Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Sok a tévhit a digitális átállás körül

MTI, 2012. szeptember 25. - kedd 13:21
Címkék: TV, digitális átállás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Magyar Kábelkommunikációs Szövetség (MKSZ) tapasztalatai szerint a jövő évre tervezett digitális televíziós átállással kapcsolatban a lakosság még mindig nem kellően tájékozott, sok a tévhit, ezért a szövetség együttműködne a hatóságokkal az eredményesebb felvilágosítás érdekében.


A kábeltévés szolgáltatók szakmai szervezete az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében ismerteti, hogy a digitális átállás a jelenleg egyszerű antennával, előfizetés nélkül fogható analóg földfelszíni tévés műsorszórás lekapcsolását jelenti. Hangsúlyozzák, hogy ezután - a tévhittel ellentétben - nemcsak a digitális földfelszíni műsorszórás szintén antennás vételét lehet választani, hanem a jogszabály szerint a kábeltelevíziós szolgáltatásokhoz is igényelhetnek majd támogatást a rászorulók.

-

Arra is felhívják a figyelmet, hogy a digitális átállás nem jelenti a hagyományos analóg kábelhálózatok megszűnését. A kábelszövetség információi szerint azonban egyes üzletkötők több településen is megpróbálják a hagyományos analóg kábeltévés előfizetőket átcsábítani. Igyekeznek elhitetni velük, hogy hamarosan mindenkinek kötelező lesz átállni digitális vételre, így a jelenlegi kábelszolgáltatója megszűnik, holott e folyamat miatt nem kell beszüntetnie a működését.

Az MKSZ felajánlja együttműködését a hatóságoknak a minél eredményesebb technológiasemleges lakossági felvilágosítás érdekében. Közleményük szerint néhány hónapon belül megkezdődhet az analóg földfelszíni műsorsugárzás lekapcsolásával összefüggő lakossági kommunikáció.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

balek, 2012. szeptember 25. - kedd 18:21

Náluk meg lehet élni,mert ahova jár fogadásokra,ingyen kajál.Ingyen szállítják.Sőt egy kis vadászat utáni buliból jut annyi,hogy jódarabig a család is elvan.Lehet ragozni.Ismerős témák.

Matus László, 2012. szeptember 25. - kedd 16:48

Marha jó,hogy ennyi szövetség és szolgáltató van,de kedves feleim az úrban,azért gondolkozzanak!! Egy családi csomag némi internet előfizetéssel- ami persze már alap egy háztartásban- 10.000Fz. Ez 120.000Ft/ év. Ez egy Matolcsi családnál- ahol mint tudjuk meg lehet élni 47.000Ft-ból- két és fél havi teljes fizetés!! Hát normálisak?????!!!!!

jocomano77, 2012. szeptember 25. - kedd 16:10

A T-home kábel TV-ről lehet tudni hogy fokozatosan leépit analóg kábel TV szolgálatását. Ez abból ál, hogy egyszészt új előfizetésket már nem kötnek anológra. A meglévőket meg fokozatosan le épitik, illetve felmondja az anológ szerződéseket. Ezek tipikusan azokon a helyeken van ahol, a digitális DVB-C szabvány mellett elérhető az IPTV is. Ez a ED3-as vagyis a koax kábel rendszerű kábel televíziók esetén van. Ott is csak ott ahol mindkét digitális platfom már elérhet (DVB-C és IPTV) egyaránt.

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza