Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Árcímkés megtévesztés a hiperekben

2012. szeptember 28. - péntek 15:51
Címkék: árcímke, Tesco, Spar, Praktiker
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?


Egy eléggé elszomorító átverésre lettem figyelmes, ami bizony több hipermarketben is előfordul. Nem tudom, hogy törvénybe ütközik-e közvetlen, vagy nem, viszont rendkívül felháborító.

Azt jól tudom, hogy nem szabad egy terméknek más árat feltüntetni a címkéjén, mint amit elkérnek majd a kasszánál. Viszont mi a helyzet, ha egy másik hasonló árunak a címkéje van az áru alatt, amire ha nem figyel az ember, akkor könnyen összetévesztheti?

Ezek az esetek történtek velem:

Praktikerben vásároltam volna egy szennyes tartót, aminek a címkéjén háromezer valamennyi forint volt, de a kasszánál már több mint 6000-et akartak elkérni tőlem. Mondtam is ezt a kasszásnak, aki a megfelelő osztályvezetőhöz küldött. Vele megnéztük, és vonalkód alapján kiderült, hogy nem annak a terméknek a címkéje. Így elmentünk megkeresni, és egy sorral arrébb találtuk meg a terméket. Szóval közelében sem volt, viszont az áruhoz nem tartozott címke. Az osztályvezető szabadkozott, hogy átrendezték ezeket, és elfelejtették átvinni a címkéket.

Második Sparban történt, bár itt nem vettem meg a terméket, csak felfigyeltem erre egy virslinél. A csomagolását megvizsgálva úgy láttam elég jó minőségű, viszont mivel a környéken levő hasonló minőségű termékekhez képest eléggé alacsony volt az ára, gyanút fogtam. Megvizsgálva a vonalkódot rájöttem, hogy más virslinek a címkéje, viszont azt a másikat nem találtam a környéken, illetve ennek se találtam meg a környéken a címkéjét.

Harmadik eset meg a Tescóban történt egy lepedő vásárlásával. Itt figyelmetlen voltam, így nem tudom, hogy vonalkód különbözött-e, de egy 1300 Ft-ost vettem le, és csak otthon vettem észre a blokkon, hogy 1700-at fizettem érte.

Nos, van némi belső információm, hogy időnként trehány munkát tudnak végezni ilyen helyen, viszont ezek az esetek gyanúsak, hogy nem véletlen voltak.

Üdvözlettel,

Viktor

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Bender, 2012. október 07. - vasárnap 10:12

Velem is ez történt a tecsóban nemrég. Egy hama TV falitartót vettem. 4990 Ft volt alatta, a címkén. A pénztárgép ezt a terméket 6990 Ft-ra értékelte. Visszamentem, megnéztem és az árcímkén a nagy HAMA felirat alatt nem tv konzol, hanem zuhanyállvány szerepelt. Kb 30 méterre a fürdőszobai kellékektől. A vevőszolgálatnál visszaadták a 2000 Ft-ot. :)

Viktor, 2012. október 05. - péntek 19:04

Már jobban hajlok arra, hogy mégis csak gondatlanság, amit felfedeztem. Ma újra ellenőriztem a Parktikerben, meg a Spar-ban ezeket a pontokat. A Sparban azóta cserélték a címkét, tehát ott már korrekt a dolog. A Praktikerben kicsit felemás a kép. A megfelelő termék odakerült az árcímkéhez, viszont a 6000 forintosnak így nincs kirakva a címke. Tescót nem néztem még meg, mivel messze van, és ritkán járok oda, de mivel ott sorban több csak méretben különböző lepedő sorakozik egymás mellett, könnyen elképzelhető, hogy összekeveredett pár. Ettől függetlenül azért figyelni fogok, hogy tényleg annak az árát nézem-e, amit leveszek a polcról.

Matyi, 2012. október 02. - kedd 19:51

Elolvasva Viktor levelét, valószínű, hogy Viktornak van igaza, mert felfigyeltem arra, hogy mindig a fogyasztó húzza a rövidebbet. A fogyasztót éri a kár. 1, Az Ózdi TESCO-ban voltam, ahol a kerékpárokat AKCIÓzták, akkor még 18 000 FT-ért. 3-4 nap múlva ugyan azt a kerékpárt odébb tolták, és Akció nélkül 14 000 FT-ért árulták. 2012. okt. 02.


1 2 3

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza