, valamint a magas amortizáció miatt 7,6 milliárd forint veszteséggel zárta 2011-et, ha azonban jövőre valóban megszűnik a válságadó, 2014-ben már pozitív eredményt könyvelhet el, nagy szerencsével pedig már 2013-ban megközelítheti ezt a célkitűzést. A cég vesztesége 2010-ben közel 7 milliárd forint volt. A tavalyi 230 milliárd forintos, az előző évinél 2,3 százalékkal magasabb forgalom 1,6 százalékkal alatta maradt az éves inflációnak, és néhány milliárd forinttal elmaradt az eredeti célkitűzéstől.

A megtérülés a hipermarketek esetében 7-10 év; az, hogy stagnáló forgalom mellett is növekvő beruházásokban gondolkodnak, a csoport hosszú távú elkötelezettségét mutatja - hangsúlyozta Dominique Ducoux.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

Hanga, 2020. március 26.

Név szerint Hanga vagyok, és Szegeden élek, annyira tele vagyok boldogsággal és örömmel, szer...

Autóhitelek válságos szemmel

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza