Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Sok a tévhit a digitális átállás körül

MTI, 2012. szeptember 25. - kedd 13:21
Címkék: TV, digitális átállás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Magyar Kábelkommunikációs Szövetség (MKSZ) tapasztalatai szerint a jövő évre tervezett digitális televíziós átállással kapcsolatban a lakosság még mindig nem kellően tájékozott, sok a tévhit, ezért a szövetség együttműködne a hatóságokkal az eredményesebb felvilágosítás érdekében.


A kábeltévés szolgáltatók szakmai szervezete az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében ismerteti, hogy a digitális átállás a jelenleg egyszerű antennával, előfizetés nélkül fogható analóg földfelszíni tévés műsorszórás lekapcsolását jelenti. Hangsúlyozzák, hogy ezután - a tévhittel ellentétben - nemcsak a digitális földfelszíni műsorszórás szintén antennás vételét lehet választani, hanem a jogszabály szerint a kábeltelevíziós szolgáltatásokhoz is igényelhetnek majd támogatást a rászorulók.

-

Arra is felhívják a figyelmet, hogy a digitális átállás nem jelenti a hagyományos analóg kábelhálózatok megszűnését. A kábelszövetség információi szerint azonban egyes üzletkötők több településen is megpróbálják a hagyományos analóg kábeltévés előfizetőket átcsábítani. Igyekeznek elhitetni velük, hogy hamarosan mindenkinek kötelező lesz átállni digitális vételre, így a jelenlegi kábelszolgáltatója megszűnik, holott e folyamat miatt nem kell beszüntetnie a működését.

Az MKSZ felajánlja együttműködését a hatóságoknak a minél eredményesebb technológiasemleges lakossági felvilágosítás érdekében. Közleményük szerint néhány hónapon belül megkezdődhet az analóg földfelszíni műsorsugárzás lekapcsolásával összefüggő lakossági kommunikáció.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

balek, 2012. szeptember 25. - kedd 18:21

Náluk meg lehet élni,mert ahova jár fogadásokra,ingyen kajál.Ingyen szállítják.Sőt egy kis vadászat utáni buliból jut annyi,hogy jódarabig a család is elvan.Lehet ragozni.Ismerős témák.

Matus László, 2012. szeptember 25. - kedd 16:48

Marha jó,hogy ennyi szövetség és szolgáltató van,de kedves feleim az úrban,azért gondolkozzanak!! Egy családi csomag némi internet előfizetéssel- ami persze már alap egy háztartásban- 10.000Fz. Ez 120.000Ft/ év. Ez egy Matolcsi családnál- ahol mint tudjuk meg lehet élni 47.000Ft-ból- két és fél havi teljes fizetés!! Hát normálisak?????!!!!!

jocomano77, 2012. szeptember 25. - kedd 16:10

A T-home kábel TV-ről lehet tudni hogy fokozatosan leépit analóg kábel TV szolgálatását. Ez abból ál, hogy egyszészt új előfizetésket már nem kötnek anológra. A meglévőket meg fokozatosan le épitik, illetve felmondja az anológ szerződéseket. Ezek tipikusan azokon a helyeken van ahol, a digitális DVB-C szabvány mellett elérhető az IPTV is. Ez a ED3-as vagyis a koax kábel rendszerű kábel televíziók esetén van. Ott is csak ott ahol mindkét digitális platfom már elérhet (DVB-C és IPTV) egyaránt.

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza