Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nincs több Cora áruház Magyarországon

MTI, 2012. szeptember 28. - péntek 15:41
Címkék: Auchan, Cora, felvásárlás, kiskereskedelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A hetedik - egyben az utolsó - volt Cora áruházat is felavatták pénteken Törökbálinton az Auchan színeiben, így mostantól 19 Auchan áruház várja a vásárlókat. Az Auchan 14 év alatt mintegy 200 milliárd forintot fektetett be Magyarországon.


Az Auchan csoport és a Louis Delhaize csoport tavaly decemberben állapodott meg arról, hogy az Auchan Magyarország felvásárolja a Magyar Hipermarket hét magyarországi Cora hipermarketét, a hozzájuk tartozó üzletsorokat, parkolókat. Az Európai Bizottság április 18-án hagyta jóvá a tranzakciót. Az átvett áruházak közül elsőként a fóti hipermarketet avatták fel, majd a budakalászi, szegedi, szolnoki, miskolci, debreceni és végül törökbálinti áruház öltözött az új színekbe.

Az új tulajdonos ígéretéhez híven minden áruházban megtartotta a Corától átvett alkalmazottakat, a 2700 "megörökölt" munkatárssal nyolcezerre nőtt az Auchan alkalmazottainak száma, közülük a törökbálinti egység mintegy 280 főt foglalkoztat.

mti

Az átvétel óta az összes volt Cora áruház kívül-belül megújult, a hét egység átalakítása 6 milliárd forintba került. A törökbálintira különösen ráfért a korszerűsítés, hiszen első magyarországi hipermarketként, 1997 májusában nyílt meg, ezért ott több jelentős, a vásárlók komfortját, az áruellátás és kiszolgálás hatékonyságát javító beruházás történt: új kasszasort és önkiszolgáló mérlegeket, valamint új bevásárlókocsikat helyeztek üzembe, modernizálták a takarítási rendszert, a mosdókat felújították és a hulladékgyűjtést is korszerűsítették új üvegvisszaváltók elhelyezésével.

A volt Cora áruházakban a korábbihoz képest átlagosan 7 százalékkal csökkentek az árak, több mint ötezer termék ára mérséklődött. A Cora-vásárlók körében népszerű bizalomkártyák megmaradtak.

Kertai István, a törökbálinti áruház igazgatója az alacsonyabb árak s megújult áruválaszték mellett jelentős forgalombővülést vár attól is, hogy a volt Corák közül egyedül a törökbálintinál volt benzinkút, amely mostantól Auchan kútként, diszkont árakkal üzemel.

Dominique Ducoux márciusban arról számolt be, hogy az Auchan Magyarország Kft. a jelentős adóterhek, valamint a magas amortizáció miatt 7,6 milliárd forint veszteséggel zárta 2011-et, ha azonban jövőre valóban megszűnik a válságadó, 2014-ben már pozitív eredményt könyvelhet el, nagy szerencsével pedig már 2013-ban megközelítheti ezt a célkitűzést. A cég vesztesége 2010-ben közel 7 milliárd forint volt. A tavalyi 230 milliárd forintos, az előző évinél 2,3 százalékkal magasabb forgalom 1,6 százalékkal alatta maradt az éves inflációnak, és néhány milliárd forinttal elmaradt az eredeti célkitűzéstől.

A megtérülés a hipermarketek esetében 7-10 év; az, hogy stagnáló forgalom mellett is növekvő beruházásokban gondolkodnak, a csoport hosszú távú elkötelezettségét mutatja - hangsúlyozta Dominique Ducoux.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza