Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Fémlopások - Új törvény, rekordbüntetés

MTI, 2012. szeptember 27. - csütörtök 11:01
Címkék: fémlopás,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az utóbbi időben minden napra átlagosan 24 fémlopás jutott, a bűncselekmények csak tavaly 1,8 milliárd forintos kárt okozhattak; a hatóság az első hét hónapban 20 milliárdos büntetést szabott ki a szabályszegésen ért cégekre. Az anomáliák felszámolására, a kiskapuk bezárására a szaktárca előtt több javaslat is fekszik - írta a csütörtöki Magyar Nemzet.


A lap kérésére az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) által elkészített összeállítás szerint tavaly 8500 fémlopást regisztráltak. Különösebb változást az idei év sem hozott: január eleje és június vége között 4300 bűncselekményt követtek el a színesfém-tolvajok.

mti

A kimutatás szerint legtöbbször a fővárosból és Pest megyéből jelentettek lopást, de számos eset történt Borsodban is. A rendőrségi tapasztalatok szerint az elkövetők között megtalálhatók a fémlopásra berendezkedett, visszaeső bűnözők csakúgy, mint alkalmi fémtolvajok. Az ellopott távvezetékek, vaskapuk, kültéri szobrok egy részét azonnal külföldre szállítják, másik részét itthoni öntödékbe, vagy illegálisan fenntartott telepekre.

A NAV környezetvédelmi és környezetgazdálkodási főosztályának vezetője, Tánczos Zoltán a lapnak elmondta: az elmúlt két évben több mint 130 engedély nélkül működő fémtelepre csaptak le, ám az illegális szféra felszámolása - elsősorban a jogszabályi hiányosságok miatt - mégsem mutatkozik könnyűnek.

A Magyar Nemzet megkeresésére a Nemzetgazdasági Minisztérium azt közölte: jelenleg is keresik az illegális fémkereskedelem visszaszorítását leginkább szolgáló megoldásokat. A tárca szakemberei a fémtörvény több átfogó módosítási variációját is elemzik, a kiskapukat bezáró javaslatokat most készítik elő.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Valeria Marco, 2019. augusztus 08.

A nevem Valeria Marco, 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

József Kardos, 2019. augusztus 06.

Hű, ma reggel 25 000 euró hitelt kaptam William Rogers-től. Örülök, hogy találkozom a legáli...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2019. július 26.

Helló, jogos és megbízható pénzügyi hitelezőt keres? Kell egy kölcsön? Szükség van sürg...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés